23 eylul 

kapat
  1. sonbahar ekinoks'u. bu günde gece ve gündüz süresi eşittir. bir diğer ekinoks için:

(bkz: 21 mart)
    #2267959 (psychofobia, 05.09.2007 18:03)
  2. bugün itibariyle gece ve gündüzün eşit olduğu gün.
    #2365595 (chemicalali, 23.09.2007 11:51)
  3. güneş ışınları ekvatora bugun dik düşer.
    #2368486 (tespit canavari, 23.09.2007 22:00)
  4. dünya üzerindeki her noktada gece ve gündüz süresinin 12'şer saat olduğu tarih.
    #3168966 (minik mavi balina, 20.03.2008 21:39)
  5. *23 eylül 1945

O şimdi ne yapıyor
    şu anda şimdi, şimdi?
    Evde mi, sokakta mı,
    çalışıyor mu, uzanmış mı, ayakta mı?
    Kolunu kaldırmış olabilir,
    - hey gülüm,
    beyaz, kalın bileğini nasıl da çırçıplak eder bu hareketi!...-

O şimdi ne yapıyor,
    şu anda, şimdi, şimdi?
    Belki dizinde bir kedi yavrusu var,
    okşuyor.
    Belki de yürüyordur, adımını atmak üzredir,
    - her kara günümde onu bana tıpış tıpış getiren
    sevgili, canımın içi ayaklar!...-
    Ve ne düşünüyor
    beni mi?
    Yoksa
    ne bileyim
    fasulyanın neden bir türlü pişmediğini mi?
    Yahut, insanların çoğunun
    neden böyle bedbaht olduğunu mu?

O şimdi ne düşünüyor,
    şu anda, şimdi, şimdi?...

nâzim hikmet ran
    #3168995 (finally free, 20.03.2008 21:45)

© 2008 - uludağ sözlük

23 eylul başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. 23 eylul ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 23 eylul nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zindanbaba turbesi » hooligan » seni bana mevlam degil kendim kendime yazdim » emre aydin » cumhurbaskanligi meslek lisesi » kolhoz » youtube a erisim yasagi » prisoner » sehzadeler turbesi » yanlis anlasilan basliklar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci