bugün

otobüste boş yer varken erkek yanına oturan kız

bazı karşı cinslerinin aksine 'insan' diye bir kavramı hayatında bulunduran kızdır. evlenmek istediği kişiyi seçerken elbette insan (cinsel tercihine göre) kadın ve erkek tercihinde bulunabilir fakat otobüste yanına oturacağı kişinin insan olması yeterlidir bir 'insan'ın. ama tabii ki bu zavallı bünye, karşı cinsten her varlığa potansiyel tehlike olarak bakan sürüngen ırkınca anormal karşılanacaktır.

bu kızı sorgulayan ve hatta üstüne bir de yargılayan zihniyetin ise malum durum gerçekleştiği esnada kimler uyarılmış diye takip etmesi de ayrı bir muammadır.

gerçi çok da endişelenmemek lazım. kulaklıktan izmir marşı dinleyen, anlamamasına, üstüne üstlük bunun farkında olmasına rağmen cumhuriyet gazetesi okuduğunu belirtilen şekilde dile getiren laik kıza, çok sevgili kardeşimizin sorduğu "o kadar yer varken neden benim yanıma oturdunuz?" anti-laik paranoyasının hemen akabinde aynı namuslu ve anti-laik erkek arkadaşın hanım kızımızı öğrenci evindeki eğlenceye davet etmesindeki çelişkiden, asıl kabarmanın talihsiz ve yersiz bir rüyanın ürünü olduğu kanısına kolaylıkla varılabilir.
(bkz: dervişin fikri neyse zikri de odur)
(bkz: uykudan uyanıp başlık açmak)