context 

kapat
  1. cümledeki genel anlam (morphology, syntax) anlamda olarak da kullanılır. şöyle ki;

it looks very scary.
    o korkunç görünüyor.

korkunç görünmek fiili burda olumlu mu olumsuz mu nötr müdür.
    korkunç görünmek 'o' 3. tekil şahısı iyi mi kötü mü etkiler..vs

it is very hot! mesela direk cevirirsek "o çok sıcak." demek. ama önünde ki kelime anlamı tamamen etkiler.

what a nice guy. he is very hot!
    ne hoş cocuk.çok ateşli.

anlam değişti ve olumlu bir hale geldi.

it is disgusting to drink this beer.it is hot!
    bu birayı içmek iğrenç. çok sıcak

"hot" burda olumsuz anlamda.
    #2561189 (what if, 06.11.2007 06:34)

© 2008 - uludağ sözlük

context başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. context ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu context nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» basligi duzelt » kime derler sana derler » erdogan in milli takim kampini ziyaret etmesi » gece karanlikta komidini optum sevdicegim diye » turkiye devrimci genclik federasyonu » sener eruygur » burda mi yersiniz paket mi yapalim » mevlut erdinc » agziniza sicip sicip helallik isteyen tip » uzun kot etek giyen turbanli » arzu caglan » 7 yazar birlesip moderatore girmek » pirskirin » bay e » fenerbahce » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » notrinova » yasa ici » vicdan » yarak kafa » deniz yilmaz » cok gizli sozluk raporu » yarim anu ben aglarim » orospu cocugu olunmaz orospu cocugu dogulur » demonstration » gsstore org » fatih tekke batuhan karadeniz » revenge » michael paget » bluevelve » birilerinden arta kalan duygularla yasamak