bugün

saymaya fırsat bulamadım ama "boşuna bu sayıyı vermezlerdi herhalde" dediğim 1050 adet aynı planda daireyi barındıran bir bursa semti.1 nolu bursarayın son istasyonu bu semttir.
şu an oturmkata olduğum kışları in cinin maç yapmak için eleman aradığı yazları cıvılcıvıl olan ama sessizliği ile can sıkıan kira fiyatlarının cok pahalı olduğu ve eylul ayı geldimi salça festiwalinin basladığı ve birgun bu yuzden yanıcağını duşunduğum mahallem...
Osmangazi Metro istasyonunun kurulmasıyla populasyonu artmış bir bursa semtidir.
Mudanya' ya 12km. civarında bir yakınlıktadır.
Koru Park'ın da bölgeye kurulma çalışmalarının olmasıyla civarında çok daha fazla şeyin değişebileceği potansiyelini barındırmaktadır.
Mahalle olarak bir kez girildikten ve yaşamaya başlandıktan sonra çıkılamayan, insanla dalga geçebilecek kapasiteye de sahip olan mahaldir. Bir ara uludağ üniversitesi mahalleye kampus yapıcak onu da burada okumak mümkün kılınacak düşüncesi bir çok mahalle sakinini ürkütmüştür.
sokaklarında yanlızca 3 gencin dolaştıgı mahalledir.
bu mahallede göze batan en önemli şahsiyet muhtar muzafferdir.
bu adam tam bir park manyagı olup yeni aldıgımız bilgilere göre bir kaç apartmanı yıktırıp yerine park yaptıracaktır.
kis aylarinda 8l otobuslere binip uzaklasilan, yaz aylari gencligimizin ilk alkol deneyimlerine sahitlik etmis parklarinda, acik hava cafelerinde, kultur merkezinde, futbol sahalarinda gecen, emekkoyun yikici etkisinden nasibini almis, herkesin herkesi tanidigi semt. son donemlerde ilginc bir populeriteye sahip olmus, etrafta gezinen arabalari, motorlari gordugunuzde kendinizi mahfelin onunde sanmaniz muhtemel. akpinar mahallesi olarak gecer posta adreslerinde.
sessizliği, kendi halindeki sakinleri, parkları, popüler muhtarı ile zamanında "emekli mahallesi" diye düşünmeme sebebiyet vermiş, emekköyün mahalli kelle avcılarının(!) istilasına uğramış mahalle. son zamanda kültür merkezi we cafelerle zenginleşmiş, güelliğine güzellik katmıştır.kaç yıldır yaşamama rağmen adam akıllı kimseyi tanımıyorum orası ayrı.
bursa'nın şehir merkezi dışındaki toplu konutlardan biridir. ilk yapıldığı yıllarda çok az sakini vardı ve hala tatmamlanması gerken bir sürü eksiği vardı ama geçen yıllarda epeyce hoş, güzel, gayet yaşanılası bir yer haline gelmiştir.
saglam durmayan evleri ile içimi huzursuz eden bolge.
14 senedir yaşadığım semt. önceleri kimseler bilmezdi. sonra organize sanayi istasyonunun ora diye anlatılmaya başlandı. şimdi ise koru parkın ora oldu. eskiden daha sakin daha güzeldi. şimdilerde korupark nedeniyle mahalle içi trafik yaşanmakta ipini koparan gelmektedir.
çocukluk ve gençlik dönemime tanıklık etmiş ve eden güzel semt.
küçükken 100 e kadar sayardım, o zamanlar kent meydanında minibüs duragı vardı. her 1050 konutlar yazlı minibüs gördüğümde 'oha baba bu ne ya nasıl birşeymiş çok konuk varmış' derdim. her defasında konut u yanlış yazılmış ve aslında konuk olması gerektiğini sanardım. çocukluk işte.. daha okula bile gitmeden okuyarak aklımdan bunlar geçiyordu bak.
konutlarının pek sağlam olmadığı semt ama pilot sanayi okuluyla ilkokuluma taht kurmuştur.