18 mart canakkale sehitlerini anma gunu 

/ 2
kapat
  1. an itibariyle içinde bulundugumuz ve su an rahat rahat entryler döşenip, sözlükte birbirimizle kapısabiliyorsak, yıllar önce bizim yasımızda, hayatlarının baharında olan atalarımızı şükranla, saygıyla, sevgiyle, rahmetle ve layık olmaya calısarak anmamız gereken gündür. ruhları şad olsun. ışıklarla uyusunlar...
    (bkz: çanakkale geçilmez)
    (bkz: geldikleri gibi giderler)
    #119151 (montajelemani, 18.03.2006 00:21 ~ 00:26)
  2. dediklerini yaptılar çanakkale geçilmedi...

http://www.dallog.com/savaslar/canakkale.htm
    #119158 (evildeth, 18.03.2006 00:27)
  3. gectigimiz sene anma toreninde savas alanında horon teperek, eglenerek sehitlerimizi anan(!) halkımızın bu sene de aynı potu kırmayacagını umdugum, milli ozgurluk mucadelemizin efsane cephesi olan canakkale savasinda de bir efsane yazarak kaybettigimiz sehitlerimizi hatırladıgımız gun...
    #119162 (sazan, 18.03.2006 00:31 ~ 17:24)
  4. "Size Bombasırtı vakasını anlatmadan geçemeyeceğim. Karşılıklı siperlerimiz arasında
    mesafemiz sekiz metre, yani ölüm muhakkak, muhakkak... Birinci siperlerdekiler hiçbiri kurtulamamacasına tamamen düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar gıptaşayan bir itidal ve tevekkülle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir fütur bile göstermiyor, sarsılmak yok. Okumak bilenler ellerinde Kur'anı Kerim, Cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler, Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar. Bu Türk askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren şaşılacak ve övülecek bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur."

paragraftan da çok açık anlaşılıyor ki çanakkaleye giden atalarımız sadece ölmeye gitmişler. yani ulu önderin "ben size ölmeyi emrediyorum" sözüne liyakatlarını göstermişler. hepsinin ruhu şad olsun.

bugün gelinen noktada kaçımız onların tırnağı kadar kendini cesur, vatansever, yürekten hissedebiliyor, evet o ruh bende de var diyebiliyor merak konusudur.

(bkz: nerede o çağlar ki analar arslan doğururdu)
    (bkz: vatan sana canım feda)
    (bkz: bir hilal uğruna ya rab ne güneşler batıyor)
    #119170 (palta, 18.03.2006 00:38)
  5. mehmet akif ersoy da çanakkale harbini şu şiiriyle izaha çalışmıştır. ama o büyük üstad bile kifayetsiz kalmıştır belki de...

Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek
    işte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek
    Şüheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar.
    O rüku olmasa,dünyada eğilmez başlar
    Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor
    Bir hilal uğruna,Ya Rab ne güneşler batıyor.

Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker!
    Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer
    Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi
    Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi
    Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın
    Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın...

Tarihe sığmayacak kahramanlar hala koruyor bu vatanı hissediyorum
    Sadece bu anlatılanlarla sınırlı değil bu destan.Evet düşünelim,bilmeden basıp
    geçmeyelim bir devrin bittiği yeri. idrak etmeliyiz neden yitip gitti binlerce fidan,neden kanlarıyla suladılar bu cennet vatanı.

"Feribotla Geliboludan dönüyoruz.Bütün ihtişamıyla manevi havasıyla biz
    sizleri hala koruyoruz,ama yeter ki neden ve kimlerden bu vatanı koruduğumuzu anlayın" diyor şüheda Ve bir türkü yankılanıyor Çanakkaleden denize

"Çanakkale içinde vurdular beni"

RUHUNUZ ŞAD OLSUN AZiZ ŞEHiTLERiM!
    #119178 (palta, 18.03.2006 00:47 ~ 01:09)
  6. bir hilal ugruna ya rab ne güneşler batıyor...

edit : kötülenen hiçbir entryime bunun kadar üzülüp, sevinmedim. üzüldüm çünkü bana söz söylemeye cesareti olmayanların o cesur insanların ruhlarına yaptıkları saygısızlık beni yaraladı. sevindim çünkü çanakkale'de denize döktüklerimizin tohumlarından içimizde hala yaşayanlar var, bize de onların kafasını koparmak düşer tabii ki ...
    #119184 (montajelemani, 18.03.2006 00:52 ~ 12.06.2006 13:10)
  7. bastığın yerleri toprak diyerek geçme
    tanı; düşün altında binlerce kefensiz yatanı...
    #119194 (sıçtırtma lamasına, 18.03.2006 01:00)
  8. 1915te ingiliz ve fransız donanmasının çanakkaleyi geçemeyerek istanbula ulaşmak yerine ağır yenilgi aldığı gündür.
    (bkz: nusret mayın gemisi)
    #119223 (plug in baby, 18.03.2006 01:18)
  9. "hikaye bundan tam 90 yıl önce, sonradan anzac koyu adını alacak noktada 24 nisan'ı 25'e bağlayan gece başladı. o tarihte bu koyda başlayan hikayelerin tamamına yakını, hep denizden gelen adam tarafından yazıldı. denizden gelen istilacı adam cesurdu; ama köksüz ve tarihsizdi. ayak bastığı topraklar ona mezar olacak, ama karşılığında ona bir ruh ve yeni bir milat kazandıracaktı.

hikayenin gerçek kahramanı ise denizden gelen adamı karşılayan adamdı. cesaretin ötesine geçen bir fedakarlık içindeydi. tek dileği, mümkün mertebe geç ölerek arkadaki arkadaşlarına vakit kazandırmaktı. yüksek bir ruh, zengin bir tarih geleneği ve köklü bir aidiyet duygusu içerisinde, bugün pek de anlayamayacağımız bir fedakarlık mertebesindeydi.

üstelik istilacılara karşı koyma konusunda, bin yıllık bir tecrübeye sahipti."

"yaşadıkları gibi öldüler;
    samimi bir mütevazılık ve tevekkül içerisinde.
    toprağa karıştılar, mezarları olmadı.
    isimleri unutuldu; sembollere, mehmetlere dönüştüler.
    kahramanlığın ötesinde, benzersiz bir fedakarlık içerisinde,
    ele güne ilan ettiler:
    biz hep buradayız, bu topraklarda kalacağız ve kim gelirse gelsin, bekliyor olacağız."

(nisan 2005 tarihli atlas dergisinden alınmıştır.)

insan her bir metrekaresi kanla sulanmış topraklara adım atmaz, orada ne büyük bir dramın yaşandığını hissediyor. tarihini bilmek, atalarının nasıl insanlar olduğunu öğrenmek isteyen her türk çanakkale'yi gezmelidir. bilinsin ki, o vatan sevgisiyle dolu insanlar aslında savaşmaya değil, bile bile ölmeye, vatanı için ölmeye gittiler. büyük küçük demeden, çoğu tek kurşun bile atmaya fırsat bulamadan şehit oldular.

allah hepsinden razı olsun...
    #119975 (denizci cakabey, 18.03.2006 20:12 ~ 21:41)
  10. nusret mayın gemisi sayesinde anabiildiğimiz gündür.
    #119991 (erdem_andac, 18.03.2006 20:36)
  11. aldığım rahat nefeste ve yaşadığım rahat hayatta binlerce emeği olan insanlar:
    sayenizde yaşıyorum.
    biliyorum teşekkür etmek çok yetersiz gelecek.
    ama yaptığınız fedakarlıkların karşılığını bir yerlerde alacağınızı bilmek,beni mutlu ediyor.
    #120021 (asiti kaçmış kola, 18.03.2006 21:13)
  12. ayrıca doğumgünümün o gün olması nedeniyle daha da çok sevindiğim bir gün olması özelliğindedir.* * *
    #150183 (kacak kelebek, 04.04.2006 21:38)
  13. canlarını feda edip bizlere bu güzel vatanı emanet eden dedelerimizi malesef koca senede sığdırdığımız 24 saatlik süreçtir.o günler ve yapılan fedakarlıklar unutulmamalıdır ki bu gün kan ağlayan bu topraklar üç kuruşluk kendini bilmezlerin gösteri yerine dönmemelidir.
    #150253 (phantom, 04.04.2006 22:15)
  14. saygı ve minnetle anmamız gereken gündür.
    #239722 (doktor sağbırakmayan, 13.05.2006 15:26)
  15. o zaman "medeniyet ayağımıza kadar geldi teptik" diyen aydın(!)larımızı da düşünmemiz gereken gün.
    #239779 (abuzittin zelzele, 13.05.2006 15:38)
  16. şu an burada yazı yazabiliyor olmamın sebeplerinden biri olduğu için mustafa kemal atatürk ve bütün şehitlerimize öncelikle teşekkür ediyorum.meşhur çanakkale geçilmez lafını kanıtlarcasına ölümüne yapılan savaş sonrasında ruslara yardım götürebilmek için tek şans olan yolun tıkanması için yapılan ölümüne bu mücadele sayesinde tehditler zayıflamıştır.burada ölen her şehit belki de büyük mücadelemizi kazanmamız için bir sebep olmuştur.fakat anlaşılıyor ki zaman geçtikçe işlerin önemi unutuluyor.yüce ordumuzun şehitleri birer birer unutuluyor.saygı duyduğumuz değerler birer birer yok ediliyor.horon tepilen yerlerde kaç tane askerimiz öldü kim bilir.ancak biz gerçeklerin farkında değiliz.maalesef atalarımızın bize bıraktığı emaneti önemsemiyoruz.onu koruyamıyoruz.ondan vazgeçmiş gibi davranıyoruz.ülkemizi koruyamıyoruz.şehitlerimizi koruyamıyoruz.o kadar körleşmişiz ki şehitlerimizin şehitliklerinin üzerinde bulunan altın ay yıldızları çalıp satıyoruz.umarım milli değerlerimize artık sahip çıkmayı öğreniriz ve horon tepmektense 1 dakikalık da olsa saygı duruşunda durup en azından bir istiklal marşı okumanın daha hoş olduğunu unutmayız.eğer unutmazsak unutulmayız.çünkü gelecek nelere gebe kimse bilmiyor ne çanakkaleler olacak kim bilir?dünya hızla çürürken türk halkı değerlerini koruyabilirse eğer bu kargaşadan sağ salim çıkacaktır.
    #337976 (hakande84, 12.06.2006 01:07)
  17. 18.03.2007 tarihi itibariyle resmi tatil olarak kabul edilen gündür..
    #356384 (killing joke, 18.06.2006 21:49 ~ 21:50)
  18. onlar şehit oldular...

vatanları için...

özgür bir bayrak altında bir arada yaşayacak nesiller için...

peki o nesiller ne yaptı ?

bunu;

http://www.youtube.com/watch?v=TzLdq1vqlNc +
    #1108215 (gothic evil, 05.01.2007 02:52 ~ 02:53)
  19. (bkz: 18 mart canakkale biz burdayız, hep burada kalacağız zirvesi)
    #1343566 (fatal, 24.02.2007 20:45 ~ 20:47)
  20. kinali kuzuların anıldığı gün.
    #1343675 (minti, 24.02.2007 21:05)
  21. ÇANAKKALE'M ALINYAZIM
    YÜREĞiMDE iNCE SIZIM
    UNUTURSAM SEVDANI OY
    ÖNÜME AKSIN iKi GÖZÜM
    #1425304 (palta, 18.03.2007 11:08)
  22. 18 mart'ın deniz zaferinin kazanıldığı gün olması sebebiyle şehitleri andığımız gündür.tüm şehitlerimi anmamız sebebiyle sadece çanakkale şehitlerinin değil,malazgirt'ten kore'ye,dandanakan'dan iç güvenlik harekatına canlarını bizler ve değerlerimiz uğruna feda etmiş tüm kahramanlarımızın anılması icap etmektedir.
    onların uğruna canlarını feda ettikleri şeylere sahip çıkmak onlara yapılacak en anlamlı anmadır aslında. ruhunuz şad olsun...
    #1426589 (reignofchaos, 18.03.2007 18:02)
  23. böyle giderse kaldırılıp, " canakkale savasindaki dervisler i anma günü " olarak kutlanacak gün.
    #1426616 (goksunv, 18.03.2007 18:09 ~ 18:10)
  24. necati dogru'nun çanakkale: yeniden varolmanın ana rahmi isimli köşe yazısı.
    http://www7.gazetevatan.c...;Categoryid=4&wid=108
    #1427799 (balsikeste baysungur, 18.03.2007 23:33)
  25. söyleyecek sözlerin yitirildiği gündür. ne söylense boştur.
    #1427819 (minti, 18.03.2007 23:39)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

18 mart canakkale sehitlerini anma gunu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 18 mart canakkale sehitlerini anma gunu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 18 mart canakkale sehitlerini anma gunu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» imhotep » totem baslik » here comes the king » 19 ekim 2008 galatasaray trabzonspor maci » 16 kisiyle online olmak » nesil savaslari » kelimeleri yetmeyince eksi oy butonuna siginanlar » altin orumcek » sozlukte verilen yabanci sarki isimlerini bilmemek » sigara icmek icin en guzel an » feristah » mehmet ali erbil » midye tava » okundugu anda engellenmesi farz olan msn nickleri » kill for you schizo damat hobbit pasa uclusu » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hasan cihat orter » usain bolt » ibrahim ucuncu » frp e dorduncu aramak » sozlukte tanisip evlenmek » sozlugun server yenilemesi » seri eksiciye mektup » herseye igrenc diyen igrencliginden habersiz insan » hristiyan olmakla musluman olmak arasindaki fark » yaran msn diyaloglari » don t go stealing my soul away » okuz oldu ortaklik bitti » zallim » pkk » half life 2 episode three