bugün

amerikan genclik filmleri

amerikanın atıl öğrencilerinin yaşam tarzlarının anlatıldığı filmlerdir. filmlerde anlatılan hayatlar özenilecek bir yaşam tarzı şeklinde önünüze sunulur, abd'nin ülke geleceğinde hiç bir beklentisi olmadığı bu gençliği göstererek doğu ülkelerinde (örnek:ülkemiz) henüz istenen seviyede bozulmamış olan gençliği kendi atıl gençliğine benzetmektedir.
tabi akıllara gelen bir soruda var mutlaka abd madem bu gençlik bir şey beklememekte ama nasıl süper güç olmayı sürdürmekte olduğu sorusu. bu sorunun cevabı da oldukça basit, bize amerikan sinemasının gösterdiği gençlik devlet okullarındaki gençlik değil özel paralı kolejlerdeki gençliktir. devlet okullarındaki sistem hiçte bizim özendiğimiz sistem gibi değildir. abd nin devlet okullarında erkek ve kız öğrenciler ayrı eğitim görmekte, din dersleri en önemli ders olarak işlenmekte hatta din dersine giren öğretmenler papaz olması mecburi tutulmaktadır. bu ve daha bir çok katı kural amerikan devlet okullarında uygulanmaktadır.
abd nin devlet okullarından çıkan bu gençler abd nin devlet çıkarlarının korunması için gerekli olan çarkların dönmesi sağlamaktadır. buradan mezun olanlar en iyi üniversitelerde öğrenci olur, devletin en önemli noktalarına gelir.
evet abd arka planda kendisi için gerekli olanı yetiştirirken ön planda dünyaya sunduklarıyla dünya devletlerinin geleceklerini de dizginleyerek uzun yıllar daha süper güç olmayı hedeflemektedir.
güncel Önemli Başlıklar