bugün

izmir

kendisi şoven duygularla yüceltildiğinden, pek çok kişiye en azından bana itici gelen şehirdir. ha her izmirli böyle değildir. ancak güzel kardeşim, her şehir parası olana güzeldir. paran varsa izmir dünyanın en güzel şehridir ama yoksa cehennemdir. bu her yer için geçerlidir. ve izmir tipik bir liman şehridir. dünyanın neresine giderseniz gidin, liman şehirleriyle iç kesim arasındaki farkı hissedersiniz. misal abd' de de, demokratlar kıyıdan almıştır oyları gibi.

açıkçası gelişmişlik ve güzellik kriterleri, bu bağlamda üstün şehir tasviri, buram buram testesteron kokmaktadır. bu utanç verici bir şeydir. izmir' in kızları, izmir' in kızlarının memeleri vs. vs. şehir üzerinden kadını metalaştırmak mıdır ilerici zihniyet? veya daha kendi içinde demokratik olamayan ve ekonomik politikası akp' den farksız olmayan chp' ye oy verdin diye mi ilerici oldun? yani bu gelişmişlik kıstasları oldukça sığdır. gelişmemiş bir demokraside, gelişmemiş partiler arasından kötünün iyisini seçmekle övünmek, atatürk' ün adını kullanarak bir ütopya yaratmak yakışmıyor. atatürk, tüm gün lümpen hayatı süren ancak mitinglerde "atam" deyip bayrak sallayan insanları görse utanç duyardı.

yani tüm taşlar bir bir çökerken, sanki bir sanal dünya yaratılmış ve onunla avunuluyor. uyan izmir. uzaktan bakınca bir şizofreni hastasından farksızsın. yani yeter ilk kurşunun arkasına sığındığın. madem fikirsel anlamda en dinamik şehirsin, en uç şehirsin; lümpen lümpen yayılıp narsizme boğulma. yani en tiksindiğim şey şu içi boş şehir milliyetçiliğidir.