bugün

sözlük yazarlarının itirafları

itiraf ediyorum;

odam okadar dağınıktır ki, yatağın üzerindeki kitap ve elbise karışımı dağınıklığı toplamak yerine, salonda yatmayı tercih ediyorum.

balkona sabahın köründe makyaj yapıp çıkma nedenim, kesinlikle kendime güzel gözükmek değil. karşı balkondan benimle aynı anda balkona çıkabilicek bir yakışıklının varlığı olasılığını hesaplamak. ama henüz hiçbir komşumun oğluna aşık olamadım. (iki yaşındaki ege hariç. kumral, mavi gözlü, tatlı mı tatlı. büyümesini bekliyorum.)

bana evde kalmış muamelesi yapan bir ananem var. bütün gün evlendirme programlarını izlemekle kalmayıp, gördüğü ve bana yakıştırdığı çocuklar için 'arayalım mı?' diyen bir anane. kendisi 15 yaşında anneme gebe kaldığından olucak, beni evde kalmış olarak görüyor. gerçekten rahatsız edici bir durum.

efendime söyliyim, babamın aldığı abur cuburları, kardeşim görmeden sakladığım bir dolabım var. kan şekeri düştüğünde, dolabına koyduğum bir çukulatayla havalara uçuyor kendisi. henüz haberi yok ama tüm hazinesi benim üzerime zimmetli.

hıımm.. bi de son olarak bir itirafta daha bulunmak istiyorum.

geçenlerde, babamın arabasını habersizce ben kaçırdım. yanaştırırken çarptığım için, arabanın kapı tarafındaki çizikler kesinlikle benim eserim.

' hişşştt.. sakın kimseye söylemeyin. '