1 mayis 2007 taksim in polis ablukasina alinmasi 

kapat
  1. Emekçilerin bayramı olan 1 mayıs'ın, emekçiler tarafından tarihi adresi olan ve sembolik açıdan önemi bulunan yerde yani taksim'de kutlanması isteğinin dillendirilmesi ve somuta dökülmesi akabinde gerçekleşen,

yıllardır meydanları halka kapatan zihniyetin kendini bir kez daha göstermesi ile akıllara kazınan,

bir ülkenin valisinin yani; o ülkenin bir şehrine, o şehirdeki yurttaşların rahatı, huzuru ve güvenliği için görev verilen kişinin, bu görevi bir kenara bırakıp hizmet etmek için atandığı şehrin fertlerine hizmet bir yana, en büyük rezaleti ve sefaleti yaşatmasına giden süreci ateşleyen,

bir yandan bireylerin hareket ve serbest dolaşım hakkını engelleyerek kanunsuzluğun dik alasının sergilendiği bir karar olup diğer yandan,

merkezi noktalardan biri olan ve bu haliyle gerek iş yerlerinin olması gerekse de, farklı ilçelere giden yolların kesiştiği bir yer olması bakımından ulaşımda kolaylık sağlayan bir yer olması nedeni ile bireyler için vazgeçilmez önemi olan taksim ve civarının,

1 mayıs gerekçe gösterilerek polis tarafından kuşatılması ve bir sıkıyönetim misali her türlü keyfiliğin, hak ihlalinin, insanlık ayıbının sergilenmesine fırsat vermiş olup, medeni ve demokratik hiçbir ülkede olmayacak olan olaydır.
    #1596048 (bluevelve, 01.05.2007 22:32)
  2. -az bile yapmış- dedirten durumdur.

insanların genine 1789 fransız ihtali'nden sonra girdi "başkasını düşünmeden hak arama" sevdası.

bide bayram diyorlar şu amele gününe..

ne bayramıysa..
    neyin bayramıysa..

yaptıkları tek şey ellerine aldıkları üç beş tane pankartla neye düşman olduklarını bilmeden ses tellerini aşındırmaları.

bayram ortalığı savaş alanına çevirip polisle çatışarak kutlanılmaz.

eski emekçilerden bir amca vardı "eskiden piknik yapardık işçi bayramlarında" derdi. ben tamamlayım şu amcanın lafını. şimdi öyle bayram falan değil bu. anarşist ve bölücü örgütlerin başını çektiğini çapulcuların koyun gibi meydanlarda masturbasyon yapma isteğidir. husursuzluk ortamının yaratılıp "bizde varız bu ülkede" mesajının verilmesidir. araya sokuşturdukları uzun saçlı küpeli elemanlardan tutunda, kızıl saçlı gözlüklü kızları polisin üstüne sürüp yerde süründürdükten sonra "eziliyoruz" mesajını vermektir.

türkiye'nin böyle şeylere karnı tok artık.

yemiyoruz o numaraları.

sanırsam valininde göreve geldiğinden beri yaptığı en iyi işti bu meydanları kapatmak. düşünün yani bu kadar kaz kafalı adamlar bile bu sözde bayramların ne için kullanıldığını anlamış. tıpkı nevroz'un "newroz piroz be" olması gibi.
    #1596116 (nietzsche, 01.05.2007 22:46)
  3. ordaydım , gördüm , bizzat yaşadım olayı.

sabah işime istiklal caddesinden gitmek istedim - ki benle hiç alakası yoktur - istiklal caddesinde 4 kere polis tarafından çevrilip , nufus kağıdım alındı , gbt denilen hedeye sokuldu , e sonuç temiz tabi , haricinde bi o kadar polis tarafından üstüm arandı , çantam arandı. tabi bu eyleme uğrayan sadece ben değildim benim gibi nicesi.

burdan anlaşılan ne var ki kardeşim burası özgür bi memleket değil mi ? , ne olmuş adamcağızlar 2 çelenk koyacaklarsa anıta ? hayır size koymayacaklar ya , anıta çelenk bırakıp gidecekler , bırakın dertlerini anlatsınlar ama olmaz koyunuz biz ille güdülecez , bazı salaklarda sevinir bu hale , tabi ne olacak gece gündüz kurtlar vadisi izleyen , abik gubik dizilere boğulmuş bir halk nerden bilir ki sivil devlet ne demek , illa birileri dürtecek.

edit: yazım anlayana.
    #1596145 (altobelli, 01.05.2007 22:52 ~ 22:57)
  4. (#1595359)
    #1596163 (mulayim, 01.05.2007 22:54)
  5. 90larin sonu olmasi lazim. yine 1 mayis yine taksim meydani. eylemcilerden genc bir bayan elindeki levyeyle i$yerlerini kirip dokuyor, hickimse "ne yapiyorsun, emekcinin camini kirma !!" demiyor bilhakis toplu yardim ediyorlar. agresif bayan co$uyor, co$tukca yikiyor, dokuyor artik etrafinda kiracak bir$eyler kalmiyor. bir refujun ortasindaki ciceklere daliyor, cicekleri levyeyle parcaliyor, yine de hirsini alamiyor. "cicek ulan o sevginin sembollerinden birisi" diyorsun icinden, "okuz!!" de diyemiyorsun. o an bu "ezilen" ve "bari$", "karde$lik" sloganlarinin ne derece kurusiki oldugunu idrak ediyorsun ve diyorsun ki "birgun duzenli bir tank, top, tufek ya da ordu sahibi olsalar, ideoloji icin kirilmadik insanlik sucu rekoru birakmazlar."
    #1596170 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 01.05.2007 22:56)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

1 mayis 2007 taksim in polis ablukasina alinmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. 1 mayis 2007 taksim in polis ablukasina alinmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu 1 mayis 2007 taksim in polis ablukasina alinmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about 1 mayis 2007 taksim in polis ablukasina alinmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.