bugün

(bkz: çankaya üniversitesi)
genelde cumhurbaşkanı'nın yerine kullanılan bir zamirdir. *
cumhurbaşkanlığının bulunduğu ankara semti
ankaranın en güzel semti.**
Çankaya, bir yerleşim olarak, bir parçası olduğu başkent Ankara'nın siyasal, kamusal ve sosyo-ekonomik, kültürel kuruluşlarının en önemlilerini içinde bulunduran ilçesidir.

Bugünkü Çankaya, ülkenin en önemli kamusal karar organlarını, üniversitelerini, çeşitli ülkelerin büyükelçiliklerini, iş alanlarını, ticaret merkezlerini, bankaları, büyük otelleri, kültür ve sanat kuruluşlarını, restoranları, eğlence ve dinlenme yerlerini barındıran bir yerleşim alanı. Yeni Türk devletinin kuruluşundaki güç günleri yakından yaşamış olan bu ilçe, sağlığında Atatürk'ün konutuna, ölümünde Anıtkabirine mekan oldu.

Çankaya'da 108 mahalle vardır. ilçemizin bugünkü nüfusu resmi rakamlara göre 769 bindir. Fakat, gerçekte bu nüfusun 1 milyon dolayında olduğu tahmin edilmektedir. Günlük nüfus hareketlerine bağlı olarak Çankaya’nın nüfusu, gün boyunca 2 milyona ulaşmaktadır. ilçemiz bu özelliğiyle kent içinde ayrı bir kent merkezi özelliğine sahiptir.
ankara'nın en büyük ilçesi. dikmen'i, kızılay'ı, bahçeli-emek'i, cebeci'si, maltepe'si, balgat'ı, seyran'ı, ayrancı'sı, gaziosmanpaşa'sı, yıldız'ı vb. ile neredeyse ankara'nın yarısı...
falih rıfkı atay'ın, atatürk'ün hayatını içeren kitabının adı.
nüfus ve kapladığı alan bakımından türkiye'nin 70 ilinden daha büyük olan bir ankara ilçesi.
bilkentten bahçeliye, küçükesattan orana kadar ankaranın en güzel semtlerini içinde barındıran ilçe.
belediyesi düzgün çalışmayan ankara' nın en güzel yerlerini içinde barındıran semt. ***
belediyesi parasızlıktan çalışamayan bir semt, zira melih parayı veridi de onlar mı çalışmadı! bu paraszılığa ramen yine de düzenli, en azından şelaleler ve parklar ile dolu diğer ilçeler gibi altyapısız değil.

(bkz: keçiören)
laik kalması gereken yegane kurumdur.
akepeli takımın bir yandan rüyalarına, bir yandan kabuslarına giren yer.
şu an mecliste bulunan partilerin ve bunların fanatiklerinin bir nevi kabe olarak gördükleri mekan.
emekli olduktan sonra, ahmet necdet sezerin yazmasını beklediğim anı kitabının ismidir.
neler yaşadığı ve gündemden düşmeyen olayların cumhurbaşkanına yansımaları gibi değişik konular* içerse hiç fena olmaz. gazeteci arkadaşı olmadığından kendi yazsa çok daha iyi olabilir. hatta mümkünse uzun bir söyleşi şeklinde tarafsız birinin yaptığı röportaj olarakta kitaplaştırılabilir.
amacı sırları vermek değil; yaşananları anlatmak olmalıdır. halk ile iç içe olmasının ne gibi avantajları veya dezavantajları olmuştur. büyük konularda nasıl karar verme gereği duymuştur? bunaları bilirsek belki de; kim çıkmalı, kim çıkmammalı daha iyi yorum yapılabilir. (ara: ya meraktan)
rte'nin demokrasi tramvayindan inecegi durak.
864 rakımlı, şu sıralar çok cazip, atamın evi.
cumhurbaşkanlığının bulunduğu mekan. * *
kaymakamligini m. hulusi arat'in yaptigi ilcedir.
chp li prof. dr muzaffer eryılmaz 'ın belediye başkanı olduğu türkiye'nin en modern ilçelerinden biri hatta birincisi. birçok ülkenin büyükelçilikleri buradadır. köşk buradadır. türkiye buradan yönetilir.
akp nin 2007 seçimlerinde chp yi geçtiği chp nin düşen kalelerinden biri.
izmir'de iş merkezlerinin bulunduğu yer.
atatürk'ün daima yanında bulunmuş falih rıfkı atay'ın yazılan bir çok esere kaynakça olmuş hatıra kitabı.
şu sıralar kritik bir zirve yaşanıyor.
türkiye'nin en çok üretim yapan ilçesidir. 74 milyon Lira'lık (94 rakamları ile) bir üretimi vardır. bu haliyle mesela konya'dan daha büyüktür. kaynak: tüik.
not: tüik resmi bir kurumdur ve resmi verilerden yola çıkar. konya örneğin çankaya'nın 10 katı üretim yapıyor olabilir. ama bunu kayıtdışı yapıyordur. konya sadece çarpıcı bir örnektir, kasten yazılmamıştır. kahraman maraş da denilebilirdi, aydın da...