kovboy 

kapat
  1. cow-boy ingilizce bir kelime ama her yerde kovboylar var. benim gözümde kovboy, köy çocuğu, ateşin başında, yıldızların altında uyuyan delikanlı. kovboylarla beraber olacaksam, inek yakalamak için koşturmayacağım ya da lama peşine düşmeyeceğim kesin.
    ama akşamları onlara şarkı söyleyebileceğim. cd dinlemeyeceğiz çünkü elektrik yok. yanı başımızdaki gitarı kapacağız ve çalıp söyleyeceğiz. gitarı döndüreceğiz, herkes bir şarkı söyleyecek. benim en iyi tanıdıklarım brezilya kovboyları, onlara kesin luis gonzaga'nın kuzey marşı 'alsa branca'sını söyleyeceğim.
    brezilyanın o tarafına sık sık gidiyorum, çünkü oğlum orada yaşıyor.
    brezilya sınırı boyunca konuşulan dil 'portunyolca', portekizce ile ispanyolca karışımı. komşularla, perulularla, bolivyalılarla anlaşmak için portunyolca çok pratik bir dil. söz dizimi açısından tamamen serbestsin, kural yok, kafana göre takılıyorsun.
    artık şarkılarımı nereyse tamamen portunyolca yazıyorum, bana müthiş hareket serbestisi kazandırıyor. bir çeşit espranto .
    aslında düşününce ben hep portunyolca konuşmuşum. mano negra şarkılarında bile, dilbilgisi açısından saçma sapan laflar var.

manu chao

kaynak: roll
    #2625228 (ditty, 24.11.2007 17:25 ~ 17:28)

© 2008 - uludağ sözlük

kovboy başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. kovboy ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu kovboy nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» omuz attigi kisiden dayak yiyen ezik tip » huznun isyan olsun » zenginin mali zugurdun cenesini yorar » bilincalti » malimtrak » sevdim ama sonu yoktu » gizli numara caldirinca strese girmek » ogretmen masasi » sana gelmek istiyorum » bigron a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games