bugün

yeni sistemin (gerçi her sene sistem değişiyo da neyse) ilk sınavıydı. ea'cılar fen sorusuna dokunmadı, sayısalcılar da sosyal sorularına. yıllarca girdiğim fizik, kimya, biyoloji dersleri bi boka yaramadı. öyle dangalak bi sınav oldu işte. ama kapağı attık.
birincisi olan (bkz: emre kacar), 180 soruyu da dogru bilmistir.
(bkz: kilometre taşı)
bir sene sonra yapılan öss sınavıyla zorluk derecesi açısından asla karşılaştırılamayacak olan sınavdır.
(bkz: 2004 öss mağdurları)
fddnin prim yaptığı sınav.
tutarsız ösym'nin meyvesi.

2003 yılında, daha önceki yıllarda sorulmamış soru tipleri mevcut idi. kolaydı ama, bu soruları daha önce görmeyen öğrenciler - ki derece yapanlar hariç kimse görmemişti- afallayıp kaldılar. tamam, öss sıralama sınavı ama, milletin gördüğü birçok ders havada kaldı.

sonra, bir dahaki sınavda da, sen git yine kimsenin görmediği zorlukta sınav yap. anladık, sıralama sınavı da, öğrencinin dna'sıyla bu kadar oynanmazki kardeşim!
(bkz: ey gidi gunler)
(bkz: oss 2006)
yds'si ile birleşince birçokları için kabus olmuş olsa da, üniversitenin birisine kapağı atmama olanak sağlamış sınavdır.
bizm girdiğimiz 2004 yılının sınavının yanında çerez kaçan sınav.
oss tarihinde 180'de 180 dogru yanit verilerek bir ilke imza atilmistir bu sinavda. hayir sen nasil bir insanin evladisin? robot olsa o zamani bulup da cevap veremez butun sorulara. elinde cevap anahtari olsa anca yetisir. kayis kopmus olsa yine olmaz bilader. ihtimal vermiyorum.
sürekli sol tarafta "öss bilmem kaç"ı görünce dur lan bakalım bizim zamanda neler olmuş bitmiş diye merak ettiğim öss serilerinden,
yine klasik kurban öğrencilerdenmişiz, yeni puan sistemi ve yüzdelik dilimlere göre tercih klavuzu ve tercihler, saçma sapan bir karışıklık, puan var ama üniversitelerin puanı yok sadee %22,17'ye %16,32'ye göre seçim yapmak...
girmişiz bir yerlere diyorum, oluyormuş demekki, mağdur olan da çok oldu, kazara giren de. çifte kurbandı öss 2003'e girenler.
6 sene önce kastırdığımız sınav. genelde 85 ve 84 lüler girmiştir.

öss 2009 a girenleri görünce ulan yaşlanmışız dedirtmektedir.
'ne çıkmış lan ne çıkmış?' şeklinde üzerine atladığımız gazete kağıdına istiflenmiş 180 sorudan ibaretti bendeniz için. seneye de aynısından çıkar mı?

(bkz: öss 2004)
sonun başlangıcıydı. o kadar kolay sınavı nasıl kazanamadım tarzında düşüşlere zerkeder kazanamamış bünyeleri.
314 sözel, 305 eşit ağırlık puanı aldığım sınavdı. Puanım istediğim yerlere yetmediğinden tercih yapmadım.
180de 180 yapan birincinin soru kitapçığında gram cizik olmayan sınavdı.bilkent elektrik elektroniği de 4.00 ile bitirmesi ile sınavı aklamıştır.Ayrıca üniversiteye kapağı attığım sınavdı hazır sistem değişmişken*
insan hayatını 180 dakikaya indirgeyen saçma sapan sistemin bu yıl ki tezahürü. bu sınava girecek kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum.
ilk 1000 öğrenci arasına girerek kariyerimin ilk adımını attığım sınav.
O sınava girenlerin büyük bir kısmı şu an toprağa döndü. Kalanlar da torun tombalak sahibidir herhalde. Ak sakallı dedeler, iki büklüm nineler.