bugün

Dualarla dünyayı ayakta tuttuğunu iddia edenler bilimin bir çare bulmasını bekliyor.
Her şerde bir hayır vardır dedikleri bu demek.
--spoiler--
ayaklarımıza prangalar da vursanız gideceğiz kabeye.
--spoiler--

görsel
akp döneminde olmuştur.
kafir zındık akp şimdi de haccı yasakladı.
Osmanlı torunlarının Osmanlı'nın yolundan gitmediğini gösterir.

Kanuni' nin kızı Mihrimah Sultan'ı bile muayene eden (bir sürü tartışmadan sonra tül arkasından uzattığı bileğinden nabız saymak yoluyla tabi) ispanyol doktor pedro da dahil olmak üzere sayısız avrupalı ve Osmanlı kaynak atalarımızın hiç böyle abartılı tedbirler almadığını yazmıştır.

Salgınlarda karantina uygulanmaz, vebadam ölenlerin kıyafetleri satışa çıkarılır filan falan. Neden böyle yaptıkları sorulunca ölümün Allah'ın taktiri olduğu cevabı verilir. Osmanlı'da ilk karantina uygulaması 1831 yılındaki kolera salgınıyla başlatılmıştır. Hep kafirleri örnek alan ve gavur padişah namı verilen 2. Mahmut' un marifetidir.
Dinlerin çöküşüdür. Merak etmeyip cehenneme gidecek bir kafir aşıyı bulup sizin hacca gitmenizi sağlayacak.
"kınadığını yaşatırmış"

da rabbim bu biraz ağır oldu be....
Zaten kısmen yasak olanın hepten yasaklanmasıdır.

Bizim müminler pek bilmezler, suudiler arap ülkelerine kota uygulamaz, diğer Müslüman ülkelere uygularlar. Yani arapsan yirmi kere haccetsen sıkıntı değil, aynen devam edebilirsin. Arap Değilsen bekle babam bekle, ömrün tükenir hac sırası gelmez.

Sebep? Açıkça itiraf etmezler ama kuran'daki bir çok ayetten hareketle arap olmayanları pek o kadar Müslümandan saymazlar.

Avrupalılar zamanında yeteri kadar rahat haccedemiyoruz bahanesi ile haçlı seferlerini başlattılar ama bizim müminlerde o kadar din gayreti yok. Bir de bunların kralı ölünce yas tutuyorlar!
Yapılacak en doğru şeydir.
Hastalık var toplulukla ibadet yasaklanıyor diye sevinen adam. Salgın sadece müslümanları vurmuyor herkesi vuruyor, sevinilecek bir durum yok. Üstelik dinimiz evimizde de yaşanır. Namaz kilanlar yine kılıyor, dua ediyor. Biz sizler içinde dua ederiz.
nekadar basit seviyesiz bir başlık ve yorum tam çocukca.
a.k. partisi'nin dine vurduğu bir darbedir.
bir kafir olarak beni bile rahatsız etmiştir. özellikle bu ortamda müslüman ahalinin çöllere yolculuk yapmasının böyle bir engele takılması yanlıştır; bırakınız gitsinler bırakınız gezsinler...
Kafalarına kakmamız yobazların zoruna giden yasaktır.

Ey eblehler, kalın kafalı olduğunuz için anlamıyorsunuz ama ibadetiniz yasaklandı diye sevinmiyoruz, zorunluluk karşısında, zamanında yine zorunluluk karşısında yapılanları yapmak zorunda kaldığınız için seviniyoruz.

Len siz değil misiniz, memlekette döviz yok, görmezden gelip, CHP haccı yasakladı diyenler? Siz değil misiniz ikinci dünya savaşında cihat için milyonlarca asker toplamışız, kendilerini, hayvanlarını yatıracak yer yok, bir kaç metruk cami ahır yapıldı diye şunca yıl tatava edenler?

Valla şu hallerinize baktıkça imana gelesim geliyor, Allah kimseyi ayıpladığını başına getirmedikçe öldürmezmiş, o hesap...
her zaman ki yorumumu yapayım.

(bkz: ipne basın bunu da yazın)
Yok ya yasaklamasalardı, götürmeye devam etselerdi.
insan hayatı bu kadar ucuz zaten onlar için, hayret bu neyin hassasiyeti.
Hacca gitmeyen kesime dert olmuş durumdur.
Daha Halen illede gitcez diyo bazı müslimler oglum siz kafayı ne kadar sıyırdınız, kabeden gelenler bu vakaları ulkeye getirdi daha Halen inatcı mesajlar yazanları şikayet etmek lazım aslında.
akp döneminde gerçekleşmiştir. camileri kapattılar haccı yasakladılar..

yaaa işte derler ya en çok kınadığın şeyi yaşamadan ölmezsin diye. yıllardır bu ayakta uyumaya meyilli seçmenlerini "ekmeaaa karne ile dağıtıyollardı tüp kuyrukları varıdı" diye güdüyorlardı. demek ki şartlar insanı hiç istemediği yerlere itermiş değil mi. sen 2.dünya savaşından çıkmış bir dünyadaki kıtlığı 40 defa "cehape yüzünden oldu" diye konuşursan seninde başına en çok övündüğün şeyden müsibet gelir böyle.
kafirler din olarak islâmî seçmişler gene. lan ne gülüyorum ya

başka gündemleri yok. dertleri islam.
güncel Önemli Başlıklar