30 yas ustu bekari evlendirmek icin seferber olmak 

kapat
  1. en başta aile üyeleri tarafından ve sonrasında azalan tanıdıklık ölçüsünde toplumun tüm katmanlarına yayılan bir tür kamu görevi. aile 'mürüvvet görme', toplumsa 'kutsal aile kavramını ayakta tutma' kalıbıyla nasıl bir ciddiyetle girişirler konuya sen biliyor musun? hiç hayal edebiliyor musun? imkanın varsa hayal de etme tabi lan, ne işin olur... salla sev-seviş hazır legal ölçüde bir vakit sana tanınmışken...

hafız memleketin şöyle bir gerçeği var; erkeksen, yaşın otuzu geçtiyse, e askerliğini de yaptıysan, hatta elin iş de tutuyorsa, manyak mısın sen? neden evlenmiyorsun lan? yoksa ibne misin, nedir olm olayın? olacak iş mi şimdi bu evladım? ya işte nasip kısmet amca.. geçç kardeşim geççç ne nasip kısmeti yaa, kafanda saç kalmadı lan! ya öyle tabi de sevmeden de olmuyor, sonra bi sürü evlenip boşananlar var, siz de görüyosunuz... bak koç, senden bu kafayla bi bok olmaz. hep rahata alışmışsın tabi, ama aile gibi var mı ya... düzenli bir hayata geçmeden, çoluk çocuğunu dizine almadan bu hayatın ne anlamı olur be oğlum söyle bana?

...

böyle gider, sonsuz bir diyalog eğrisidir bu. kimse kimseyi dinlemez tabi sonuç olarak ama herkes de stres altında.

aile'de 30 yaş sonrası alarm çalmış neslini devam ettirme içgüdüsüyle. toplumsa bakıyor mevcut kurumlarını korumaya, bu adam bekar diyor, belki, gerçi temzi çocuk ama olur mu olur yani, sarkar benim karıma çoluk-çocuğuma... tezelden everelim, bağlansın bu konu.

bilmemkimin bilmemkim yakını, öğretmen mesleğini edinmiş garibanlar ilk fırsat seçilir bu konuya manken olarak. lan eli neye benzer, yüzü nasıldır, huyu nedir aslında kimsenin s.kinde değil. ' öğretmen çok iyi bak. hem evine bakar hem işine. güzel çocuk yetiştirir. hem yaz tatili de var 3 ay, miss'' konu bu kadar materyal dahili bu pis kitle için.

bir de bir ''insan evladı'' tanımı vardır ki namzet birey için, değme gitsin. ''olsun çocuğum, ailesi belli, tertemiz kız, insan evladı bir kere, senin gezdiklerin gibi mi ya, bir sarma açar ki yemeden ahkam kesiyorsun ya!''

budur abi budur. bırak aileyi, tüm eşrafın anladığı budur evlilikten bu diyarda. lan kimse sormuyor ''bu karının teninin kokusu seni bozar mı'', ''olm felsefi anlamda uyuşur musunuz'', ''ortak zevkler nasıl uygun mu'', ''neleri konuşursunuz, nelere çıldırırsınız, neler olmadan hiç yapamazsınız'' falan diye. herkes bakıyor bir paket yapsak da aynı biz gibi yapıp bertaraf etsek şu salağı..

hatun için mi?

onun için şartlar daha da ağır bu topraklarda. netice olarak bizzat şahidim ki, otuz yaş üstü herhangi aileninin herhangi entelektüel seviyesi 'neslini devam ettirme gücüne' yeniktir arkadaş, bunu bilir bunu söylerim.

biri kucağına alacağı toruna, öteki düzene nizama bakıyor final olarak.

sen mi?

gerçekten sen olduğun için umursandığını falan mı sanıyordun ki?

heheheh.

bu arada; nasılsa altmışıma geldiğimde hala burda yazıyor olmayacağım. belki o yüzden de bu kadar rahatım canım. ben öpüyoren ve buradan çok başarı diliyoren otuz yaş üstü bekar guruben.
    #3776653 (hosaf, 06.08.2008 01:13 ~ 01:27)

© 2008 - uludağ sözlük

30 yas ustu bekari evlendirmek icin seferber olmak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. 30 yas ustu bekari evlendirmek icin seferber olmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 30 yas ustu bekari evlendirmek icin seferber olmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yazarlarin sozluge baglanma sebepleri » baska isimiz yok zirve yapalim dedik zirvesi » lemuria » gericilik ile dindarlik arasindaki cizgi » sezen aksu nun kopegi cano nun olmesi » sevgiliden uzakta kalmak » anne bana ogun samast beresi orsene » canak anten milliyetcileri » madem seviyorsun niye paranda ataturkun resmi yok » usutuk popolar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games