70 model otobuste telefonu kapat diyen insan 

/ 2
kapat
  1. telefonun otobüsü etkileyeceğini sanan yaşlı insandır.

-evladım kapat şu telefonu.
    +niye amca?
    -evladım otobüs bozulcak.
    +olur mu hiç amca yaa?
    -bu otobusun beyni var telefon onu etkiliyor.
    +amca ne beyni allahını seversen!
    -frenler kitlencek kapat şu telefonu.
    +amca bu otobüste fren bile yok şofor durmak için lastiğe ayağını koyuyor.
    (t square, 06.01.2007 00:43)
  2. teknoloji ile bütünleşmiş veya teknolojiyi tekelleştiren insandır.
    (laedri, 06.01.2007 00:48)
  3. - evladım kapat şunu.
    + neden?
    - yandan geçen otobüs etkileniyor.
    + yok artık lebron james!
    (larker, 06.01.2007 00:52)
  4. (bkz: 70 model otobüste 1970 te telefonu kapat diyen insan)
    - kapat şu telefonu
    + anlamadım beyefendi
    - telefonu kapat...
    + ne telefonu be manyak mısın nesin?
    - kapat telefonu napolyonum ben napolyon nıhahaeaaea!!!!
    (faydamaksimizasyonu, 06.01.2007 00:58)
  5. 70 model arabanın muavinide 70 model...
    -arkadaşım telofonunu kapatır mısın?
    +niyekine?
    -kuraldır bizim firmamızda mutlaka telofonlar kapatılır.
    +tamam kardeşim kuraldır da bu araba dedemle yaşıt ne gerek var?
    -yaş önemli diğil önemli olan bakımı bak biz gözümüz gibi baktık 2002 model arabayı koy solda sıfır kalır.
    +(hönk)...
    (zindan, 06.01.2007 01:15)
  6. "hadi lan ordan cacık." diye yanıt verilecek insandır. *
    (children of bodom, 06.01.2007 01:22 ~ 01:33)
  7. şöför(+)

+telefonları kapatalım millet fren tutmuyo aq.

10 dk sonra

+allahalla hala 2 kısınınkı acık kaza yapıcaz simdi bak he.
    (enginar, 06.01.2007 01:33)
  8. rahsan eceviti adriana lima zanneden insana benzer.
    (maksimroger, 06.01.2007 03:40)
  9. genç neslin ne de saygısız olduğunu anlayamamış, başına geleceklerden bi haber insanlardır. gençlere komik gelen bu uyarı aslında adab ı muaşeret kuralları içerisindedir. otobüslerde yüksek sesle konuşulmaz, zira diğer insanlar rahatsız olur. saygısızlığın marifet sayıldığı bir dünyada işimize gelmeyen şeyleri eleştirir, salyalar akıtarak bağırırken, kendimize de çeki düzen vermemiz gerektiği unutuluyor sanırım.
    (ipek5, 06.01.2007 08:22)
  10. teknolojiye adapte oldugunu zanneden yaslı insanların** cok bilmislik taslamak icin baslattıgı gereksız dıyalogtur. bu insanlar genelde cevrelerindeki herseye mudahale etme durumunu kendilerinde ihtiyac olarak gormektedirler.

yakın zamanda basıma gelen bır olayla ornek verebılırım ,

gecenlerde bursa'daki yeni otobuslerden bırıne bındım ama bunlarda cep telefonu yasak. sonra kızın bırı basladı konusmaya , teyzenın bırı resmen costu ve yuksek sesle kıza "telefonla konusmak yasak kapat sunu" dedi. kız da kafasını one egdı telefonu cebıne koydu. o an anlamıstım zaten o teyzenın arıza oldugunu. ben de o sırada telefonumla mp3 dınlıyorum ama telefon cebımde. bıraz zaman gectıkten sonra fark ettım kı teyze bana bakıyor. sonra yanımdakı adama bır seyler soyledı. ben de anlamak ıcın kulaklıkları cıkarıp ona baktım. ve dıyalog :

teyze : o telefon degil di mi?
    darkerway : yooo telefon
    teyze : heee tamam o zaman ****
    darkerway : *
    teyze : otobuste yasak bılmıyor musun? *
    darkerway : iyi de ben konusmuyorum ya da msj yazmıyorum
    teyze : olsun o yıne de sınyal gonderıyor **
    darkerway : ya ben elektronık teknıkerıyım , benden ıyı mı bılıyorsun o sınyallerı ? *

teyze dumur ve suskun. basını cama dayadı ve ınene kadar bana bakmadı. teyzenın ayar verdıgı kız da benım teyzeye verdıgım ayar ıle beraber tebessum ettı. mutlu oldum. eve gıdınce rahat uyudum.

ve ayrıca be teyze o otobuste 50 kısı varsa en az 47 sının cep telefonu zaten acık. teker teker hepsıne kapattır bakayım kapatan olacak mı ?
    bu arada dun aksam aynı otobusteydım ve otobus kalabalık olmadıgı ıcın olsa gerek sofor hem cep telefonuyla konusuyordu hemde otobusu kullanıyordu. bırde benım ınecegım duragı gectı*. gercı sonra ozur dıledı ama neyse. anlamıyorum ya. teyze de o gece aldıgı ayarla kaldı...
    (darkerway, 06.01.2007 10:18 ~ 17:20)
  11. -cep telefonunu kapatır mısın lütfen?
    +iyi de bu otobüs 70 model değil mi, etkilenmez ki telefondan...
    -olabilir, ne yani sen bu otobüs eski demek mi istiyosun?
    +yoo, zaten eski ne diyicem daha.
    -in lan in aşağı, eskiymiş, neresi eski lan bunun...
    (ismini vermek istemeyen yazar, 06.01.2007 10:32 ~ 10:33)
  12. - evladım kapat şu telefonu.
    + niye teyze?
    - çok yalnızım, çok...
    + aman da tontişime. yirim yirim.
    - ehehe.
    (deep, 06.01.2007 10:42 ~ 10:49)
  13. kraldan çok kralcı sözünün somutlaştığı an.
    (kacak cay, 06.01.2007 11:07)
  14. -kapatalım telefonları lütfen
    +hadi len, sen otobüsü kapat bence.
    (mikrop, 06.01.2007 15:58)
  15. -kapat şu telefonu!
    +niye?
    -yaydığı zararlı dalgalar beynimi etkiliyormuş, gazetede okudum..
    +ne mutlu...**
    (Ghost Rider, 06.01.2007 18:38 ~ 08.01.2007 22:33)
  16. -evladım kapatsana telefonu, tehlikeli.
    *amcacım bu otobüs eski. etkilemez ki bunu. bunda abs yok.
    -sus densiz sen çok mu biliyorsun.
    *amca bak bakalım o zaman, telefonu kapat uyarısı var mı otobüste. yok
    o sırada talih de sizden yana değildir ve öndeki araç aniden burnunu otobüsün şeridine kırdığından otobüs sert bir fren yapar.
    -bak gördün mü? senin yüzünden az daha kaza yapıyorduk. kapat çabuk şunu deyyus.
    *la havle...
    (balsikeste baysungur, 07.01.2007 22:15)
  17. ''haydaaaa, çattık ya'' tepkisinin en uygun düşeceği hadiselerden biridir.
    (faithful lover, 07.01.2007 22:18)
  18. telefonlara genel bir antipatisi olan kompleksi abiyle 70 model otobuste karsılasma durumudur.*

+ kapat lan su telefonu
    - amca bu otobus eski model zarar vermez merak etme
    + biliyorum zarar vermeyecegini ibiş, kapat diyosam kapat sokmayayım bir tarafına o aleti
    - tamam amca kapatıyorum hemen sinirlenme
    (Fhmer, 07.01.2007 22:19)
  19. -bağyan kapatır mısınız şu mereti?cık, cık, cık...
    +tamam kapatıyorum...
    -yaw 35 senedir biniyorsunuz şu otobüse, bi öğrenemediniz şunu.
    +iyi de beyefendi cep telefonu çıkalı kaç yıl oldu?
    -bağyan konuyu saptırmayın, kapatın telefonunuzu, canımızı sokakta bulmadık biz...
    (ismini vermek istemeyen yazar, 07.01.2007 22:28)
  20. izmir de başıma gelen hadisedir;

-kızım kapatsana telefonu !!!
    --neden teyze ?
    -bak orda işaret var, hem otobüsü bozuyor.
    --teyze bu otobüs hizmete başladığında ben daha doğmamıştım, annem de ilkokuldaydı !
    -*eee neden yasak işareti var ?
    --teyze orda sigaraya da yasak demişler, oda mı aracı bozuyor !!!
    -??!!??*
    (tamada, 08.01.2007 17:40)
  21. (bkz: metroda laptopu kapat diyen amca)
    (zaknafien, 08.01.2007 17:42)
  22. insanın kendini kaybettiği anların başında gelir.
    (deep impact, 08.01.2007 17:43)
  23. lpg taktirilmis 302 model bir otobusun soforudur. lpg beynine zeval gelmesini istememekle birlikte " otobus ise otobus beyin ise beyin yolcu ise yolcu hepsi ayni ! " zihniyetindedir. haliyle tepkisininde ayni olmasi gerektigini dusunuyordur zahir.
    (judas, 08.01.2007 17:44 ~ 24.04.2007 15:55)
  24. otobüste telefonla konuşma nın bir görgüsüzlük*olduğunu 20 yaşında ki gençten iyi kavramış insandır.
    (murphy, 08.01.2007 17:50 ~ 19:48)
  25. telefonu kapalı olduğu halde sırf ön koltuktaki kızlara hava atmak için kız arkdaşıyla konuşurmuş gibi yapmak. arkadaki amcanın ihtarlarına cevapsız kalmak.
    (egoinman, 08.01.2007 17:52)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» michael jackson » serenade » dengir mir mehmet firat » koller » evelallah bu ulke patlayacak » 4uncu kolordu komutanligi » edouard cisse » insanlarin yarattigi tanrilar ve seytanlar » albaraka turk » chatwalk ta bir yerde » sabahleyin uyanildiginda nihat dogan olmus olmak » a sign for the norse hordes to ride » afyon kocatepe universitesi 2008 bahar senlikleri » allahindan bul » okey oynamayan dorduncu selim » soldier of fortune » sony playstation 3 » angelus » siyaset meydani » karda bot yerine spor ayakkabi giymek » goodboy » rec » mew » niksar in tarihi eserleri » pokemon 4ever » kabadayi » necmi perekli » karizmatik cevaplar » yoshimitsu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa