kurtler 

kapat

1. karadenizliler ile çok iyi anlaşan insanlardır. bir sürü, "bir tane lazla bir tane kürt bir gün..." şeklinde fıkra duyabilirsiniz eşten dosttan.

ayrıca geçmişe ve günümüze bakıldığında, yönlendirmelere en açık toplum oldukları da aşikardır. bu hainliğe meyilli olduklarından değil, çok saf, iyi niyetli ve temiz kalpli olmalarındadır. doğunun insanı her şeyden önce merttir, yiğittir, çünkü o zorlu coğrafyanın havasını soluyarak, suyunu içerek, ekmeğini yiyerek yetişmişlerdir. köklü bir aile gelenekleri vardır, (töre adı altında yapılan katliamlar dışında) bunu bir çok kimse bilmez lakin, cumhuriyet kurulduktan sonra doğudaki kürtlere, "dördüncü ordunun arslanları" adı verilmiştir. çünkü teşkil ettikleri alternatif asker gücü ile ordunun ihtiyaç duyduğu anda başvurabileceği en geniş ve sağlam insan kaynağını oluşturmuşlardır.

o yöredeki feodal burjuvazinin ezdiği mazlum kürtler, her şeye rağmen hatta devletin kendilerini yok saymasına rağmen hala yerlerini yurtlarını terketmemişlerdir, direnmişlerdir. çünkü bu topraklar senin benim olduğu kadar onlarında toprağıdır, sılasıdır. allahın belası teröre rağmen bugün doğu illerinin türkiye gölgesinde kalmasının en önemli iki nedeni;

1- türk silahlı kuvvetleri

2- doğuda yaşayan halkın her şeye rağmen nankörlük etmemiş olmasıdır.

klavye başından herkes atar tutar, teröristlere yataklık ediyorlar, hepsi aynı bokun laciverti vs... diye. ancak o yazanların evini bir akşam teröristler istila etseler, gecenin bir vakti onları uyandırıp, yiyecek içecek isteseler, çay demlettirseler, "hamamlığı yakın lo, çimecem" deseler, altlarına sçmıyorlar mı, görürüm ben onları. bütün bu olanlara rağmen hala doğuda insanları toprağına bağlayan bir maya vardır, bu maya dünya durdukça yok olmadan varlığını sürdürecektir.
    #3456412 (gulce, 27.05.2008 22:01)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

kurtler başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. kurtler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kurtler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about kurtler. Copyright of the articles are belong to their authors.