fazil say in turkiye yi terk etmesi 

kapat
  1. evet arkadaşım, türbanlı çoğaldı ben gidiyorum diyen çalgıcıdır. eline bi alet alıp da çalan aydın değildir. kültür elçisi seçilmesine, sanatına filan dediğimiz mi var? dünyada tanınan türkleri yüceltip aydın damgası yapıştırın, birileri de gidip yurtdışında türkçeyi öğretince takmadık lakap komayın. o hizmet etmiyo size göre ya. bunu fethullah gülen, türkiyede şu var bu var, ben amerikaya gidiyom şeklinde olunca ver veriştir. türbanlı çoğaldı gidiyorum deyince, aman aydınım vah aydınım. anlamayacak kafalara şimdiden söyliyim, fethullahçı falan değilim, ama adamın gidip de türkçe öğrettiği gerçeğini, onun o bağlantıları sayesinde ülkemizle diğer ülkeler arasında ticaret köprüleri kurulduğunu, bunun da ülkeye faydası olduğunu, düne kadar türkiyenin yerini bilmeyenlerin türkiyeden haberdar olduğunu kimse inkar edemez. asla "yiğidi öldür hakkını yeme" gibi bi düşünce tarzı yok, helal olsun. iyi yaptığı şeylere iyi, kötü yaptığı şeylere kötü de. ama ne gezer, türban yüzünden çıkmış ya, helal olsun. ama olmaz be adamım, kalıp direnmesi gerekiyo. neye direniyon yahu, neyi kurtarıyon, kimden kurtarıyon. hem sen kimsin de kurtarıyon, ona kal kurtar diyen kendini ne zannediyo. siz daha kendinizden başka türlü yaşayan insanlara saberdemezken, gelip burda kurtarıcılık ayaklarına, aydın ayaklarına, çağdaş ayaklarına yatmayın. atatürk bu devleti kimlerle kurdu ona da bakın. şimdi çıkıp da "ama onlar başörtülü" diyenlere daha önceki yazılarımda cevabı verdim. ama okuyacağınız şüpheli olduğu için ben söyliyim, 80li yıllarda üniversitelerde "başörtüsü" yasaklanmıştı. bakınız başörtüsü. bunun üzerine ihsan doğramacı çıkıp "başörtüsü yasak, türban değil" demiştir.
    peşin hükümleri bulunan, insanların kıyafetlerinden fikirlerini anlayan müthiş insanlar, bunu yapabiliyosanız, bi ossurursunuz türkiye düze çıkar. ıkınmaya başlayın. bu ülkede ülkeyi bölmek istediğini, başka bir rejim getirmek istediğini * söylemek, bunları savunmak hak, başını kapatmak hak değil. niye, çünki rejimi değiştirmek istiyorlarrrr. bi basın gidin işinize be. başını kapatana yapılan hakaretler, başı açık birine yapılmış olsaydı * * dünya yerinden oynardı. başını kapatanlara .rospu diyen de çıktı, gazete köşelerinde yazdı. gericisinden yobazına, akılsızından bilmem nesine kadar her şey söylendi. hem de sadece niyet okuyucularının götünden uydurduklarına dayanarak.

bu ülkeyi bunlar yüzünden terkedecem diyen insan, her kim olursa olsun saygısızdır. başkasının fikirlerine tahammül edemeyen hiç bir ülkede yaşayamaz. bakınız zaten burda mevzu onun sanatı değildir, ya da daha önce yaptıkları değildir, sorun öncelikle "aydın" kavramının kullanılışında ve aydın olduğu iddia edilen kişinin "dediklerinde" dir. sadece "kendini" ve "kendi gibi düşünenleri" aydın, çağdaş, bilgili, ilerici" zannedenler zaten "aydın" kelimesinin doğası gereği aydın değildirler.
    (twilightismyrobe, 14.12.2007 13:41)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» tugay kerimoglu » sevisirken dinlenecek sarkilar » konyak » deniz gezmis e ayip ettiler » tilsimli gomlekler » william shakespeare » dugun » duygusal yazar » ojenikler » hmi » ercan saatci » tabu diyaloglari » kisi hapsirmadan cok yasa diyen kisi » abaza kiz » rod stewart » don t sit under the apple tree » denizanasini kuma yatirip patlatan cocuk » recep tayyip erdogan » takrir i sukun » aly fila » afife jale » tsfas » magnum double » the black square » herman melville » leyla gencer » bafi » batmaya mahkum firma isimleri » rock cover i yapilan sarkilar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa