bugün

''7 aralık 1920 kars-digor (14 bin 620 ölü), ''

kars-digor nüfusunun ''süreç'' kapsamında 2000-3000 civarı olduğunu iyi bildiğim ve rakalmların ''imzasız'' verilerle *
insanları yanıltmaması gerektiğini düşündüğüm istatistik.

başlık üstüme kalmış
kaynagi da verilmesi gereken istatistik.
(bkz: gercek ermeni katliami)*
kaynak: http://www.ermenisorunu.gen.tr

edit: zoruna gidenin borusuna gitsin

büdüt: kızmayın ama var böyle bir başlık.
1)

''google' da armenian genocide (ermeni soykırımı) yazıldığında ilk 100 sayfa gerçek dışı bilgiler içeren diaspora siteleridir.''

http://www.ermenisorunu.gen.tr' nin, açılış sayfasında yer alan bu not, başlık altına girilen istatistik bilgilerini çürütmeye yetiyor.

ayrıca ''kaynak'' olarak gösterilen http://www.ermenisorunu.gen.tr' de içerik olarak bu tip bir istatistiğe yer verilmemiş.
farklı tarih ve yerler için ''kaynak'' belirtilerek, çeşitli üniversitelerin ya da ttk' nın tanıdığı kaynaklara dipnot düşülerek yer ayrılmış.

(yine) ayrıca açılan başlık ''katliam'' istatistikleri verirken, http://www.ermenisorunu.gen.tr isimli web sitesi ''soykırım'' kelimesini şiar olarak kullanmış.

iki kelime bambaşka anlamlara götürür bizi.

yine ayrıca açılan başlık tanımında ''katledilen türk sayısı'' cümlesi tercih edilmiş.
fakat doğu anadolu' da/kars' ta ve ''digor'' da ve tarihlerle verilen diğer ''çoğu'' şehirde kürt halklarının yoğun olarak yaşadığı bilinmekte.

yalnızca bu öngörüden yola çıkarak ''türk katliamı'' demek yanlış olur.

elbette faşizan tutum ''türk-kürt'' ayrımını yapacaktır; fakat ''katliam'' esnasında ermeniler' in ''türk-kürt-arap-çerkes'' ayrımı yaptığını ve bu ayrım neticesinde yalnızca türk insanını katlettiğini söylemek büyük gaf!

neticeten, en azından, 3000 nüfuslu digor' da 14000 küsur kişinin katlini yazarken daha dikkatli olunmalı derim.

2) ayrıca ''ermeni sorunu'' için http://www.ermenisorunu.gen.tr isimli web sitesi incelenebilir. en azından bu daha doğru olur.
aynı 1-1 biten maç gibi...
derdim sanal alemde herhangi bir milletin tetikçiliğini yapmak değildir. fikre tahammülsüz güruha alışığım, gelebilecek tepkileri öngörmek babında. zira şu açık ki nerdeyse bütün osmanlı imparatorluğu tarihi boyunca sadık millet olarak anılagelmiş ermeniler silahlanmış ve dahi türklerle çatışmak yoluna girmişse vardır en azından onlar için bile mantıklı bir sebebi.

ha, sen hem bağımsızlık gibi onurlu bir duygunun şerefli türk milletinin en önemli özelliği olduğunu bağıradur, hem de yıllarca tebaanın en sadığı olan bir millet bağımsızlık için şu ya da bu şekilde ölsün, öldürsün; arkasından tarihler yaz, isyancılar diye, olmaz biz soykırım yapmadık, aslında onlardı bizi katleden diye. yok be güzelim derler adama. makas alırlar adamın yanağından.
(bkz: ermeni soykırımı)
noldu kurudunuz kaldınız.
(bkz: gulunc duruma dusmek)