2 temmuz 1993 sivas katliami 

/ 9
kapat
  1. bir daha yaşanmamasını dilediğimiz insanlık dışı olay.
    (sıçtırtma lamasına, 18.01.2006 03:25 ~ 14.04.2008 22:29)
  2. insanlığımdan utandıran olay...
    (bkz: sürü psikolojisi)
    (delikanlımühendis, 18.01.2006 03:28)
  3. türkiye için kara bir leke daha.
    (anthrax, 18.01.2006 03:29)
  4. Aziz nesin in son anda kurtulduğu olay.insanlarımızın aydınlara verdiği değeri gösteren insanlık dışı olay.
    (darkname, 18.01.2006 03:59)
  5. dinlere inanmamak için bir sebep dahadır, dünyanın en büyük cinayet, zulüm ve işkencelerinin din adına yapıldığına bir kez daha şahit olmaktır.

edit: anlatım bozukluğu
    (örümcekkafalı, 27.02.2006 14:53 ~ 22.04.2008 20:16)
  6. cuma namazı vakti davul zurna eşliğinde kutlamalar yapılarak sunni halk tahrik edilmiştir.

organize bir olaydır.

olayı yapanlar genelde toplama adamlar olup sivas nufusuna kayıtlı değildir.

olay yerindeki kameralar göstericiler tarafından kırılmış, sadece iha nınki sağlam bırakılmıştır.

iha görüntüleri polise satmıştır.

arif sağ silahını çekerek 2 kişiyi vurmuştur, ama tutanaklara geçmemiştir.

olaydan kısa bir süre sonra erzincanın başbağlar adlı yerleşim birimine saldırılarak aynı sayıda sivil halk öldürülmüş ama alevi sünni çatışması körüklenmesin diye duyurulmamıştır. olay pkk baskını diye geçiştirilmiştir.

bu olayın tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. allah böyle hadiseleri tekrardan göstermesin.
    (palta, 27.02.2006 15:00)
  7. 2 temmuz 1993 te sivasta
    Sivas laiklere mezar olacak, Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkılacak, Şeriat gelecek, batıl zail olacak
    sloganıyla toplanan bir grubun 37 kişiyi yakması ile sonuçlandırdığı olay.

KATLiAMDA HAYATINI KAYBEDENLER;

ASAF KOCAK ( 35)
    ASIM BEZiRCi (66)
    AHMET ÖZYURT (21)
    BELKIZ CAKIR (18)
    EDiBE SULARi (40)
    ERDAL AYRANCI (35)
    CARINA CUANNA(23)
    GÜLSÜN KARABABA ( 25)-
    HURiYE ÖZKAN (22)
    YESiM ÖZKAN (20)
    MEMEKSE KAYA (17)
    KORAY KAYA (12)
    MUHLiS AKARSU (45)
    MUHiBE AKARSU (35)
    ÖZLEM SAHiN (17)
    NURCAN SAHiN (18)
    MURAT GÜNDÜZ (22)
    SAiT METiN (23)
    SEHERGÜL ATES (30)
    UGUR KAYNAR (37)
    SERPiL CANiK (19)
    iNCi TÜRK (22)
    BEHCET AYSAN ( 44)
    HANDAN METiN (20)
    HASRET GÜLTEKiN (26)
    MUAMMER CiCEK (26)
    MEHMET ATAY (25)
    NESiMi CiMEN (62)
    GÜLENDAR AKCA (25)
    METiN ALTIOK (52) Kendini şiire adamıştı.
    YASEMiN(17) - ASUMAN SiVRi(16)
    MURAT GÜNES (22)
    AHMET ÖZTÜRK ( 21)
    KENAN YILMAZ (21)
    AHMET ALAN (22)
    SERKAN DOGAN (19)
    (Sex Pistols, 26.04.2006 00:09 ~ 00:45)
  8. sivas katliamı olarakta bilinen katliamdır. 37 aydınımız hiç yüzünden yakılarak katledilmiştir. tarihimizde çok büyük utançtır.
    (gonulcelen, 26.04.2006 00:25)
  9. (bkz: tehlikenin farkında mısınız)

not : değilseniz de olun artık !!
    (montajelemani, 26.04.2006 00:28)
  10. türkiye tarihindeki en büyük kara lekelerden biridir. konusu açıldıkça, hatırlatıldıkça içim sızlar. aydınlarımız, geleceğimiz bağnaz düşünce tarafından ateşe verilmiştir. bu iç acıtan katliamı unutmamalıyız ve unutturmamalıyız.
    (shyer, 26.04.2006 00:43)
  11. içerde canlı insanların bulunduğunu bilip yakmaya kalkmak ve sonuna kadar seyretmek üstelikte din adına, elden gitmesin adına,bir değil,yüz değil,bine yakın gözü dönmüş yobazın el birliğiyle,laikim,aleviyim, ateistim dediği için ateşe verildi.tahrike kapılmak bu kadar anlık ve kısa zamanda karar verilecek bir durum değildir.orda aydınlar,sanatçılar daha güzel bir dünya için söyleyecek sözleri olanlar vardı.37 kişi yakıldı. onlarcası yaralı kurtuldu.arif sağ,aziz nesin. vs..
    susturulmak istenen neydi,sazlar,şiirler,bilim adamları mı?
    söyleyecek çok şey var elbette.unutamıyorum.unutmayacağım
    (internettin, 26.04.2006 13:52 ~ 13:55)
  12. (bkz: cumhuriyetine sahip çık)
    (amd, 26.04.2006 14:07)
  13. (bkz: ıssızlığın ortasında)
    (like a rolling stone, 26.04.2006 18:02 ~ 07.05.2006 02:02)
  14. tüyleri diken diken eden katliam..şunu da ayrıca ifade etmek gerekir.her 2temmuz günü bu katliam kınanırken,hemen aynı zaman diliminde gerçekleşterilmiş olan başbağlar katliamının es geçiliyor olması rahatsızlık vericidir.insanlar öldürüldü diye mi katliam kınanıyor yoksa öldürülenlerin siyasi görüşleri nedeniyle mi bu yapılmakta?şayet ilk olasılık ise başbağlar köyünde öldürülenler insan değil miydi?amip falan mı yoksa ben mi yanlış biliyorum?peki öyleyse nerede benim ülkemin aydınları?niye hiç o katliamdan dem vurmazlar?yok eğer ikinci olasılık ise bu da öldürülen insanlarayapılmış büyük bir saygısızlıktır,zira onların aziz hatırasına istinaden kendi siyasi ve ideolojik görüşlerinin propagandasını yapıyorlar demektir.adeta ulan iyi ki bu olay oldu,bize de kendimizi ifade etme olanağı çıktı demekte olabilirler içlerinden..zannımca bu çelişkiler giderilmeden gösterilen tepkilerin,dile getirilen söylemlerin samimiyetine inanmak mümkün olmayacak..
    (grand ekinoks, 06.05.2006 06:40)
  15. halkın büyük tahrikler sonucu (iç ve dış) madımak otelini yakmasıyla sonuçlanan olaydır. 37 aydın katledildi deyip geçilmemelidir. bu olaydan ders çıkarılmalıdır. bir şehrim halkı kötülenmemelidir, onlara terörist muamelesi yapılmamalıdır.
    (rrrangerrr, 06.05.2006 19:52)
  16. 2 temmuz 1993 yılında yobazların madımak otelini yakmasıyla 37 aydın ve sanatçının hayatını kaybetmesiyle oluşan katliam...hasret gültekin, nesimi çimen, muhlis akarsu bunlardan sadece birkaçıdır. aziz nesin'de son anda kurtarılmıştır hatta bir iddiaya göre aziz nesini kurtaran kişi onu polis memuru zannettiği için kurtarmıştır. polis ise; allahu ekber(!) diye bağırdıkları için olayın sorumlularına müdahele etmemiştir!!!
    ve bugün o davanın sanıklarından biri 37 insanın katillerinden biri serbest bırakılmış zaim bayat yüce türk adaleti bekleseydi keşke şunun şurasında ne kaldı ki 2 temmuz'a, ikinci bir 2 temmuz yaşatırlardı malum uzun yıllar hapisde kaldı bu güzide(!) insanlar kutlamaları gerek!!!
    hersene cemevlerinde aleviler tarafından o lanet gün anısına çeşitli etkinlikler düzenlenir senede 1 kere yas tutulur 37 insan için, heralde en acısı bu sene olacak, erken başladı bu seneki yas...tarih tekerrürden ibaretmiş, kahramanmaraş'ıda unutmadık, orda da aynısı yaşanmıştı öldürülen çok cezalandırılan yok.
    (devrim, 23.05.2006 20:32 ~ 13.12.2006 19:55)
  17. sıvas (gün tutuşur)

yumrukluyorum duvarları
    yumrukluyorum kara gecenin bedenini
    ellerim kan içinde nehirler taşmış yanaklarımdan
    otuzyedi can
    otuzyedi gül çatlamış susuzluktan sıvasın içinde
    nasıl uyku tutar gözlerimi?
    döne döne semaha dönenler tutuştu önce
    sonra türküler
    sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanıbaşına.
    sıvas, sıvas... yiğitlik midir emanet cana kıymak?
    yiğitlik midir bir tutam ışığı
    kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kurban etmek?
    söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak?
    var mıdır kardelen akında bir avuç inciyi
    ateşe tutmak lo?
    böyle garip düştüğüme bakma
    böyle mahzun durduğuma...
    varsın ateşin suskunlukla beslensin
    benim de yüreğim gençliğini almış yanına
    yürür başı dik
    senin de dağların var sıvas, senin de dağların...
    dağlarında şahanların...

gün tutuşur canım gece tutuşur
    yangınlarda tutsak canlar tutuşur
    külüm toprak olur yele karışır
    yürür gelir canlar yollar tutuşur

sıvas ellerinde sazım tutuşur
    söz tutuşur canım türkü tutuşur
    teller bizi söyler diller yarışır
    özgürlüğü yazan kalem tutuşur

canlar can olur da eller tutuşur
    dost evinde canım sevda tutuşur
    pir sultanlar ölmez binler yetişir
    akar gelir canlar tarih tutuşur

söz: savaş ezgi-hayati azim
    müzik: grup yorum
    (LocK, 23.05.2006 20:44 ~ 20:45)
  18. can yücelin bir şiiri vardır sivas katliamı ile ;

Nasıl Kıydınız?

Sivas\'ta 37 ler yandı kül oldu,
    Onlar yanmadı birer gül oldu,
    Hakkın verdiğini hani hakk alırdı?
    Sevap mıydı bu söyle hoca efendi?
    Akşamdan kalsam sabaha diz çöksem yerde,
    Camii ben, ben camii olsam bir yerde,
    insan öldürsen etsen bin tövbe,
    Bir koyun oldum aldın canımı,
    Pişirdin etimi neden yemedin?
    Allah\'tan gayrı dostumuz yoktu.
    Madımak\'ta dedin Allah yoktur..
    Allah yolu için Yakın! dedin,
    Günahımız \'\' Muhammed , Ali \'\' miydi?
    12 imamın güllerimiydi?
    Neden kıydın Can\'a bilebildin miydi?

Can Yücel

(bkz: Türkiye laiktir laik kalacak)
    (yamuq, 23.05.2006 20:47)
  19. aziz nesin kitapları ile büyümüş,yetişmiş bir insan için çok acı veren bir katliamdır.Nice aziz nesinlerin ve diğer aydınların peşinden geleceklerin bu ülke çocukları,gençleri,yaşlıları * tarafından sımsıkı sahiplenilmesi gereklidir.Böyle bir olay daha olmaması için...*
    (AkreP, 23.05.2006 20:48 ~ 20:49)
  20. cumhuriyet tarihine kara leke olarak geçen olay.
    maalesef önümüzdeki günlerin buna benzer olaylara sahne olmasından endişe ediyorum.

(bkz: 17 mayıs 2006 danıştay'a yapılan saldırı)
    (anthrax, 23.05.2006 20:52)
  21. insan(!) olan tüm yüreklere açılmış, kabuk bağlasa da iyileşmeyecek olan yaradır.
    (olric, 23.05.2006 20:53)
  22. Başbağlar katliamı ile uzaktan yakından alakası olmayacak olaydır.

Orada yananlar, camiden çıkıp gaza gelen müslümanlar gibi vandal, ilkel, cahil, yobaz insanlar değiller ki, sizin gibi barbarca hareket etsin, insaları öldürsün. bunu türkiyede yapan iki grup vardır, biri *yobazlar diğeri de pkk.

o sadece içgüdüleri ve korkularla hareket eden, zavallı, sürekli baskılar sayesinde pelteleşmiş beyinleriniz, ancak bu şekilde bağlantılar kurmanızı sağlıyor sanırım. Zavallısınız. Sizden nefret bile edilemez, ancak acınabilirsiniz, bok üzerinde dolaşan sineklerden farkınız yoktur gözümde.
    (baybars, 25.06.2006 15:36 ~ 15:38)
  23. (bkz: malatya olayları)
    (bkz: maraş olayları)
    (bkz: çorum olayları)
    (zibende, 25.06.2006 15:41)
  24. olay, orada yanmaktan son anda kurtulan aziz nesin'in üzerine atılmaya çalışılmıştır. otelin bugün kebapçı olarak kullanılması, yangından sonra 'kazamız mübarek olsun' diyenleri baya mutlu etmektedir.
    (düttürü, 29.06.2006 23:18)
  25. sivas'ta meydana gelen tarihimize ikinci menemen olayı olarak giren madımak otelinin yakılışının 13. yılı. türkiye'de hala yakın bu dinsizleri diyenler aramızda geziyor. her ortama bu düşünce tarzı farklı formatlarda girmiş bulunuyor. bazı belediyeler bazı bakanlar bazı valiler hala cumhuriyet kazanımlarını içine sindirememişlerdir. hiçbiri cumhuriyetin bakanı valisi belediye başkanı olamamıştır. toplumun her kesimine sirayet eden bu karanlık düşüncenin hareketidir madımak otelinin yakılması.
    (ireland, 30.06.2006 22:17 ~ 22:19)
/ 9
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» patnos un tarihi eserleri » tantal » altay » bir ilk yardim teknigi olarak sigara icirmek » ashab i intikal » jadeh » yabanci » inti illimani » jest ve mimikler » ale l itlak » biri forward mi dedi » ayaklarin baslari yonettigi yerde kiyamet kopar » ibra » radyo uludag » sampiyonluk kutlamalarina getirilen aslan » sirin cilegi » adidas » yikin heykellerimi » kulaklikla dinlenilen muzigin duyuldugu yanilgisi » interstate 60 » kader donek bir fahisedir » awp monopoly » abaza ile abazan arasindaki fark » phytoplankton » sex pistols » ok sitesinden yaran soru ve cevaplar » rumeli hisari » hayat kirikligi » sakaryaspor a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa