bugün

Isınan adaptörler, beyin yakan 8 bit müzikler,o kol bozuk ben almam sen al kavgaları , mahalle çocukları arasında hava atma kriteri deyince aklımıza tabii ki de 90lar çocuklarının vazgeçilmez eğlencesi atari gelir.9999999 in 1 kasetini ve içindeki oyunları hatırlamayan yoktur sanırım. Bir umut içinden 9999999 tane oyun çıkacağını sanıp aslında oyunların çoğunun aynı olduğunu gördüğümüzde hepimizin hayalleri yıkılmıştır.
9 tane oyunun 99999999 çeşit yazımından ibarettir.
Ayrıca (bkz: 999999999999 in 1)
liselilerin bilmediği yalandır .

düşünün bir o küçük çocuğun hayalini süsleyen oyuncak 999.... küsür oyuna sahip.

en sonunda alıyor . takıyor . 35-40 oyun görüyor.

zaten o oyunların arasından sadece mario, ördek avı gibileri oynanabiliyor.

son bir şey söylemek istiyorum kaseti yapanlara;

(bkz: amlarına koyayım ben onların çok ayıp ediyorlar)
Bizlere her gordugumuze inanmamamiz gerektigini ogreten kasettir.
el kadar veletleri kandıran hadisedir.

Kasette yer olsa 10-15 tane daha 9 koyacaklarmış amk. Yalnız kim ne derse desin, en iyisi tank oyunuydu. Sikik bir kuşu koruyorduk hani..
Biriktirdiğin harçlıklarla, büyük bir hevesle atari kasedi almaya gidersin. Niketim alırsın da. Eve gelirsin takarsın kasedi. üstünde yazandan ziyade, içinde aslen 10 tane oyun olduğunu görünce feleğin şaşar azizim. yeni nesil bilmez nasıl bir hüsran olduğunu.
neden 999999999 in 1'dir de, 1000000000000 in 1 değildir sorusu çocukluğumdan beri aklımı kurcalar.

oyunların hepsi aynıydı ama yinede bir hava atma gösteri aracıydı.

bu arada benim hiç olmadı.
(bkz: hayata dair iç burkan detaylar)
aq mobil kere.
sinir bozucudur. ne tav olurdum he bi bakardım oyun az ulan bide yazmışlar diye sinirlenirdim. contra iyiydi bide en iyi futbol oyunu fifa97dir. tepeden görünüm, dünya kupası falan iyiydi yani.
(bkz: track and field)
metal slug ve contra kasetleri bol 9'lu kasetlere gore efsaneydi. arkadaslar arasinda kaset degisimleri olur ve contrali kaseto ele geciren hirsiz kopek geri vermezdi. bu da boyle bir animdi.
Kucuklugumuzun en buyuk yalanidir. ilk aldigimda atariye takana kadar kurmadigim hayal yoktu fakat sonrasinda butun hayallerim yikilmisti
içlerinden super contra ve bomberman oyunlarını oynayınca takmadığım durumdu.
http://snowysinn.files.wo...m/2011/04/kaset.jpg?w=595
yalan da olsa en mutlu zamanları yaşatan kasetti. super mario, the jungle book, tank ve niceleriyle...
Geçenlerde nostalji yapasım geldi uzun uğraşlar sonunda eski atarilerin kaliteli versiyonundan buldum bir tane. Karaköy, eminönü gibi yerlerde çok var ama eskileri gibi değil ucuz çin malı. Neyse efenim buldum bir tane aldım kolunu filan çocukluğumuza döneceğiz ya işte taktım kurdum baktım üzerinde 99999999 küsür oyun yazan kaset. Bir heveslendim önce doyarım ben şimdi doyamadığım çocukluğuma dedim başladım oynamaya yarım saat geçti fark ettim içindeki oyun sayısı 10 mario,süper mario,tetri,mario1,süper mario 1,tetris 1 diye uzunca bir liste ta 9999999 kadar uzanıyor hevesimin yarıda kaldığına mı yanayım bu çinlilere tekrar inandığıma mı yanayım bilemedim.
olmayan yalandır. hepiniz de o listede 999999999 rakamını gördnüz. zaten 999999999 tane oyun var diyor 999999999 farklı oyun var demiyor ki!
"9.999.999 oyunu ömrünüzü verseniz oynayamazsınız, hırs yapmayın ve verdiklerimizle yetinin" demektir.
bütün taso varlığımı yatırdığım yalan . seviyodum olum ben pokemonu
tek oyunlu kasetler efsaneydi bence daha kaliteliydi oyunları.
Sarısını alırsın aynı, turuncusunu alırsın aynı, siyahını beyazını derken, çocuk yaşta küfretmeyi öğreten kaset ve yalanıdır.
Evlat acısı gibiydi şerefsizim. En sonunda o kasedi kırıp mortal kombat kasedi almıştım o iyiydi bak.
90 neslinin hayatında yediği ilk kazık olabilir. büyük umutlarla alınmış ve sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış kasettir.

süper mario, galaxian, tank, vb oyunlar sırasıyla 9999999999 sayısına kadar devam eder. yanlış hatırlamıyorsam ilerleyen sıralarda oyun isimleri bile değişiyordu galiba misal super mario gfarklı bir isimle sunuluyordu. neyse geçti o günler.
gercekden 999999999 oyun olsa ne olurdu sorusunu akla getirir. Birde silah konsol vardı televizyona tutup ateş ederdik kuşlar ölürdü ona nasıl inanmışız yuh.
(bkz: en büyük yalanlar)