1980 lerde israil icin bir strateji 

kapat
  1. 1982 yılında israil Dışişleri Bakanlığıyla irtibatlı bir israilli gazeteci olan Oded Yinon,kivanum dergisinde yazdığı makaledir. aşağıda bir kısmı yer almaktadır. bayağa ilğinç bir rapordur. yazıldığı tarih açısından ve olayların gelişimi bakımından.

Suriye ve Irak'ın Lübnan'da olduğu gibi etnik ve dini kendine özgü bölgelere ayrışması israil'in batı cephesinde öncelik arz eden hedefidir. Bir yandan petrol zengini öte yandan dahili olarak kopuk bir Irak, israil'in hedefleri için bir aday olarak garanti edilmiştir. Irak'ın dağılması bizler için Suriye'nin dağılmasından daha da mühimdir. Irak, Suriye'den daha kuvvetlidir. Kısa dönemde, israil'e en büyük tehdit teşkil eden Iraklı bir güçtür. Kendisi şöyle devam ediyor: Bir iran-Irak savaşı Irak'ı parçalara ayıracaktır ve bize karşı geniş ölçekli bir cephede mücadele etmeyi dahi örgütlemeden evvel kendisi evinde çöküşe sebebiyet verecektir. Devam ederek, Irakta, etnik ve dini sınırlar muvacehesinde tıpkı Osmanlı zamanında Suriye'de olduğu gibi bir bölünme mümkündür. Bu münasebetle, üç (veya daha fazla) devlet başlıca üç şehir çerçevesinde mevcut olacaktır: Basra, Bağdat ve Musul ile Güneydeki Şii bölgeler Sünni ve Kuzey Kürt bölgesinden ayrılacaktır.
    #4074871 (conspirator, 11.10.2008 17:23 ~ 17:25)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

1980 lerde israil icin bir strateji başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 1980 lerde israil icin bir strateji ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 1980 lerde israil icin bir strateji nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about 1980 lerde israil icin bir strateji. Copyright of the articles are belong to their authors.

» latife usakligil » hali sami yen » bit ilaci » nefi » angelina julia » gergedan » igd » arguman » kavafiye » kompakt » kaf kef » ytl » murat albayrak » carpim tablosu » retikulosit » tuzla piyade okulu » rustu recber » bacardi » alparslan anadolu lisesi » en guzel anketler » bana okcu degil golcu lazim » maddenin halleri » asala » galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takimi » chris paul » darryl roberts » yazar nicklerinin bir ust versiyonlari » gladier » kutsal taslar » polis kiyafetlerinin her yerde satilmasi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » the fucker man » poison » mahsun un olen sarkicilarla duet yapmasi » engin ceber » fasist » is arkadasinin birgun mudurun olmasi » eku » nathaniel fisher » adim atismak » spor salonuna giden kadinlar