bugün

ulusalcılık

ulusalcılık, ırka dayalı milliyetçilikten çok; bir ülkede yaşayan vatandaşların tamamını kapsayan bir akımdır. türkiye'yi ele alırsak, ulusalcılık demek, türk, kürt, alevi, süryani, ermeni, rum, laz, çerkes çok daha fazla çoğaltılablir, etniği ne olursa olsun; türkiye cumhuriyeti'nin nüfus cüzdanını taşıyan herkes bu ülkenin ulusunun bir ferdidir ve bu ulus; türk ulusudur. ülkemizdeki türklük bir ırkı değil, bir milleti karşılar. o sebepledir ki; ulu önderimiz mustafa kemal atatürk "ne mutlu türküm diyene!" vecizini dile getirmiştir. "ne mutlu türk doğana!" dememiştir.

ülkemizin demokrasi, yabancı sermaye gibi kılıfların altında batıya peşkeş çekilmesini eleştiren ulusalcılar ise, bu batıyı destekleyen "içimizdeki batılılar" tarafından statükoculuk ile suçlanmaktadırlar. ülkemizde "türküm" demek faşistlikle betimleniyor, alt kimliği ön plana çıkarmak demokrasinin bir gereği olarak betimleniyor, ulusalcı olmak statükocu olmakla betimleniyor... işte bunların çatışmasında biz birbirimizi yerken bu güzel vatanımızı bir takım çevreler ufaktan ufaktan ısırıyorlar... biz kendi içimizdeki kavgadan bunları göremiyoruz...

Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı.

dizelerinin unutulduğu, dünyaları geçiniz 3-5 dolara vatanın satıldığı bir ortamda ulusalcılar bu vatanın her zaman iyiliğini düşünen insanlardır. ulusalcı insanlar statükocu değillerdir.