bugün

yalçın küçük

'istiklal Marşı'nı Akif yazmadı'

Yön Radyo'da konuşan Profesör Yalçın Küçük'ün açıklamalarından bazı bölümler:


96.6 frekansından yayın yapan Yön Radyo'ya konuk olan Yalçın Küçük ilginç açıklamalar yaptı. Erdal Emre'nin sorularını yanıtlayan Küçük'ün konuşmasından satırbaşları şöyle:

TEKEL iŞÇiLERi

Bunların yeni kuşaklar üzerinde, üniversite gençliği üzerinde şok etkisi yapacağına inanıyorum. O yüzden o işçilere, o hanımlara , o türkü söyleyenlere şükranlarımı sevgilerimi söylüyorum. Bizim bütün eylemlerimiz, eğlencelerimiz toplantılarımızın aşağı yukarı -1960 yılından sonra ki- bir rtüeli var, biz türküsüz yapmayız. Şimdi onlar da başladı. Bunu öğrenecek yeni kuşaklar. Çünkü yeni kuşaklar türkü bilmez, aşk bilmez, devrim bilmez, direnç bilmez. işte bunları öğretiyorlar. Ben tekel işçilerine böyle bakıyorum.

HiLMi ÖZKÖK'ÜN DARBE TEŞEBBÜSÜ

Türkiye'de 2000 yılından itibaren eğer bir darbe teşebbüsü varsa tek bir darbe teşebbüsü vardır. Hilmi Özkök'ün darbe teşebbüsü olduğunu çok açık olarak söyledim. Ne demektir bu, görevdeki meşru başbakana , -bilim nedir, bilim bakabileceğin, görebileceğin yere bakabilmektir- 2001 yılında Başbakan Bülent Ecevit, israil'in yaptığına jenosittir, dedi. Benim bir sözüm daha var, "israil, Türkeye'de israil'de olduğundan daha kuvvetlidir"- indireceklerdi. Hilmi Özkök evvela Başbakan Bülent Ecevit'i düşürüp yerine Hüsamettin Özkan'ı getirmek istedi. Bunların hepsi belgelidir.

Bütün medya, bugün Ergenekon'u destekleyenlerin hepsi. Mehmet Ali Birand, Ertuğrul Özkök, ismet Berkan, Başbakana "terket, hastasın" dediler. Evvela Bülent Ecevit direndi. istifa etmedi. Türk matbuatı benim mahkemede yaptığım bu konuşmayı tırtıkladı, tırtıkladı, Haberal ve hastane meselesine getirdi. Mehmet Haberal'ın bunda hiçbir sorumluluğu yoktur. Mehmet Haberla'a hiçbir suçlama yüklenemez. Bir doktor var, adını vermeyeyim. O'na olabilir. Bülent Ecevit'ten çalışamaz raporu alacaklardı.

GENELKURMAY'IN ELiNDE HANGi BELGELER VAR

Benim bildiklerim, Genelkurmayın elinde çok çok ciddi bir dosya var. Bu dosyayı bir, bir buçuk senedir çok ciddi bir araştırmayla yapıyordu. Bana verilen bilgelere göre Genelkurmay, Fethullah Gülen ile AKP arasındaki bütün ilişkileri tespit etmiş durumdadır. Bunları kastediyor. Bu hazırlık bir iki ay önce bitti. Kimse acele etmesin. Benim bilgim doğru mu? Doğru olduğunu tahmin ediyorum. Ne söylediysek doğru çıktı.

AKP OSMANLI'NIN MiRASINI REDDEDiYOR

Bu hükümet söylendiği gibi sadece korku salmıyor, çok korkuyor. Her korkan adam gibi her gün bir komployu icat etmeye mecbur. Bu hükümet Osmanlıdan kalan mirası red üzerine gelmiştir..Musul'un reddi, Kıbrıs'ın reddi üzerine kurulmuştur. Kuruluşunda israil çok etkilidir. Yeni Osmanlıcılık , bunu Chomsky çok güzel söyledi. Yeniden bir Osmanlıcılık kurulur. Ancak bu yeni Osmanlının merkezi Türkler değil, israil'dir, dedi.

TÜRKiYE'DE iSLAMiYET BiTMiŞTiR

Bütün dinler en azından dilinin ucundan emekçiler yazıktır, diyecektir. Tanrının şefkatini dileyeceksin, bunlarda yoktur. islam bitmiştir, Türkiye'de. Hiçbir merhametleri yoktur. Başbakanlıktaki zat, ikide bir gidiyor, her gün Gazze diyor. Siz kimsiniz..?. Hasbelkader, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlık koltuğuna oturmuşsunuz. Eğer buna inanıyorsanız. Türkiye Güvenlik Konseyi'nde temsil ediliyor. Burada gider tekliflerinizi sunarsınız. ilişkilerinizi keseceksiniz. Bu judo-islamik bir iktidardır.

Dün veya önceki gün Türk zenginlerinin gittiği kayak yerlerini gösteriyor televizyon.Bir odanın bedeli 4 bin euro, , 20 bin euro. Bu halde. Bir takım insanlar böyle. Öbür taraftaki insanlar da çırılçıplak geziyor. Bu halde ise islam bitmiştir.

DENiZ BAYKAL AKLINI BAŞINA ALSIN

Deniz Baykal çok doğru bir söz söylüyor. Bugünkü anayasaya göre Cumhurbaşkanı 5 yıl sürelidir. Anayasa 5 yıl diyorsa 5 yıldır. Ancak Deniz Baykal'ın eksik bıraktığı bir nokta var. O da şu bugünkü anayasaya göre Cumhurbaşkanını halk seçer diyor. Peki Abdullah Gül'ü kim seçmiş. Halk seçmemiş. Abdullah Gül Cumhurbaşkanı değildir şu anda. Deniz Baykal aklını başına alsın. Hukuken aklını başına alsın.

FETHULLAH GÜLEN iLE AYDIN DOĞAN ANLAŞTI

Fethullah Gülen ile Aydın Doğan görüş değiştirdiler. Fethullah Gülen- Aydın Doğan bir tarafta, Tayyip Erdoğan öbür tarafta. Arada bir önemli kavga var. Fethullah Gülen'in 2-3 yıldan bu yana devam ediyor. Aydın Doğan'ın yeni başlıyor. Abdullah Gül'ü kalıcı bir cumhurbaşkanı sayıyorlar. Tayyip Erdoğan bunu kabul etmiyor.

TÜSiAD BAŞKANI SEKRETER

TÜSiAD, Türkiye'nin en büyük işverenleri. Bulduklarına bak. Kimseyi bulamıyorlar. Vasat, akıllı, ortalama bir kafası olan Aydın Doğan'ın kızlarından birinden ondan sonra sekreterlik yapan eski solcu Aydın Bolak'ın eski gelini , moralimiz iyi diyor. Tabii iyi olur. Ne güzel , tıkırında işiniz. Türkiye hayatının hiçbir döneminde bu kadar gelirinin bozulduğu bir dönem yoktur.

iSTiKLAL MARŞINI MEHMET AKiF YAZMADI

Eğer Cumhuriyet çöküyorsa çöküşün bazı uçlarını kökünde aramam lazım. Bu felsefi., bilimsel bir başlangıçtır. Mehmet Akif bir tek gün dahi istiklal Marşı'nı ben yazdım dememiştir.

iki, Mehmet Akif yaşadığı müddetçe, her yazdığı nesri, manzumeyi, içine aldığı safahatlara istiklal Marşı'nı koymamıştır.

Üç, Türklerin Marşı; Türk diye başlar..Bunlar yok.
Dört; Mehmet Akif'in şiirlerine benzemez.
Beş; Bir bilim bütünselliği var. Karayların(karai) Türkçesi fevkalade güzeldir. Biz, Mehmet Akif'in de Karay olduğunu söylüyoruz. istiklal Marşı Akif'in hiçbir manzumesine benzemez. Hiçbir şey anlaşılmaz. Çocuklar söyleyemez. Tüm bu ayrıntılar kitapta var. Bütün bunların ötesinde..Kazım paşa, 1922'de böyle marş mı olur diyor. Bir de marş yazmış.

AKIN iPEK iÇKiCiYDi

Akın ipek 2 kardeştir. Eskiden takvimler yapardı. Koza takvimleri. Ben Akın bey ile tanışmam. Ama kardeşi Tekin Bey ile ortak bir grubuz var, Zaman zaman yemek yeriz. Buluşuruz. Bana arkadaşlarının anlattıklarına bayağı içkici bir adamdı Akın Bey Sonradan 'Fethullah Gülen'e intisap etti. Şu anda Fethullah Gülen'in en güvenilir kolu olduğunu biliyoruz.

Bize gelen bilgilere göre Akın ipek de Tayyip Bey'e şu öneri ile geliyor: "Ne oluyor, bize yok mu? Çalık grubuna çok imkanlar verdiniz, bize de verin"..Vermiş. Ne vermiş..? Koza grubunun altın borsasına girme imkanı yokmuş, altın borsasına soktu. ipek’in olmayan altın madenleri halka açıldı. 500 milyon dolar kadar toplanmış. Biraz gecikti alım. O da Koza ipek'in altın borsasına girme durumu. Bunu devlet bi şekilde alıyor zenginleştiriyor.
Şimdi ne oldu. Önümüzdeki günlerde, çok fazla büyük gazeteci işsiz kalacak. Onların çoğu Fethullah Gülen'e biat ettiler. Ancak bu piyasanın bunu kaldırması mümkün değildir. Bunların çoğu işsiz kalacak. Bir kısmı da, Can Ataklı, diğerleri nasıl olsa atılacağız diye cesur davranıyorlar. Sonuç : Fethullah Gülen ile Aydın Doğan bir şekilde Türkiye'yi televizyonsuz ve gazetesiz bıraktılar. Bu gazeteler okunmuyor. Artık gazetesiz kaldık.

CUMHURiYET DE SATILDI

Benim analizlerime göre , Cumhuriyet Gazetesi de satılmıştır. Çok büyük bir ihtimalle inan Kıraç ile Aydın Doğan'a satılmıştır. inan Kıraç dediğimde Aydın Doğan, Aydın Doğan dediğimde inan Kıraç anlayın. ilhan Selçuk'un en son demeç vereceği kişi Hikmet Çetinkaya'dır.

gercekgundem.com