7 haziran 

kapat
  1. 1929 yılında vatikan ın bağımsız devlet olduğu gün.
    #2158925 (MidNiGhT, 19.08.2007 11:29)
  2. 6 hazirandan sonraki gün.
    #2159072 (Aci Biber, 19.08.2007 12:04)
  3. 1557 Mimar Sinan tarafından inşa edilen Süleymaniye Camii açıldı.

1848 Ressam Paul Gauguin doğdu.

1866 Anadolu'da kurulan ilk demiryolu hattı olan izmir-Aydın demiryolu açıldı.

1889 Ertuğrul gemisi, Japonya'da Yokohama Limanı'na ulaştı. Gemi, dönüşünde battı.

1914 Atlas Okyanusu ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayan Panama Kanalı gemilere açıldı.

1920 ''Matbuat ve istihbarat Müdüriyet-i Umumiyesi'' (Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü) kuruldu.

1929 Vatikan, bağımsız devlet oldu.

1939 CHP idare Heyeti, devlet ve parti yönetimini yeniden ayırmaya karar verdi.

1940 Şarkıcı Tom Jones doğdu.

1942 Etimesgut fabrikasında yapılan ilk Türk uçağı havalandı.

1945 Celal Bayar, Adnan Menderes, Fuat Köprülü ve Refik Koraltan tarafından imzalanan ve ''Dörtlü Takrir'' olarak anılan önerge, CHP Meclis Grubuna verildi.

1956 Demokrat Parti hükümetinin, muhalif partiler ve basından gelecek eleştirileri önlemek amacıyla hazırladığı Basın Kanunu, TBMM'de kabul edildi. Gazete çıkarmak ve imtiyazını almak için ağır koşullar öngören yasa, yayın anlayışını da denetim altına alıyordu.

1973 Sökülmek üzere satılan Yavuz zırhlısının devir teslimi dolayısıyla Gölcük Deniz Üssü'nde yapılan törende, duygulu anlar yaşandı.

1977 Semiha Yankı, 13. Uluslararası Altın Orfe Şarkı Yarışması'nda birinci oldu.

1980 ABD'li yazar Henry Miller öldü.

1982 Türkiye'nin Lizbon Büyükelçiliği idari Ataşesi Erkut Akbay ve eşi, Ermeni bir teröristin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda, Erkut Akbay öldü, eşi Nahide Akbay ağır yaralandı.

1994 Ayşegül Tecimer, tarihi eser kaçakçılığından gözaltına alındı.

1997 Genelkurmay'ın, ''islami sermayenin finans ve eğitim stratejisi'' konulu brifingine, yüksek yargı başkan ve üyelerinin yanı sıra Ankara DGM'deki 18 savcı ve hakim de katıldı.

2005 Ünlü tiyatro yönetmeni Mehmet Ulusoy 64 yaşında Paris'teki Saint Joseph hastanesinde öldü.
    #3676223 (4 dakika uyarisi, 17.07.2008 11:25)

© 2008 - uludağ sözlük

7 haziran başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 7 haziran ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 7 haziran nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» isim degistirmek » degnek » necati bilgic selcuk yula ercan saatci triosu » elektrikli sandalye mahkumunu o esnada izlemek » unknown artist » alabanda » kurt ve turk diye bir seyin olmamasi » kendini ilk bulusmada opturen kiz » dun yine sokaktaydim » thomas alva edison » askerlik » yapay zeka » nba 2k9 » kisa boylu bayanlar » agizda yara varken biskrem yemek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sayin yazar » necati bilgic in arsenal maci sonrasi yorumlari » cep telefonunun ucus seyir sistemine zarar vermesi » fenerbahceye saldirmanin dayanilmaz hafifligi » fringe » volkan sen » itirazim var » necati bilgic in mhk baskani olmasi » hayal kirikligi » gol sonrasi yuvarlanan futbolcu » sevgilisini ilk bulusmada doven erkek » turkceden ingilizceye komik ceviriler » sevgiliye hitap bicimleri » muhlis bey » if you go away