yerinize umut edilir 

1. henüz icat edilme aşamasındaki yeni meslek türlerindendir; kimi tarafsız gözlemciler 2008'de bu mesleğe de epeyi şans veriyor;

çok güç işlerde çalışan, işi umut etmesine pek uygun olmayan bünyelere ya da bünyesi umut kabul etmeyenlere tavsiye ediliyor; şöyle ki: yerine birini tutuyorsun, belirli küçük bir ödeme yapıyorsun, sen çalışırken ya da yatarken o senin yerine umut ediyor;

bu adamlar küçük küçük kazançlara eyvallah diyor ve daha çok sürümden kazanıyorlar;

büyücülükte, falcılıkta, üfürükçülükte, göbeğe dua yazıcılıkta bunların epeyi geleneksel modellerini anadolu'da hala bulmak kolay;

reklamcılıkta, particilikte, gazetelerde, televizyonlarda, bunların modern modellerini görmek mümkündür;

postmodern olanları da çıkmış bunların (bkz: anket kurumları), (bkz: stratejik araştırma enstitüleri) ama ben henüz bu işi annelerden daha iyi yapan birini görmedim; üstelik onlar zamanlar üstüdür; geleneğinin de, moderninin de, postunun da hakkından bir güzel gelirler umut ederken...

benim yerime sabrettikleri ve umut ettikleri için ilgili kişilere kim bilir neler borçluyum?

(bkz: yerinize sabredilir)
    #2772137 (nuhungemisi, 31.12.2007 18:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

yerinize umut edilir başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. yerinize umut edilir ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu yerinize umut edilir nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about yerinize umut edilir. Copyright of the articles are belong to their authors.