bugün

hüseyin hilmi ışık

tekfirci olduğunu kimse iddia etmiyor.zaten kitaplarındaki tüm içerik için de kötü diyemeyiz...mesela vahhabiliğin eleştirisini çok güzel yapmıştır.ehli sünnet inancı konusunda da değerli yazılar yazmıştır.ama fıkhi konularda öyle şeyler yazmış ki aklınız durur...gözüme çarpanlarından birkaç tanesini yukarıya yazdım.daha neler var o saadet-i ebediyye kitabının içinde, bir bilseniz...ve işin acı tarafı bu kişi bütün bu zırvaları Abdülhakim-i Arvasi hazretlerinin arkasına sığınarak yazıyor. o yüzden kimse eleştirmeye cesaret edemiyor, bizim gibi gavurlukla suçlanmayı göze alan birkaç kişi dışında... çünkü bu zat, ihlasçılar tarafından evliya kabul ediliyor. nurcular için fethullah gülen neyse bu yazar da bu cemaat için aynısı.
bu cemaatin ünlü fetvacıları da var, osman ünlü, mehmet ali demirbaş gibi... bu hocaların yaptıkları tek şey, saadet-i ebediyye kitabını papağan gibi tekrarlamak. sorgulama yok adamlarda, çünkü şeyhlerinin hata yapabileceğine inanamıyorlar.
fox tv'nin tgrt olduğu dönemleri hatırlayın, sabah saat 9'da başlayan ''Huzura doğru '' diye bir program vardı, yukarıda bahsettiğim osman ünlü o programda çıkar, kadın sesinin, her çeşit çalgının haram olduğunu söyler, dini müzikle uğraşanları resmen kafirlikle suçlar,programın hemen arkasından da seda sayan'ın memelerini hoplatarak şarkı söylediği sabah programı başlardı. bu dini program tgrt fm'de de yayınlanırdı. bir gün telefonla bu programa bağlanan bir dinleyici, osman ünlü'ye bu konuyla ilgili bir soru sormuş ve akıllara ziyan bir cevap almıştı.(#6734815)
damadı enver ören'in 28 şubat'çı pisliklere yaranmak için yediği naneleri hiç saymıyorum, o dönemde türkiye gazetesinden pek çok gazeteci işten çıkarılmıştı, içlerinde yazarlar da vardı. mesela bunlardan birisi olan yalçın özer, kovulma sürecinde yaşadığı olayların üzüntüsüne dayanamayıp kederinden ölmüştü, enver ören efendinin hiç mi yüreği sızlamadı? yoksa bu yediği haltlar ''ulul emre itaat'' maddesine girdiği için meşhur kitapları saadet-i ebediyye'ya göre günah değil miydi?
ya torunu olan mücahit ören? hilmi ışık bey millete aman kadına kıza bakmayın,sesini dinlemeyin diye yazarken torununun ''seviyeli beraberliklerini'' neden görmezden geldi acaba?
uzun lafı kısası bu konu daha çok su kaldırır.necip fazıl'ın bu kadar kızdığı bir cemaatten de hayır gelmez bence.zaten ihlas finans olayıyla boylarının ölçüsünü aldılar.