sigaranin ruhu beslemesi 

kapat

1. özentilikle başlanılan bir şeyin bağımlılık yapması ve kişinin iradesine hakim olamayıp bu bağımlılığı yenememesi sonucu, kendini kandırmak için ortaya attığı iddia. bokuyla yasamayi ogrenmek diye bir laf vardır. bu hem mecaz hem de gerçek anlamı olan bir laftır. mecaz anlamı: kişinin yanlışlarından ve eksikliklerinden rahatsızlık duymaması onunla beraber yaşaması, eksikliklerini düzeltmeye çalışmaması anlamına gelir. gerçek anlamı zaten malum siz odanızın ortasına sıçın öyle oturun odada 2-3 gün sonra artık o boktan rahatsızlık duymazsınız. hatta bir süre sonra "aslında kokusu fena değilmiş" bile dersiniz. işte bu sigara içen elemanlarında böyle sigarayı başkalarına sanki güzel birşeymiş gibi gösterme çabasıdır bu düşünce. hani şu stockholm sendromumu deniliyor o olay. seni esir alan bir şeyi ondan kurtulamayacağını anladıktan sonra sevmeye başlıyorsun yavaş yavaş. benim çevremde de var bu tiplerden. gereksiz konuşuyorlar yok efendim aslında sigara iyimişte çevresi kötüymüş bilmemne bir sürü laf. lan çocuk mu kandırıyosunuz lan siz. iki dakika sigara içmeyince elleriniz titriyor, kitlenip kalıyor, aciz duruma düşüyorsunuz resmen. sigaranın kölesi olmuşsunuzda haberiniz yok. gelip bana ruhu besleme filan anlatmayın aptal aptal. ruhunuzu besleyecek başka gıda mı bulamadınız sanki.
    #3913582 (Slayerized, 04.09.2008 05:06 ~ 20:07)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sigaranin ruhu beslemesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sigaranin ruhu beslemesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sigaranin ruhu beslemesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sigaranin ruhu beslemesi. Copyright of the articles are belong to their authors.