bugün

arkadan cinsel ilişkiye giren dinden çıkar

evet efendim...

Kadına dübüründen yanaşmak haramdır. Dolayısıyla erkeğin kadına dübüründen yanaşması haram olup bazı imamlar bunu zina olarak değerlendirmişlerdir. Her ne kadar livata olarak isimlendirilmese de livata gibidir. Bazen kadın livatası da denilmektedir ki bununla erkeğin kadına dübüründen yaklaşması kastedilmektedir.

bu konu hakkında kesin deliller vardır. yüce allah şöyle buyurmaktadır:

"iyice temizlendikleri vakit Allah'ın size emrettiği yerden onlara varın."

Bu ayet kadına Allah'ın yaklaşılmasını emrettiği yerden kadının cinsel organından yaklaşılması gerektiğini kayıt altına alan bir nasstır. Bunun anlamı şudur; Allah'ın size yaklaşmanızı emrettiği yerin dışında bir başka yerden onlara yaklaşmayın. Bu emir nikahlanma emrindeki şu ayetler gibidir:

"Hoşunuza giden kadınlarla evleniniz..."

"içinizdeki bekarları evlendiriniz."

"Velilerinin izniyle onlarla evlenin"

Bu ayetle de vurgulanan husus evliliktir. Erkeklerin kadınlara Allah'ın emrettiği yerden cinsel organdan yaklaşmaları şer'î nassın gereğidir.

Ali b. Ebu Talha ibni Abbas'tan şunu rivayet eder:

"Allah'ın size emrettiği yerden" ayetinden maksat cinsel organdır. Bunun dışına çıkmayınız. Kim bunun dışına çıkarsa haddi aşmış olur." Mücahid der ki: emrettiği yerden ayeti cinsel organdan anlamına gelmektedir." Bu ayetin yüce Allah'ın şu ayetine atıf olduğu söylenemez: "Onun için adet halinde kadınlarınızdan ayrılın."

her kim bu şekilde haddini aşarsa küfre girer, dinden çıkar.