bugün

adem ile havva ya kadar gider bu..
5000 yıl boyunca biraz daha çalışsalarmış şu anda bizim topraklarımızda değil kendilerine ait topraklarda yaşayıp hasetlik yapmazlarmış.
(bkz: 5000 yıllık pkk tarihi)
hatta insanlık tarihi kürtlerle başlar
adem ve havva da kürttürler canım
velhasıl yaşanan bazı tatsız olaylar sonucunce asıl ırkları unutturulmuş, tarihi kayıtlara da arap oldukları geçmiştir(!) yalandır efendim, külliyen yalandır(!)

el özet: totişimizle gülmemize neden olmuş espirili başlık ve başlık altı entriler topluluğudur.

komik olma kuzum, rica ediciim
ve ayrıca hazır copy/paste işine elin değmişken bizim şanlı tarihimizi de ekleyiver bi zahmet. ya da vaz geçtim ne de olsa bizimki 3-5 kişinin kabul ettiği hayali bir tarih değil. fazlasıyla tüm dünya tarih kitaplarında ve üç kıtada bıraktığı izleriyle bilinen bir tarih. sen en iyisi yorma kendini.. hadi canım, hadi.
yenilip yutulamayacak sallama.
yıllardır tarihle ilgili kitaplar oıokurum 5000 yıllık kürt tarihi zırvasını ilk burda gordum.5000 yıllık tek bir tarih vardır oda Türk tarihidir.
son zamanlarda Türk'üm demek faşistlk oldu kürt'üm demek demorakratiklik oldu oturup burda türk-kürt ayrımı yapacak bir insan değilim kürtlere karşıda değilim fakat olmayan kürt tarihini olmayan ve olmayacak kürdistanı savunanlarında karşısındayız.
not:entry'i eksi oylayacak arkadaslar olacaktır canları sağolsun.
üzerinde beyin sevişmesi yapılası başlık. * *
sorulara geçiyoruz..

*hz adem in kürt olma ihtimali nedir?
*hangi yıldayız?
*hangi takvim'i kullanıyoruz?

not: bir soru elli (5o) puandır. 2 soru seçiniz ve yanıtlayınız. 3 soruya da yanıt verildiği takdirde ilk 2 soru değerlindirmeye alınacaktır. başarılar..** *
kenan evrenin tesbiti ve söylemidir:kürtlerde türktür aslında doğu daglık ve karlı olduğu ve dagda karda yürürken kart kurt diye ses çıkardıkları için adları kürt kalmıştır
(bkz: neverland)
ne de olsa bu işlerin piridir, tecrübelisidir, en iyi o bilir diye ekşisözlüğe girip
5000 yıllık kürt tarihi yazdım:

yok boyle bi$ii??? cevabı aldım,

nasıl olur biz kardeşiz, 13 gencimizin katledildiği günde bile yazılmış olsa biz kabulleniriz, provokasyon amaçlı olduğunu sanmıyorum, yazdım (iyice bak vardır diye geçiriyorum içimden)
arkada$im bu ba$lik 50 karakterden uzun sozluge uymaz, 81 karakter fazlasi var, cevabı aldım.

ya bakın bir ab ülkesi olduğu halde ispanya terör örgütü eta nın siyasi kanadını, batasunayı kapattı biz kapatmıyoruz, demokrasiye inanıyoruz abd bile bizi demokrasinin yıldızı diye niteliyor, biz zaten ayrılıkçılara kışşt bile diyemiyoruz ki sivil toplum örgütlerinden tutta kıymeti kendinden menkul aydınlarımıza kadar herkes faşist diye topa tutar yapsak diyecek oluyorum, sonra bi bakıyorum ki ona karakter fazlası var diyen buna ne der? deyip vazgeçiyorum.

en iyisi yine bizim ulusözlük, yazdım 5000 yıllık kürt tarihi diye döküldü sayfalar.
ama karar verdim ekşi yazar alsın hemen girip her kürt pkklı değildir, her milliyetçi faşist değildir diye başlık açacağım. bu ne kardeşim hiç bişey yok koca sitede...
Nice baskılara göğüs germiş bir halkın tarihidir.
fenerbahce nin şanlı avrupa tarihigibi bir hayal ürünü olsa gerek..
iddia edilen devletler ve halklarının değil kürtlerle farsça ile bile alakası olmayanları bulunduğu gibi, bugüne değin kürtçe yazılmış hiçbir devlet belgesi bulunmamış olmasının da ya bu 5000 yıllık tarihin bilim dışı uydurmalara dayandığına ya da kürtlerin bu belgeleri kimsenin bulmaması için çok iyi saklamalarına(!) dayanır.
müelliflerin unuttuğu bir kürt boyunu da biz hatırlatalım eksik kalmasın
orhun yazıtlarında zikredilen türklerin kürt boyu.. türk kürtleride denebilir. kürt ırkçılarını çok zorlayacak olsa da, onların yaptıkları gibi yazılı bir belgeyi değiştirecek veya yazılı olmayanları uyduracak halimiz yok değil mi?
5000 yılda hiç bir devlet kuramamış dünyaya verdiği en büyük şey (bkz: pkk) olan tarih.banu alkan'ın 90-60-90 olması kadar gerçektir.
bu tarihi savunanlara söylenecek iki şey var.
bir ya siz sayı saymayı bilmiyorsunuz iki yada hiç dayak yemediniz.
inananlar için diğer versiyonları.

(bkz: 5 milyon yıllık kürt tarihi)
(bkz: 5 milyar yıllık kürt tarihi)
(bkz: 5 trilyon yıllık kürt tarihi)
(bkz: dünya kurulmadan önceki kürt tarihi)
bazılarının,bazı şeyleri ispatlama amacıdır. benim tarihde karşılaştığım ilk kürt şeyh sait! onun da ne mal olduğu belli zaten.yani şunun şurasında 80 yıllık tarihleri var. bunun 35 yılı da zaten PKK ile lekelenmiş durumda.
20 tane sallapati kopyala - yapistir tarzi gubidik girdilerle kanitlanilmaya calisilan tarih. be canim, kuzum, o kadar vardi tarihin de, bari saglam kaynak verseydin de, "aa bak bunlar bilimsel kanitlarmis; adam bizi g.t etti, oturdum afedersin malafatin ustune deseydim de, arti oyumu pasa pasa verseydim" dedirtmez mi de diye dusundurur insani, ayni zamanda da, "tamam anladik illaki kanitlayacaksin bir seylerinin oldugunu, ic acin var ama, yazdigin yazinin altina bir de kanit yazsan da, o kadar kopi pasta isi bosa gitmeseydi" diye de dusundurucu entrydir.

(bkz: yalan)
(bkz: palavra)
(bkz: kicindan sallamanin en guzel ornegi)
barbar türkler demek kadar abesle i$tigal eder inkar etmek, acitasyon bu olsa gerek.
(bkz: 5000 yılı gün gün entry halinde yazmak)
Kaynaklara dikkat.. roma ve yunan kaynaklari.. daha kendi tarihini yazabilecek bir tarihciyi bile yetistirememis bir topluluk degil 5000, 5000.0000 yillik bir tarihe de sahip olsa da para etmez. 0 (sifir) dir.

Turk irki'nin bilinen tarihi 3500 yilliktir. bu "kisa" sure zarfindan mete han, attila, mustafa kemal ataturk gibi buyuk askeri dehalarin yaninda, farabi, kasgarli mahmut gibi turklugun ovuncu ilim adamlari yetistirmeye malik olmuslardir.
Kurtler kimi yetistirmis ? var mi boyle buyuk askeri dehalari, buyuk ilim adamlari, tarihcileri ? kiyaslamak bile yersiz de hain beyinlere tek seferde hicbir sey tek seferde dank etmedigi icin bunlari tekrar tekrar yinelemek durumunda kaliyoruz.

sen kalk daha mazisi 200 yil bile olmayan, orta cag avrupasi'nin dokuntu milletlerinin cinsi munasebet yoluyla karismasindan peyda olmus olan amerika'nin ussakligini yap, ondan sonra da kalk 5000 yillik tarihim var de. adama gotuyle gulerler gotuyle.
ortadoğudaki kürt unsurunu kimsenin inkar etmediği gerçeğini göremeyen bünyelerin ısrarla alt kimliklerini gözümüze sokma uğraşlarından biri olan sallama iddia.
tekrar ediyorum, kürt unsurunu kimsenin inkar ettiği yok mübarek! ama 5000 yıl deyip de güldürme kendine. değil 5000 yıl, şöyle git bir 500 yıl öncesine bak bakalım kürt lafı dahi geçiyormu kaynaklarda?
ya da truva ordusundaki kürt paralı askerlerden benim mi haberim yok. cahillik ne acı be sözlük.
hiç duymadığım bir tarih tezi...
kürtçe'nin içinde 5.000 adet göktürkçe kelime olduğunu bilmeyen buna bağlı olarak yanlış bilgiler verilen bir başlık zira kürtçe etkileşimle bir hint-avrupa dil ailesinin parçası olmuş dildir. bu da aslında bir kaç asır önce kürtler'in o bölge de bulunmadıklarını gösterir.
az daha uğraşırlarsa, piramitleri biz yaptık, kefren aslen kürttü, çin seddi için de 10000000 işçi yolladık fakir çinlilerin işi kolay bitsin diye, demeleri muhtemel.

edit: gaza gelip osmanlı tarihini yazacaktım da tam hesap edemedim 1 buçuk milyon yıllık mı desem 2 milyon yıllık mı?
her şeye kabul oldugum fakat ilk defa bilimsel bir entry tez vs. girilir iken, kaynağın bir forum sitesi oldugu bir ortam ile karşılaşıyorum. adı paylaşım turkey, açtığımda karşıma çıkan ilk şey ateşli sohbetler için lütfen ara olmuştu. dedim dalga geçiyorlar heralde bizle, sonra aşağılara indim, roma heykellerini, mısır hiyerogliflerini kanıt gibi gösteren bir dalga terane dolaşıyor.

(bkz: kaynak)?

ki anlatılan krallıklar, beyliklere baktım ortak nokta şurada verilmiş.

(#2853580)

bunlar mezopatamya krallıkları be yahu... sonra dünya tarihçileri kabul etmiştir bik bik bik gibi laflar ediliyor, tüm dünya tarih kitaplarına geçmiş benim rastladığım tek kürt selahattin eyyubi ki onunda tüm çocuklarının isimleri öztürkçe orası niye öyle anlaşılmıyor. tüm dünya tarihçileri kabul ediyorsa, kaynak göster inanalım, bir kitap öner okuyalım.
güncel Önemli Başlıklar