11 mayis 2008 ales 

/ 2
kapat
  1. Üniversitelerin tezli/tezsiz yüksek lisans bölümlerine öğrenci ve üst birimlere akademik personel almak adına yapılan sınavın 2008'deki ilk ayağı. 40 şehirde saat 09:30'da yAPılacaktır.
    (yaralimasalcocuklari, 11.04.2008 14:54 ~ 14:55)
  2. sınavdan sonra ''alees ale don dalees'' diye sıyırcağımı hissettiğim sınav.*
    (cemilflower, 11.04.2008 14:56)
  3. tırsmaya mahal olmayan sadece hızlı düşün hızlı çöz diyen sınavdır. tıpkı bütün diğer ales'* ler gibi.
    (isi degistirgeci, 11.04.2008 14:59 ~ 13.04.2008 21:51)
  4. sene başında bir gazla çalıştığım sonra kitabı kapatıp bi daha açmadığım için götüme kaçıcak gibi duran sınav. yanarım yanarım 40 ytl gitti ona yanarım.
    (suicidal imbecile, 11.04.2008 15:01)
  5. bu yıl müthiş bir değişiklikle, sözel ve sayısal bölümün aynı kitapçıkta verilerek öğrencilere süper bir kıyağın yapılacağı sınav. * *
    (yaralimasalcocuklari, 28.04.2008 22:22)
  6. sınav yeri bildiriş kağıtlarının zoraki, 3 gün kala geldiği sınavdır.
    (bkz: osym gotumu ye tarikati)
    (sadettin kanyak, 08.05.2008 19:55)
  7. Eline sınav giriş belgesi ulaşmayanların, belgeyi alabilmek için üniversitelerdeki ösym merkezlerine 3 ytl vermek zorunda bırakıldıkları sınav.
    (yaralimasalcocuklari, 08.05.2008 22:11)
  8. 11 mayis 2008 heybeliada piknik zirvesi 4 'e gelmemek için gösterilebilecek en iyi bahane. digerleri yemez ! * *
    (MeLaNKoLiK, 08.05.2008 22:14)
  9. sayisal ve sozel kitapciklarin ayni anda verilmesiyle tulum cikarmak icin girilecek sinav. (bkz: tulum cikarmak)
    (nanocu, 09.05.2008 23:55 ~ 23:56)
  10. süper geçebilecek sınavdır.
    (stalker, 10.05.2008 17:10)
  11. iki saat sonra başlayacak sınav. *
    (mucize, 11.05.2008 07:23)
  12. steteskopun icadını öğrenmeme vesile olmuş sınavımsı.
    (havada bulut, 11.05.2008 13:49)
  13. baş ağrısına sebebiyet sınav.
    sanki geçen dönemki sınavdan biraz daha zor olmuş gibiydi sorular. mantık soruları özellikle...
    (emptywords, 11.05.2008 13:52)
  14. yine sorulara zamanın yetmemesiyle sonuçlanan sınav...
    (jagatai, 11.05.2008 14:02)
  15. evet bir pazar öğleden sonrası.
    peki normal bir pazar öğleden sonrası mı? değil.

nasıl bütün özel günler bu pazarda toplanmıştır diye hayretle bir haftadır dolaşılmaktadır.
    malum, 11 mayıs osymnin sene başında ilan ettiği takvime göre bir ales sabahıdır.
    11 mayis, mayısın ikinci pazarı ve anneler günüdür.
    aynı zamanda ah ah edilesi f1in istanbul ayağı yine bu gün gerçekleşecektir.

sen ise sabahın erken saatlerinde tek başına kalkacak
    ve elinden gelen en iyi şeyi:
    osymye karşı onun düzenlediği sınavları önemsememe işini memnuniyetle yerine getireceksindir.

bu noktada tavşanın dağa küstüğünü
    ve bu tavşanın aklında sınavsız günlere dair hiç bir alternatifin olmadığını da belirtelim.
    hem koca ösymnin umursanmama
    halini pek ciddiye aldığınıda sanmıyor
    bize bir yerlerden bir tarafları ile güldüğünü düşünüyorum.

gelgelim maceraya:
    sınav için yola çıkılmıştır.
    aileden uzak olunduğu için bir yetişkin edası ve ezikliği ile sınava girilecek okula gidilir.
    bir çok şeyde bir çok "işaret" aranır.
    sınav salonunda, sıra no da, tıpkı jim carrynin 23 filminde olduğu gibi
    çeşitli işlemler, hayatla denklikler kurulur.
    işin ilginç tarafı tutar da rakamlar.
    nasıl yani denir?
    bütün bunlar bir işarat mi?
    ama hayat kronolojik ilerlemez ki.

o çok değer verdiğimiz ve izlemeyenleri adam yerine koymadığımız lost dizisinde olduğu gibi:(gönderme mi sezdim ne?)
    hayat kafamızı karıştırmak için elinden geleni ardına koymaz.

neticede bir sınava girilir.
    ösym 4 yıl eğittiğini ve öğrettiğini düşündüğü insanlara
    sayısalda bir kuş bir paket yemi 60 günde bitiriyor, bir güvercinde 20 günde
    o zaman ikisi bir paket yemi kaç günde bitirir gibi bir soru sorarak
    siz salaksınız mı demek istiyordur?
    ya da sözel de verdiği yanlış bilgilerle
    alanında ihtisas yapmak için o sınava giren uzman adaylarına
    bidiklerinin tam tersini doğru cevap olarak işaretlemeye mi zorluyor?

ne yaparsa yapsın ösym.
    belki hakikaten çok ama çok kolay olan bu sınavdan birçoğumuz çok yüksek puanlar alacağız.
    ama şöyle katı bir gerçek var:

üniversite denen ve bir ruhu olduğunu düşündüğümüz kurumların
    bunca emeğine çekilmiş terbiyesiz bir harekettir bu sınav.
    koca dilini çıkarıp, çirkin burnuyla nanik yapmıştır topumuza.

vah ki vah!

hic!

ekleme: hele salonda bazı salaklar "hocam, şimdi kitapçıklar birlikte ya biz 90 dakka geçtikten sonra
    mı sözele geçicez. yasakmış sözle geçmek, öyle duydum" demez mi? e ösym haklı galiba, biz salağız.

inecek var durdurun dünyayı!!!
    (oyuncakdunya, 11.05.2008 14:24 ~ 14:31)
  16. sağlıklı bir bünyeyle girilip, deli gibi bir başağrısıyla çıkılan bir sınav olmuştur. ayrıca efendim kitapçıkları ayrı ayrı veriyorlar sayısala daha fazla zaman ayıramıyorum bu sebeple yetişmiyor gibi bir ton laf kalabalığını çürütmüş sınavdır. alın bütün soruları becerebiliyorsanız yetiştirin demişlerdir ancak yine bunu başaran sayısı kanımca azdır. ben bütün soruları çözdüm diyenlerle de tanışma isteği uyandırmış sınavdır.
    (sunshine, 11.05.2008 14:57)
  17. uykuya hasret bünyemi kafa ciken sorularıyla tarumar eden sınavdır. "eren, muharrem, süleyman falan kampa gitmişler, hangisi ne zaman gitmiş olabilir?", "p kişisi tavuk çorbası mı içti, kokoreç mi yedi?" gibi sorulara hay içtiğinizi de gittiğinizi de deyu bir güzel sövdükten sonra rahatladım, kaldığım yerden devam ettim. "geçmemiş" olması dileğiyle giren herkese geçmiş olsun.
    (aman heri, 11.05.2008 15:03)
  18. tum kasışıma rağmen yine de bana 2 sayısal 4 sözel boş bıraktırmayı başarabilmiş sınavdır. soru kitapçıklarının birleştirilmesi elbette iyi olmuş ancak bu kez de sözeli abartmışlar gibime geldi.ne yapip edip yetişmemesini sağlıyorlar bir şekilde.
    (nanocu, 11.05.2008 15:13)
  19. türkçeden artan zamana rağmen matematik soruları * ile yine insanı sinir etmeyi başarmış sınavdır.
    (mucize, 11.05.2008 16:35 ~ 16:36)
  20. hakikaten pis, kasıntı bir sınavmış afedersin. "testleri bu haliyle ayrı ayrı verselerdi daha pis olacaktı" demiyorum, "sırf testleri birarada veriyorlar diye dayamışlar boruyu" diyorum çekinmeden.
    (stalker, 11.05.2008 17:08)
  21. çatır çatır dayamışlar soruları diyorum efendim.. mantık sorularının bokunu çıkarmasalarmış sanırım daha iyi olurmuş sözel sorularını piç etti o dayama sorular.. yoksaa 90 üstüydüm bu satırları yazarkene.

dipnot : puanlamayı bilen arkadaşların yardımlarına hayır demiyeceğim
    (maniacdepressive, 11.05.2008 18:12)
  22. ulan sınavdan önce başıma gelenler.uşak'ta sınav yapılmadığından en yakın olan afyonda sınava girecektik. arkadaşlar biz araba tuttuk sen de bizimle gel deyince tamam kabul ettim(12,5 ytl ye yanarım en azından bir kısmını geriye almaya çalışacağım)sabah buluşma yerine gidip arabayı görünce bir şok yaşadım ne lan bu diye. efendim yola çıktık araba hem yavaş gidiyor sallanıyordu daha banaza gelmeden arka kapaktan yedek lastik düştü arkadan arkadaşların bağırmasıyla anladık tabi bunu. taa 500 metre geri dönüp yedek lastiği araca aldık. tekrar yola koyulduk ama araba tüm yavaşlığıyla gidiyor bu seferde sınava geç kalma ihtimali başladı. ulan biz şöföre hızlı git dayı dedikçe dayı gayet rahat bir üslıula yetişiriz diyor biz sinir oluyorduk. neyse sözünde durdu bari de sınava 10 dakika kala koşa koşa yetiştik sınava.
    sınava gelince sözel kısmı mantık sorularına kadar kolaydı. ama o mantık soruları of allahım off. ya kardeşim bana ne elalemin kampından aldığı enstrüman kursundan yediği yemekten çözene kadar imanım gevredi lan. sayısal bölüme gelince benim gibi matematik özürlü bir adam bile 20-25 soru çözebiliyorsa harbiden alesin değişmesi gerekiyor.
    (suicidal imbecile, 11.05.2008 19:27)
  23. yemekli mantık sorularını -sanırım 3 taneydi- yapamadığım sınavdır.
    (osasuna, 11.05.2008 19:37)
  24. yarının tüm sosyal bilimcilerinin bilmek zorunda olduğu temel konulardan yapılan gerekli sınav. lesteki köklü sayı sorularını çözemiyorsanız sosyolog olmaya falan kalkmayın sakın.
    "timarın sosyoekonomik etkilerini araştıracaksak sasani ve bizans toprak sistemlerini de düşünmeli ve buna göre bir karara varmalıyız. ha tabi önce bir odadaki 24 erkek ve kadın öğrenciden hangisinin saz hangisinin flüt çaldığını bilmeliyiz. allaha şükür lesten 75 çaktığım için biliyorum alayını."
    ilber ortaylı, kasım 1986
    (martin edilen, 11.05.2008 19:45)
  25. dil, edebiyat, tarih gibi alanlarla ilgili olanlara matematik sorularının çözdürülmesini çok antipatik bulduğum sevimsiz sınavdır.
    (osasuna, 11.05.2008 19:52)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sevisme baslatici diyaloglar » firat budaci » euro 2008 turkiye aday kadrosu » kofteci hikmet abi » kulak misafiri olunan yaran diyaloglar » ozgurluk » 303 » tanri diye bir sey yok ki seytan olsun » prisoner » deli kurt » sequel » icimdeki deniz » seri eksi oy veren toparlak » gecmiste yasayan insan » habibimol com » corapla sevismek » evlilik sandali » tapping » ibrahim uzulmez in fatih terim e tepki gostermesi » besiktas » masonluk » torrent search bar » sen » bicaklar kitabevi » 11 mayis 2008 galatasaray cc turk telekom maci » duffy duck » sarajevo » demet akbag » marlon brando a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa