35 lik pipiyle bayramlasmak 

kapat
  1. bayram dediğimiz, esas olarak çocuk kısmısı için büyük mana taşır; babadan, dayıdan, amcadan, zıttıriiinden zöttüürüne bilumum yetişkinden harçlık koparma merasimidir bi yerde. tanıdığın, tanımadığın bi dolu adamın eline yapışırsın; "bu gavat demin burnunu mu karıştırdı, sıçtı da, çıktığında tuaaletten eli sabunlamadı mı acep?" gibi sualler akla geldi mi anında bertaraf edilir zihinden; gözünü para bürümüştür picin; aman rabbım bu paragöz veletlerin hışmından korusun ümmet-i muhammed.

ben de aynı helecanla beklediğim bi bayramda, aldım kankayı, çıktık kapı kapı dolaşmaya; zengin muhit; katiyetle boş çevirmiyolar üstat. başlıyoruz dolaşmaya, akşama kadar durmak yok; ayaklar kopsa sürünerek gidecek picler, o derece para canlısı bir ırk bu veletler. derken bi kapıya geliyoruz, basıyoruz zile, bi daha basıyoruz, yine basıyoruz... e baktın çıkan yok, yürüsene pezevnk; ama yok, es geçilmiş her ev, giderler hesabının borç kısmına kaydedilecek tabi. neden sonra, bas bas zile, duştaki garibim beyefendi de dayanamamış olacak bi hışımla çıkmış banyodan, kapı birden açılıverdi.

gözümün önünde,onca yılın getirdiği esaretle yılmış, beti benzi kararmış, saygıdeğer bi çük. azizim, şerefsizim sen olsan, sen de saygı duyardın o yaşta gördüğün şeye. öfkeyle sallanan ellerle kontrol edilemeyen bornoz açılıp, amcam hiddetle: "ne var lan mına goduklarııııımm!" dedikçe, bey amcamın otuz beşliği selam veriyo sanki bize; talihsizlik, yüzümüz de çükle aynı hizada, resmen çükle muhattabız o an... para yerine babayı alır mısın böyle? ii oluyor sana... bundan sonra, anında paradan puldan geçip, hayatın anlamına vakıf olaraktan hemen uzaklaşıyoruz olay mahalinden; "hayatın anlamı asla para değildir azizim."

o bayramı böyle talihsiz bir kutlamayla geçiren ben, asla o eski bayramlardaki tadı alamadım bi dahasında. şimdi bayram vesilesiyle her gittiğimde eşe dosta, her kapı çalışımda içimi durduralamaz bi korku kaplar, kapıdan dönüp gidesim gelir. Velhasılı kelam yetişkin dostlarım;

uçkurumuza sahip çıkalım.
    #4054965 (darthw, 06.10.2008 21:24 ~ 23:38)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

35 lik pipiyle bayramlasmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 35 lik pipiyle bayramlasmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 35 lik pipiyle bayramlasmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about 35 lik pipiyle bayramlasmak. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kisa film cekebileceklerini sanan gencler » antropoz » oruc reis mahallesi » sevgiliyi terk ettikten sonraki yirmi dort saat » namaz kilmak » ve olaylar gelisir » clopixol » metro turizm » cem sultan lisesi » osmanlı devletinin dağılış sebepleri » black russian » facebook com tr » turkbet » gundelikci » huseyin sadoglu » kamyon yazilari » garibuzzaman » crimson lady » bir pesimistin gozyaslari » ataturk ile ilgili siirler » istanbul belediyesi sehir tiyatrolari » teardrop » lekesizzihin » kobilere 1 5 milyar ytl kredi saglanmasi » midtown madness 2 » kordugum » kadin erkekten daha cesaretli olmalidir » inkfish » yunanistan » umumumuzun mumu umumumuzun mumudur » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » crescendo » far from you » bayramda eve gidememek » van » yasayan en delikanli fenerli » turkler nasil yenilir geyikleri » marksist ekonomi » cok isteyince oluyordu hani » svarga » yildiz