bugün

efexor

serotonin dışında noradrenalini de artıran antidepresandır. ilk 3-5 hafta aşırı yorgunluk, gündüz uyuklama, gece uyuyamama yapar. elleri de acaip titretir dışarıdan görenler sorabilirler. iştahı ssrı*lar kadar çok kesmez. sonrasında çok rahatlarsınız yanetkiler hemen hemen yok olur. ama 1 gün bile almayı unuttuğunuzda kötüleşebilirsiniz, keyfiniz kaçabilir ya da başağrısı yapabilir.

uzun süre kullandıktan sonra dozu 2 katına* çıkardığımda birkaçgün gerçekten de dedikleri gibi saçma salak gülen mutlu bir insana dönüştüm. ama yanetkileri yenibaştan başladı.. uykusuzluk halsizlik vs..

en ilginç özelliği de rüyaların değişmesidir. zaten prospektüründe yazıyor tuhaf rüyalar gördürür diye. ama öyle böyle değil. hem film gibi, hem çok garip hem de hatırlayacağınız hatta birkaçgünde bir dizi gibi devamını izleyebileceğiniz rüyalardır.*. rüyaları merak edenler 3 gün üstüste efexor alsınlar yanına da mutlaka antihistamınik mesela atarax alsınlar. 3 günde filme malzeme olacak rüyaları garanti ederim.

(bkz: antidepresan kullanırken görülen rüyalar)