25 yas sendromu 

kapat
  1. sendromlardan insanı en çok çıkmaza sürükleyeni.

geri dönüşü olmayan kararlar alma yaşıdır 25, ve aldığın her karar hayatını etkiler.

öğrencilik hayatı geride kalmıştır artık, kendi ayakların üzerinde durmak, her adımını ciddi ciddi düşünerek atmak zorundasındır. oysa sen bazı şeyleri düşünmekle bulamıyorsundur hala, bazı sorular hala cevapsızdır, kör bir kuyuda cebelleşir gibisindir. kafan karışıktır, hem de düşüncelerinin en çok oturmuş olması gereken, senden de öylesi beklenen bir zamanda... boşvermek, akışına bırakmak istersin her şeyi, oysa hayat ellerinin arasından kayıp gitmektedir, zamanın deli gibi aktığını idrak etmişsindir ve o lüksün yoktur. bu durum kafandaki her türlü belirsizliği daha da dayanılmaz kılar.

25 yaş öyle bir yaştır ki, genç değilsindir artık, yaşlı da değilsindir. yetişkin olman lazım, oysa sen bir yetişkin de değilsin henüz. berbat bir durum. sanki de insanın ruhu mengenelerle sıkıştırılıyor. kadınlar bu bunalımı erkeklerden çok daha ağır yaşıyor:

"ben bir kız değilim, henüz bir kadın da değilim. neyim lan ben?... genç kadın mı, hayır kadın değilim daha dedim..."
    #4029313 (ashtarte, 01.10.2008 09:10)
  2. oluşan zararı telafi edip muhtemel zararları önleme dürtüsüyle beslenen anti aging kremleriyle haşır neşir olma hali başlangıç belirtileri arasındadır.
    #4029875 (ashtarte, 01.10.2008 13:31)
  3. insanın hayatındaki ilk sendrom olsa gerek. 20 yaş sendromundayım diyen birisi 35-40 gibi çileden, depresyondan ölür herhalde. diğerlerine göre hafif olan bir sendromdur. bunda hala 20 li yaşları henz ortalamış olmanın verdiği rahatlık etkilidir. bu sendromu sırasıyla 30 yaş sendromu (eyvah yaşlandım), 35 yaş sendromu (etti yolun yarısı) ve 40 yaş sendromu (amca-hala oldum lan resmen)izler. bir de hiç sendrom yaşamadan güle ağlaya yaşlananlar vardır ki tadından yenmez.
    #4029952 (tahayyul, 01.10.2008 13:55)
  4. kadınlardaki sendrom evde kalma durumudur.
    #4029962 (denizz, 01.10.2008 13:57)
  5. yaşın ilerlemesine rağmen kendini hala liseden yeni mevzun gibi hissettirip çıkmaza sürükleyen durum. bir yandan sorumluluklar, ne oldum ne olacamlar, bir yandan hoppidi hoppidi bir ruh hali tripleri, kazık kadar oldun be napıyosun bu yaşında gibi diyalogların arasında ezilme. hay yaşıma, ilerleyecek yaşlarıma..
    #4030713 (m ilginc olsun istedim, 01.10.2008 17:33)
  6. yakından ilişkili bir durum için:
    (bkz: 24 yaşında ergenliğe girmek)
    #4071293 (ashtarte, 10.10.2008 21:36)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

25 yas sendromu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 25 yas sendromu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 25 yas sendromu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about 25 yas sendromu. Copyrights of the articles are belong to their authors.