11 ocak 1990 

kapat
  1. persembe**

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın televizyonda yayımlanan yeni yıl mesajı, muhalefet partilerince eleştirildi.*
    #2824692 (nesesi yeter, 11.01.2008 21:58 ~ 22:00)
  2. abd'de petrol varil fiyatlarının 41.07 dolar olduğu gün.*
    #2824838 (metinmilli, 11.01.2008 22:20 ~ 22:21)
  3. bu gün doğanlar 18 yaşına girmiştir. oğlak burcudur. 2008 den 11 gün sonradır haliyle. ayrıca... Amerikalı matematikçiler "en büyük asal sayı"yı buldu. Kendisi ile 859 bin 433 kez çarpılan 2'den1 çıkarılmasıyla elde edilen bu sayı 258 bin 716 haneli.istanbul Türk Demir Döküm fabrikalarında 99 gün süren grev sona erdi. iş Bankası Ankara Emek Şubesi silahlı 4 kişi tarafından soyuldu. içişleri Bakanlığı bankayı soyanların Deniz Gezmiş ile Yusuf Arslan olduğunu ileri sürdü. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde komünizmle mücadele amacıyla bir komisyon kuruldu. Peru'da toprak kayması oldu; 3 bin insan öldü. Ankara Üniversitesi Senatosu bazı öğretim üyelerini sol eğilimli oldukları için, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'ndeki görevlerinden uzaklaştırdı. Görevden alınanlar arasında Pertev Nail Boratav, Niyazi ve Mediha Berkes, Behice Boran, Adnan Cemgil ve Azra Erhat vardı. italya'da 5 kişi vatana ihanetten asıldı. Benito Mussolini'nin damadı Kont Ciano da asılanlar arasındaydı. Şair Fuzûli ve Caz sanatçısı Erol Pekcan öldü. Amerikalı yazar ve ruhbilimci William James ve ABD'de yasaların kadınlara eşit hak tanıması talebiyle açılan ilk kampanyanın önderi Alice Paul bugün doğdu.*
    #2824897 (akheron, 11.01.2008 22:29)

© 2008 - uludağ sözlük

11 ocak 1990 başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 11 ocak 1990 ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 11 ocak 1990 nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» akka » her gun okula giden ogrenci » telhiye » yeddiemin » sufjan stevens » kizlarin gotunu kaldirmak » tipten ziyade kisilige onem veren asil kiz » solcuyum deyip de che ile dalga gecen yazar » ne sam in sekeri ne arab in yuzu » jerusalemm » kolbasti » sozluk reklam alinca yazmaya baslamak » angel of death » 2008 kuresel ekonomi krizi » fortis » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sevgi dolu guzel insan » immanuel tolstoyevski » zall » dayak yemeden once aglamak » cennetten bir tapuya ruhunu satmak » avrupa yakasi » nobetci eksi oycu » tiberian sun uyumlulugu icin cozum onerileri » aynadaki yuzunun karsiligi benim » sosyete keci » bilgi sozluk » iyi kalpli olmak » witricity » sabetayist » engin ceber