bugün

12. adam olan taraftarın, ileride oynatıldığı diziliş sistemidir.
akp'nin sürekli yenilikçi bir yapı içerisinde olduğunun kanıtıdır. Gelişen çağa ayak uyduruyorlar tabi. Sürekli bir yenilik , sürekli eskisinin yerine yenisini getirme. Süperler valla süper. O kadar hızlı yenileniyoruz ki 2 yılda 1 sınav sistemi değişiyor. Ama zamanla bu sürenin 1 yıla inmesi ve her yıl değişmesi en büyük temennimiz. Ki tıp okumak isteyen gencimiz kendini mühendislikte , hukuk okumak isteyen gencimiz ise kendini fen edebiyatta bulsun diye. 4+4+4 ile de bunu bir adım ileri götürüp bu olaya 4. sınıftan sonra başlamaya karar veriliyor. Ama bu süreç de geldikten 1 yıl sonra tekrar yenilenecektir muhtemelen. temennimiz anaokulundaki çocukların kendi bölümlerini seçebilmeleri. Onu başardık mı tamamdır işte kimse tutamaz bizi.
gayet demokratik bir sistemdir. isteyen imam hatip lisesine gitsin, isteyen düz liseye gitsin, isteyen fen lisesine, yine isteyen istediği okula neye muhalefet e diyoruz anlamıyorum. laik, demokratik, özgür bir ülkede değilmiyiz yoksa? yoksa dinsiz yada başı açık oluncamı laik, demokrat yada özgür olunuyor. kimseye imam hatip lisesine gitmesi için bir dayatma uygulanıyormu ? uygulanmıyor. Müslümanlara bazı haklar tanındığında ki bu haklar sadece müslümanlara tanınmıyor, neden birileri rahatsız oluyor. islamdan, müslümanlardan, baş örtüsünden, imam hatipten neden bu kadar korkuyorsunuz?
evet, 10 yaşındaki çocuklar meslek lisesine gidip gitmeme kararı verecek. 10 yaşındaki bir çocuktan doğru kararı vermesini beklemek... çok yazık!
8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin, dünyadaki 298 ülke içinde sadece 20 ülkede uygulandığı belirtildi. UNESCO verilerine göre kesintisiz temel eğitim uygulayan ülkeler arasında; EI Salvador, Seyşel Adaları, Ruanda, Kenya, Bolize, Şili, Bolivya, Afganistan, Yemen, Arnavutluk, Polonya, Bulgaristan, Virjin Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Solomon Adaları, Portoriko yer alıyor. Bu ülkelerdeki eğitim sistemlerinin verileri incelendiğinde akademik başarı konusunda iddialı olmadıkları gerçeği ortaya çıkıyor.

Eğitim-Sen ve CHP'ye göre 4+4+4 sistemine geçilmesi şu sonuçları doğuracak:

* Çocuk gelin sayısında artış
* Zorunlu eğitimin fiilen 4 yıla inmesi
* Çocukların 11 yaşında okulu bırakıp çıraklık yapması
* imam Hatip liseleri teşvik edilecek

sadece çamurdan ibaret hiç bir haklı gerekçe görünmüyor!

peki olayın aslı ne?

Eğitimde 4+4+4 formülüne karşı çıkanlar, 28 Şubat'ın dayatması olan ve sadece geri kalmış Kenya, Afganistan, Ruanda gibi ülkelerde uygulanan kesintisiz eğitim modelinde ısrar ediyorlar. Oysa bilim ve teknolojide dünyada söz sahibi olan pek çok ülke, öğrencilerini zorunlu ancak kademeli eğitime tabi tutuyor.

boş konuşanlar ve araştırmadan yorum yapanlar; dağılın!
bu ve benzeri "çaktırmadan pompa beyler" sistemlerini savunanların, son 10 yıldır oecd ülkeleri arasında türkiye'nin eğitim alanında en dipte olduğundan habersiz olması çok şaşırtıcı mı? bence değil.

son 10 yıldır iktidarda kim var peki? tabi ki marangoz halil abi ve batak dörtlüsünden kankaları.

ülkemizde meslek liselerine bakış şu; "kafası çalışmayan çocukları buraya gönderelim" düz liselerin bir çoğuna bakış da şu "lise diploması olsun". bu iki algıdan bağımsız olarak mantık da şu " bir üniversite okusun".

üç mantık bi araya gelince oluşan tablo şu: yetiştirilen binlerce niteliksiz işgücü, üniversite kapılarında binlerce gereksiz kalabalık, bu kalabalığı azaltmak için geceli-gündüzlü-blowjoblı eğitim veren(?) üniversiteler, dershanesini kapatıp sikimsonik isimlerle açılan üniversiteler.

peki ya değişmeyenler? değişmeyenler kısmına bir dolu şey yazaılabilir ama bence kafi olan kısmı şu: 5 kişiye 1 otomobil düşmesi, 6 kişiye 1 kitap düşmesi.

sistemler değişebilir ama sistemin kendi açılarından bile sos verdiğini gerek kpss skandalından, gerek öss (ya da lgs adı her neyse) skandalından, gerek polis okulu sınavlarından, gerek kurum sınavlarından...

4 4 4: harika bir sistemdir, pompaya devam.

edit: ne oecd'si bunlar batının oyunları diyenlere

http://www.euractiv.com.t...dnin-en-dibindeyiz-024277
28 şubatın intikamıdır.
8 yıllık zorunlu eğitim kadar saçma olan eğitim sistemidir. evet yanlış okumadın sevgili yazar!! 4+4+4 eğitim sistemide 8 yıllık sistem kadar saçmadır. zorunlu beş yıllık eğitim ver. zorunlu eğitimden sonra çocuğumuz 12 yaşında olur sonra uzman bir kişi tarafından çocuğun karşısına geçilir felsefe,tarih,iktisat,v.s bilinen tüm bilim ve bölümleri ona oyun oynuyakmış gibi anlatsın,anlatsın ama sıkmadan. sanki çocuğa bir meslek seçeçek gibi değilde,uzun eşşek,mendil koymaca oynarmış gibi anlatsın. burda uzman kişimize aslında çok iş düşüyor. hiç bir detayı atlamadan,çocuğun zorunlu eğitim sürecinde arkadaşları ile nasıl geçinmiş,ne yapmış herşeyi bilmesi gerekir. çocukla konuştuktan sonra aileye sizin çocuğunuz ''X'' bölüme çok yatkın. çocuğunuzu ''x''bölümüne ''x''dersine kayıt ederseniz gelecekte bu alanda çok iyi biri olabilir. ailede onayladıktan sonra çocuk sadece tek bir alanda yetiştirilicek ve okumuş anlamış olduğu alanda bir dünya birincisi olacak. şuan dünyada böyle bir sistem var mı bilmiyorum eğer ki türkiyede olursa galiba yüzyıllar atlarız. sonra efenim imam hatipli olup gericimi olur,başı açık olup çağdaşmı olur ona siz değil çocuk karar verecek.
hangisi eğitim adına daha doğru karar verebilmiş değilim. ancak eleştirmeden önce biraz çok boyutlu düşünmek lazım. şuan ki eğitim sisteminde bu sektörün içinde biri olarak en çok şikayet ettiğimiz şeylerin başında yer alır derslerle ilgisi olmayan çocukların okulda geçirdikleri zaman, kendisine ve diğer öğrencilere verdikleri zarar. keşke deriz yol yakınken bir baltaya sap olsalar.

hal böyleyken 4+4+4 sistemi bu sıkıntılı duruma son verir. ancak bu durumda kız çocuklarının okutulmaması problemi ortaya çıkar. o yaşta çocuk neye yatkın olduğunu anlamakta zorluk çekebilir. bunun için gerekli altyapıyı da oluşturmak gerekir.

işin uygulama aşamasında olumlu olumsuz pek çok sonuç çıkacaktır. yapmamız gereken çocukların bu süreçten en az hasarla çıkmalarını sağlamak. ne kadar olsa da yine harcanan bu geçiş dönemindeki çocuklar olacaktır. zaten burası Türkiye'dir ve her Türk bir geçiş dönemi bunalımı atlatır.
Bir ülkenin gerçek can damarı eğitim sistemidir. Mantık çok basit aslında, can damarına yönelik ne kadar çok ameliyat yaparsanız, kaza riskiniz o kadar fazla olur. Kesersiniz o can damarını ve hasta masada kalır. Hiç bir ülkede olmamıştır ki, bizimkisi kadar her sene eğitim sistemi ve materyallerini değiştiren. Böylesi hayati öneme sahip bir sistemi yapboz haline getirirseniz eğer, kusura bakmayınız kadın şiddet ve cinayetleri, hırsızlık, töre cinayetleri ve daha sayabileceğimiz bir çok kirli işi engelleyemez, aksine destek olursunuz. Ben bu sistemin eğitemediği, kandıramadaığı bir eğitimci olduğum için çok şanslıyım.
aslında kısmi bir mantıksallığı var. Sonuç iktidarın iyi bir şey yapacağını beklemek çok zor görünürken hele aslında yapma yapacaklar da niyetleri yok. Şayet 4 4'lük bir eğitim sistemi kurulamıyorsa bence fatih terimin 4-4-2'si daha iyi bir yöntem dir.
öğrencilerden 4 ünün trübünden takip edeceği sistem.
bu konuya devlet bahçeli nin el atması gerek.
esas kısım olan okul öncesi eğitim zorunlu olacakken büyüklerimizin (!) kafayı imam hatipin, meslek liselerinin önünü açmakla bozmasıyla gelecek olan sistem. ulan hani seçimden 2 gün önce okul öncesi eğitim önemliydi, hani bir sürü öğretmen atanacak yeni gelen sistemle de öğretmenlerin önü açılacaktı. sen şimdi yeni sistemi getir o kadar söz verdiğin öğretmenin de ahını al bakalım nereye kadar...
bir zamanlar futbol federasyonunun yabancı kontenjanı konusunda aldığı 6+2+2 kararı kadar saçma bir ugulama.
her millet hak ettiği gibi yaşar toplumun çoğunluğu gerizekalıysa oy veriyorsa sonucunuda görsün bakalım.
tüsiad ile tayyip erdoğan'ı tekrar karşı karşıya getiren müstakbel eğitim sistemimiz.

işin tuhafı gerçekten başbakanın olumsuz eleştireye asla tahammülü yok. sen başbakansın, biraz daha olumlu karşılaman lazım değil mi bu tip eleştirileri. *
bu eğitim sisteminden yeterli rantı alamadılar galiba... ikiydi üçe böldüler.
artık milli eğitime iş yapan özel yandaş firmalar da yatırımını yapmaya başlarlar. sistem kabul edilecek çünkü...

ilk dört değil sonraki dörtte, tablet bilgisayar dağıtacaklar. ye babam ye... insanlar ulusalcılara kızıyor. o adamlar kimse birşey der diye, hiç bir iş yapamazken. bunlar bir acaip kimsenin birşey demesine bile aldırmıyorlar. demirel bile yemedi sizin yediklerinizi. ülkeyi inşallah munafık ülkesi olarak görmüyorlardır. oyle görüyorlarsa yazık... helal değil yaptıkları işler.
yanlarına sıfır koyulduğunda 3 tane 40 eder.
ayrıca (bkz: 4 4 4)
egitim sistemimizde bir devrim niteligi taşıyacak olan bır sıstem degildir ama şuan ki egitim sistemini daha iyi bir yola koyacaktır.
veee meclis komisyonundan da geçen sistemdir.

http://kisalt.com/1k2

edit: ayrıca bu da var http://www.ntvmsnbc.com/id/25326567
meclis alt komisyonundan onay almış eğitim sistemi tasarısıdır. tinerci olmayı önlemek için sunulmuştur elbet. hemen karşı çıkmayalım di mi tabi hı hı.

edit: diğer başlıkta da yazdım ama kılım bu duruma kıl http://kisalt.com/1k2
300 bin sınıf öğretmeninin %20'sini norm fazlası yapacak sistemdir. 60 bin kişinin ne yapılacağı merak konusudur açıkçası. Özür grubu tayinleri kalkacaktır.
birkaç yıl sonra başka bir Milli eğitim bakanının gelip 3 4 3, 4-4-2, 3-5-2 gibi sistemlere çevireceği saçmasapan eğitim sistemidir. AKP döneminde sınav sistemlerinden müfredatlara oradan diğer yerlere kadar eğitimde bir kaos ortamı her bakanla beraber yaratılmıştır. 50 kere sınav sistemi 50 kere müfredat değişmiş ve zaten Kötü olan eğitim sistemimiz içine edilmiş hal almıştır. liselerin 4 yıl olması gibi bir abukluktan, müfredatın bizim zamanımızda integral öğretmeden Log öğretmeye çalışma gibi abuklukları daha da artmıştır.

bugünkü 4-4-4 geyiği de bunları tuzu biberi olacaktır. Tayyip denen gürcü imam hatip kartını oynayıp bu sistemin asıl amacı olan küçük yaşta patronlar için köleler yetiştirme amacını saklayacaklardır. Bu sistem değişikliğiyle meslek liseleri özelleşip AKP'nin sermayedarları küçük yaşta çocukları meslek öğretiyoruz bahanesiyle fabrikalarına ucuz iş gücü sağlama amacındadırlar. Sonuçta cemaatin ucuz işgücü çok büyüdükleri için artık onlara yetmemektedir. alıştıkları ucuz işgücü düzenini bütün halka yayma amaçlı bu düzeni imam hatip geyikleriyle halka yutturmak da işin en kolayıdır. Tayyip dindar nesil yetiştirecekmiş. Heh amınakoyim, özel kanalların yabancılara satılması, yabancı sermayenin ülkeye girip yabancı yaşam tarzının iyice Türklüğe yerleştirilmesi, starbucks vs gibi sembol firmaların artışı da zaten Tayyip'in zamanında olmadı. Dindar nesil yetiştirmek kapitalizme ve onun kültürüne bu kadar net bir şekilde eklemlenmekse olsa olsa hristiyan dindar nesli yetiştirme amaçlanmaktadır. Bununla mesleki eğitimi yükseltiyoruz diye ilkokul 4ten yeni çıkmış bir çocuğu "nasıl yetenekleri belirlenecekse artık" yeteneklerini belirliyoruz diye binlerce liralık mesleki eğitime tutup sonrasında üniversitede ben hukuk okuyacağım dediğinde tabi okuyabilirsin demek de maddi, manevi ve zaman kaybının ta kendisidir. Mesleki eğitimin çağcıl ilerici örnekleri bu şekil yürümez.
28 şubatçı postalcıları rahatsız etmiş eğitim sistemi. sizene kardeşim halk istediği zamana kadar çocuğunu okutur. sizmi herşeyi tayin edeceksiniz bu insanlar robot mu sizin her dediğinizi yapsın.

artık bu ülke özgür ve sizin gibi despotlar artık bunu anlamalı.
son olarak 2012-2013 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya konulması yönünde karar çıkmış yeni eğitim sistemi.

4. seneden itibaren açıköğretimden devam etme noktası, 8.yıldan sonraya kaydırılmıştır.