bugün

aslında başlık "zengin öğrencilerin parasını katlamanın yolları" olmalıydı... para parayı çeker azizim. nerden mi biliyorum? ailesinin maddi durumu gayet iyi * olan ev arkadaşımın yedi sekiz tane burs almasından biliyorum. (bkz: yetim hakkı) neyse * maddi durumunuz gayet iyi * ama burs mu ayarlıyamıyorsunuz! yetim hakkı yemeden göçüp gidicem bu diyardan diye mi üzülüyorsunuz? panik yapmayın, henüz hiçbir şey bitmiş değil!! nefsini çalıştır dimağını istop ettir tabletlerimizden alıp paranıza para demeyin. tabletlerimizi kullandıktan sonra hemen bir topluluğa üye oluyorsunuz ve akabinde çevre edinmeye çalışıyorsunuz. * gözünüze kestirdiğiniz tipleri -tabletin sayesinde çıkar sağlayabileceğin elemanları gözünden tanıyorsunuz artık- * yemeğe, içmeye götürüyorsunuz... sonra bu elemanlardan birinin yüksek yerlerde * tanıdıkları vardır. oralardan bursalar ayarlıyorlar size, sonra medikodan bir tanıdık buluyorsunuz yeni edindiğiniz çevre sayesinde. oradan da yemek bursu ayarlıyorsunuz kendinize, ne bileyim size tez işi falan ayarlıyorlar bilgisayara aktarmanız için sayfası bilmemkaç tele den . ve arkası çorap söküğü. ha sizden herhangi bir konuda yardım isteyen arkadaşından * karşılık bekliyeceksiniz.. bunları yap, katla paranı üçe beşe. sonra deme ki ben yetim hakkı yemedim!! hadi bakalım kolay gelsin.
türkiyede sadece öğrenciler değil para kazanmak isteyen herkes para kazanabilir. eğer sen para için birşeylerden hatta herşeylerden vazgeçerim diyorsan doğru yerdesin arkadaş hiç korkma kazanırsın paranı.
hırsızlık, gasp, kapkaç. öğrenince çok kolay oluyor gerçekten.
geçici dövme yapmayı öğrenmeleri ve bunu arkadaş çevreleri arasında yaymaları yeterli olacaktır. gençlere buradan bir tavsiyem daha olacak geçici dövmeden iyi kazanç elde ediyorum diye okulu bırakmasınlar. sonuçta bunlar gelip geçici şeylerdir.
en kolay yol burstur. burs için bir kaç firmaya koşturursanız burs bulmanızda da herhangi bir sorun olmaz. zira burs veren firmalar, verdikleri bursu vergiden düşerler.

başka bir deyişle firma gelir vergisi olarak devlete vereceği paranın bir kısmını devlete değil de öğrenciye burs olarak verir. hem böylece biz her sene vergimizi veriyoruz diye övünemezken, biz bilmem kaç tane öğrenciyi okutuyoruz diye övünme hakkı verir. bir firma için burs vermenin tek zor tarafı kağıt, bürokrasi kısmıdır. o da kurumsal bir firma ise insan kaynakları departmanı rahatlıkla halleder.
(bkz: anketörlük)
Tezgahtarlık. özellikle büyük iş merkezlerindeki mağazalarda.
ankamall, antares, forum ankara gibi yerlerde palyaço olmak.
iddaa oynamak, paket sigara alıp tane hesabı satmak, online oyunlarda level yapıp daha sonra satmak, arkadaşlara dönem ödevi hazırlamak, korsan cd işleri, parça köntor transferleri, günlük telefon kiralama...
bira tüketmekten keyif alan arkadaşları depozitolu cam şişede içmeye yönlendirip, her gün bikaç hane dolaşarak boşları bakkalda paraya çevirmek. on daireden 5'er tane çıksa sigara parası temin edilebilir.
e5 e çıkmak.*
kız yurtlarında kapılar kapandıktan sonra (tabii hala kapanıyorsa kapılar bir saatten sonra), etüd salonunda çikolata, kek, bilimum enerji veren yiyecek içecek satmak ki (vize döneminde) sabahlanabilsin.
özel ders vermek, garsonluk yapmak, anketörlük hepsi öğrenci için vazgeçilmez para kazanma yollarıdır.
yabancı dil okuyorsa, tercümanlık yapmak. * *
stand hostesliği.
En çok tercih edilen olarak anketörlük.
Öğrenciyseniz elinizdeki parayla zar zor geçiniyor olmanız normal. Ancak bu durumu online işlerle değiştirebilirsiniz. Aşağıda rahatlıkla kullanabileceğiniz yöntemler verilmiştir; https://paratic.com/unive...ine-para-kazanma-yollari/