bugün

champix

bugün kullanmaya başladığım sigara bırakmaya yardımcı olduğu iddia edilen ilaç. (geçmişte zyban kullanarak 15 gün kadar sigayı bırakmıştım. ancak yan etkilerden ağzıma sıçılmış, sigarayı da bırakmış olduğumu düşünmüş olduğum için ilacı kullanmayı bırakmıştım. akabinde aynen yengen. vur dibine 2 paket parlıament'in. hastayım night blue ve kısa olanına. çok seviyorum ve ciddi düşünüyorum kendisiyle. bizimkisi 15 senelik bi ilişki. )
neticede bi de bunu deneyeceğim. bu sefer daha bilinçli ve kararlıyım.
step step bu entryi editleyeceğim.
bugün 1.gün. ilacı sabahtan aldım. şu ana kadar hissedilen bi yan etkisi yok. sigaranın da amına koyuyorum afedersin. du bakalım ne olcak.

sigarayı bıraktıktan 2 gün sonra editi:
işten güçten fırsat bulup editleyemedim burayı. uzun zamandır da sözlüğe giremiyordum. özel mesaj kutusu dolmuş taşmış. ( ülen başka bi şey yazsam yüzüme bakmazsınız. )

asıl konuya gelirsek;

sigara içmeye son güne kadar devam ettim. ilacı almaya başladıktan sonra 14.gün içerisinde bir gün belirliyosunuz ve o gün sigarayı bırakma gününüz oluyor. ben bu sigarayı o kadar seviyorum ki 14.günü kendime sigarayı bırakma günü olarak belirledim.

özellikle ilk 10 gün ilacın hiçbir etkisini görmedim. sigara içme isteğimde en ufak bi azalma olmadı. 2 paket içmeye devam ettim yani. bir de şunu belirtmeliyim daha önceden zyban kullanmış biri olarak hep sigaranın tadının bozulacağı günü bekledim. zira zybanın öyle bir etkisi var. bok gibi oluyor sigaranın tadı. hatta bok iç daha iyi. ama champix de öyle bir etki yok. dediğim gibi ilk 10 gün hiç bir etkisini göremedim ilacın. sadece biraz daha fazla uyudum. bir de ilacı aldıktan 10 dakika sonra otomatik bir mide bulantısı oldu. 1-2 dakikalık o da. ( bu saydığım iki yan etki de psikolojik olabilir. )

uzatmayalım. ben bu ilaç hikaye galiba diye düşünürken 10.gün işlerin değiştiğini farkettim. şöyle ki; gece balkonda kökleye kökleye içip akabinde uykuya daldığım günün son ve en değerli sigarasını içmek için hamle ettiğimde o gün ne kadar az sigara içtiğimi farkettim. ufak bi hesaplama sonucunda o gün en fazla 10 sigara içtiğim sonucuna vardım. matematik bunu emrediyordu. evet olsa olsa 10 sigara içmiştim koca gün boyunca.

devamı kolay oldu zaten. 14.güne geldiğmde tamamen zoraki 8 sigara içtim. jübile sigarasını da görev bilinciyle içtikten sonra 2 gündür temizim.tek sigara içmedim.

canım sigara içmek istiyor mu? tabiki istiyor. ama işte ilaç da burada devreye giriyor. aslında ilacın bütün olayı bu sanırım. canınız sigara içmek istiyor. özellikle alkolle veya seksten sonra. yada sabah kahvaltının ardından çayla. ama bu istek bastırılamaz , önlenemez bi şekilde olmuyor. biraz kasınca gidiyor. sonra tekrar ve tekrar . ama dediğim gibi mücadele etmek çok kolay. ilaçsız da sigara bırakmayı denemiş biri olarak söyleyebilirim ki yoksunluk belirtileri minumuma iniyor ve baş edilebiliyor. salt irademle bırakırım diyen arkadaşlara saygım sonsuz ama ne gerek var anırmaya.

netice olarak ilacı iyi ki kullanmışım diyorum. zybana oranla daha iyi sanki.( zyban daha etkili ama bünyede inanılmaz yan etki yapıyor. )

2 gündür içmiyorum ve bunun bi bok demek olmadığını biliyorum .ilacı sonuna kadar kullanmak lazım ve özellikle ilk 6 ay ben sigarayı bıraktım dememeli insan.

buraya inşallah başladım amına koyım editi girmicem.

sigarayı bıraktıktan 1 hafta sonra gelen edit:

ilk iki günün aksine 3,4 ve 5.günler çok zordu sözlükçü arkadaşım.resmen ağzıma sıçıldı. çok gel-gitler yaşadım. ama bu anlattıklarımdan champix'in hiç bi faydası yok sonucu çıkmasın. bilakis, eğer champix olmasaydı kaybederdim ve ve kesin bir tane yakardım gibime geliyor. onun sayesinde entryinin başında da belirttiğim gibi krizlerin hem süresi hem de yoğunluğu azalıyor.

6.gün dönüm noktası oldu benim için. o kadar bunaldım ki sigarasızlıktan bari dedim evi şöle bi yaldır yaldır temizleyeyim. unuturum zıkkımı. 1 saatin sonunda çektiğim bi koltuğun altından eski yarim çıkmasın mı?? ağzına kadar dolu bi paket hemde. her zaman ki gibi çok alımlıydı ve vermeye hazırdı kendini bana. (bkz: parlıament) ( senin ben amına koyım emi.)

aldım elime, evirdim-çevirdim kısa bi kararsızlktan sonra pencereden aşağıya attım. o andan beride canım sigara içmek istemedi pek. ( bi de şu an istiyo anasını satayım. çayımı içerken dumanı içime çeke çeke şöle oehhh. )
neticede iyi gidiyorum. 1 hafta olmuş. özetlersek; artık canım çok daha az sigara istiyor. ( özellikle son 2 gündür çok çok azaldı istek. çok uzun saatler aklıma bile gelmiyor. ) bayramda araba ile tek başıma 8 saat yol gideceğim. çok zorlu bi sınav olucak. saatlerce tek başıma direksiyon sallerken de içmezsem, bi daha da içmem heralde. dur bakalım nolcak??

sigarayı bıraktıktan 5 hafta sonra gelen edit;

olucak sanırım. her gün gelen 5-10 dakkalık yoklamaları saymazsak aklıma bile gelmiyo sigara. champix'ide biraktım. bırakma sebebim; eniştenin gazlaması. kendisi bana ilacı bıraktıktan sonra sigaraya başlayacağımı tarih de vererek -ilacı bırak 15 gün sonra sigara ağzında amına goyım - belirtti. kendisinin verdiği süreyi çoktan geçtim. 20 gündür ilaç da yok. ve çok daha iyiyim.
kısa tutayım bu editi. son bi not; allen car'ın kitabı da çok iyi geldi bana. mutlaka okuyun derim.

sigarayı bıraktıktan 139 gün sonra gelen edit;

bırakalı bu kadar olmuş. vay anasını. ( gün gün saydığım falan yok. entry için yaptım bunu.)
kısa ve net şunu sölemek istiyorum.
sigara aklıma bile gelmiyor.sigarasız yaşamak çok güzel. ve sigarayı bırakmak çok kolay.

( kısa tutuyorum.lütfen son 3 cümlemi bir kere daha okuyun. sigarayı bırakmakla ilgili bi entry döşeneceğim mutlaka ama lütfen son 3 cümlemi bir kere daha okuyunuz tiryaki arkadaşlar. lütfen )

sigarayı bıraktıktan yaklaşık 8 ay sonra gelen edit:

sigara hakkında tek düşündüğüm şey; bir zamanlar nasıl delicesine içebildiğim ve şimdi nasıl hiç aklıma gelmediği? oturup bazen bunu düşünüyorum inanın. gerçekten böyle. vardığım sonuç; biraz champix biraz da korku. başlayacağımı hiç sanmıyorum.

sigarayı bıraktıktan 1 sene 1 gün sonra gelen edit:

tesadüfen fark ettim ki bugun 1 seneyi tamamlamışım. değişen bir şey yok. hayatımda aldığım en doğru kararlardan biri sanırım champix kullanmak ve sigarayı bırakmak. o değil de ben bu vilayetini siktimin sigarasını nasıl o kadar içmişim *

sigarayı bıraktıktan tam 2 sene sonra gelen edit: içmeyin la şu zıkkımı )))