bugün

Devlete, vilayet hususi idarelerine ve belediyelere ait vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası gibi asli, gecikme zammı, faiz gibi fer'i amme alacakları ve aynı idarelerin akitten, haksız fiil ve haksız iktisaptan doğanlar dışında kalan ve amme hizmetleri tatbikatından mütevellit olan diğer alacakları ile; bunların takip masrafları hakkında bu kanun hükümleri tatbik olunur.

http://www.alomaliye.com/6183_sayili_kanun_amme.htm

(bkz: amme)
devlete borcu olan ne kadar kişi, kuruluş varsa hepsinin tahsilatını tahsil dairesi olarak vergi dairelerine yükleyen kanundur.
öğrenim kredisi almış ve ödememişseniz vergi dairesi ile nikahınızı kıyan kanundur.
öğrenim kredisini ödeyemeyen kişiye gösterilen karizmatik isimli kanun.

adam ssk borcunu ödemez affedilir, vergisini ödemez ötelenir, affedilir, kuş yapılıp "vergi barışı" yapılır ama mezun olup, işsiz olduğu için 800 liralık taksitleri ödeyemeyen adama bu karizmatik isimli kanun gösterilir. bunca paket açıklandı, bunca borç affedildi bu güne kadar üstelik bu kriz ortamında devletin bu kanunda öğrenim kredileri için en azından kriz boyunca bir düzenleme yapmaması gerçekten acı bir durum.

muhalefet partilerinden bir milletvekili geçtiğimiz kasım ayında bu konuda bir görüş belirtmişti "biz neden evlatlarımıza bunu yapıyoruz?" diye sormuştu iktidar da "evet doğru söylüyorsunuz bir düzenleme yapalım" demişti fakat sanıyorum ilgili düzenleme hala komisyonda. herhangi bir durumda düzenlemeler komisyondan cayır cayır geçerken, 6 aydır böyle önemli bir konunun beklemesi tuhaf.

öğrenim kredisini ödeyemeyenler bir miting yapsa yerler copu, yerler tazyikli suyu üstüne de ergenekoncu diye içeri alınırlar allah bilir.

işsizlik olmuş %15,5 ay balam 6183 numaralı amme alacakları kanunu demoklesin kılıcı gibi tepemizde.