bugün

bir sayı.
iyi ki var..
bu kanundan neden yakınanlar var anlamış değilim yani. alt tarafı atatürk'ü koruma kanunu. tarihi şahsiyetler vatan açısından çok mühim kişilerdir. atatürk'e hakaret edilmez bu kanun sayesinde.
--spoiler--
atatürk'e hakaret etmesinler diye çıkarılmış kanun olsa gerek.
--spoiler--

hakaret zaten suç. kime edersen et suç. bunun için ayrı kanun çıkarmana gerek yok ki.
konu sadece hakaret değil. resim heykel ve büstlere verilen zararlara da ceza öngörüyor kanun. kanunu çıkaran da atatürk değil, inönü ya da chp değil. 1951 yılında iktidarda bulunan demokrat parti.
atatürk'e hakaret etmesinler diye çıkarılmış kanun olsa gerek. atatürk'e hakaret etmek isteyenler bu kanunu kendilerine yediremiyorlar ve içerleniyorlar. kabullenin ama yani atatürk türkiye'nin kurucusu.
atatürkçülerin tek dayanağı. Bu kanun onların kutsal metni adeta. bu kanuna birşey olursa zaten %80'i 75 yaş üstü Kemalistler nalları diker, gençleri de haydar baş'çı olur, başı alır.

--spoiler--
Şikayet ederim hee! Bak şikayet ederim... bak şimdi şikayet edicem ha!!! aha ediyom...
--spoiler--
O kanunu kimsenin kaldırmaya g.tü yetmez, hadi aslanlar başka kanunlara.
yakında yasal olarak tamamen kaldırılacak olan kanun.
100 senedir osmanlı padişahını sövüyor bazıları. lakin gerçek türk milletinin kalbinden atamadılar. daha da yüceldiler. büyük adam tenkitle yıkılmaz.

bir kanun..
5817-1=5816.
Chp nin ve chp zihniyetinin demokrasiden ne kadar anladıklarını gösteren kanunun numarasıdır. Koruyamadıkları atatürkü korumak için kanun çıkartmak.
şapka devrimi kadar gereklidir.
emsal teşkil ettiğini düşündüğüm kanundur. birisi de çıksın o zaman kazım karabekir'i koruma kanunu yapalım desin, diğeri ismet inönü koruma kanunu desin. nasıl hak verilmez bunlara. her başbakan öldüğünde, her cumhurbaşkanı öldüğünde koruma kanunu yapılsın o zaman arkadaş.
bizleri muasir medeniyetler seviyesine ulastiran kanuncuk.
kimsenin "lan ne kadar saçma bir kanun, yüz kızartıcı bir şey. kaldırmak gerekir" demediği kanun.
hani lan özgürlükçüydük, hani düşünce ve fikir özgürlüğü, hani gerçekleri tartışmak hakkımızdı bi s*ktirin gidin. sizden türk olmaz. türk'ü bırak o küçümsediğiniz kürt bile olmaz.
ben bir türk olarak bir çok türkiyelinin kürtler de dâhil tüm ırklardan aşağılıksınız. yani bazı kimselerin türklüğünden dolayı kendi ırkımdan utanır oldum.
kutsal değerler eleştirilirken "özgürlük gereği" de, atatürk hakkında söylenen gerçeklerden dolayı yargılanan kişilere "öldürün orospu çocuğunu" de. adil oldun dimi şimdi. samimiyetinize tüküreyim sizin. özgürlük anlayışınızı tüküreyim.

not: tamam ben sakinim.
(bkz: atatürk le alay eden türbanlı kızlar) (bkz: atatürk le alay eden çağdaş kızlar)
bu eylemlerden sonra kadük kalmış modernizmi ve demokrasiyi benimsemiş yada benimseme yolunda mesafe kat eden toplumlarda işi olmayan acilen gereken kanundur.
(bkz: atatürk başlığındaki 5816 nıncı entry)
Hersey 1950 yilinda adnan menderesín kurdugu, atatürk tarafindan kurulmus olan chp´ye karsi kurulan (muhalif parti) demokrat partisi ile basladi.

ezanin türkce dilinden tekrar osmanli´daki gibi arapca olarak okunmasi. bir cok kesimden halk bunu atatürk´e ve atatürk reformlarina karsi yapilmis bir saygisizlik olarak gördü. atatürk´ün birakmis oldugu miras ve hatiralar hakkinda hükümet tekrar oturup, atatürk icin yapilan saygisizliklar icin bir kanun hazirlamayi ön gördü. Buna en cok demikrat parti milletvekilleri karsi ciktilar. Kabul edilmeyen bu kanun 1951 yilinda 146 evet 141 hayir oyuna karsilik kazandi. Buna dayanarak ilk taslak kanun 1951 yilinda olusmustur.
"atatürk aleyhine işlenen suclar hakkındakı kanun" numarası.

(bkz: 5816 sayılı atatürk ü koruma kanunu)