bugün

elazığ ktm

ön not: yaşadıklarımdan öğrendiğim birşeyler var

elazığ, bingöl, muş, tunceli ve yakın illerin askerlerinin birliğe teslim olma, dağıtım, izin ve tezkerelerinde uğrayacakları güvenli dağıtım merkezidir.

genel yapı olarak: çok büyük bir alana sahiptir. girdiğinizde büyüklüğüne ve elazığın görüntüsüne şaşırırsınız. içeri giriş üst aramaları vb. tamamlandıktan sonra akşam yemeğine kadar (takriben 18:30) serbest kalırsınız. o arada belki de o güne kadar gördüğünüz en büyük kantini (pardon er-erbaş gazinosunu) göreceksinizdir. hakkaten dev gibidir. ama bi süre sonra sıkılırsınız. dışarı çıkıp gezmek istersiniz ama sakın tuvalete gitmeyin ya da bir gidin görün çünkü o rezillik anlatılmaz yaşanır. akşam yemeğinden sonra diğer bir çile başlar sizi toplarlar ve sayarlar:

anons: bingöl askeri personeli sundurma altına
koli: sundurma ne lan?

neyse sundurmanın altına gidersiniz

biir ikiiii üüüç dööört .........yetmiş iki sooon

yani 72 baş bingöl askeri var. (bu şekilde olmasa da intiba budur)

sayım biter hava kararmıştır. sundurmadan elazığa doğru bakın sağınızda aşağı inen bir yol var işte o yolda uzun bir yürüyüş sizi bekliyor yatakanelere gidiyorsunuz aa gitmek öyle kolay değil. bazı yerlerde tek sıra oluyorsunuz çünkü yine sayılmanız lazım. vara vara yatakhaneye varıyosunuz ve yine sayım. yatakhaneye giriş mümkün ancak yiyecek ve içecek sokmak yasak çünkü fare geliyormuş, ancak öylesine bir koku var ki fare zaten gelmez ya da gelmiş bir fare yığını içerde ölmüş ve leşleri bulunmamış gibi. siz girmeye çalışıyosunuz koku geri itiyor ama bir şekilde giriyosunuz içeri. bir sayım daha ve yat emri. tabii yatmanıza gerek yok. her kes prizlerde telefonlarını şarj ediyor (telefonu içeri soktuktan sonra her şey serbest) ve konuşuyor. yeni yetmelerse alışık değil

koli yeni tanıştığı bir kısa döneme:

-hocam biraz oksijen alalım ölecez burda
-bence de

dışarı çıkılır ve arkadaş tuvalete gitmek ister gider ama bir ağaç dibi bulmaya karar veririz ki gidin görün yani aynını yapacaksınız. ne yapıp edip içeri girmemeliyiz desek te nisan ayında gece hava sıcaklığı eksileri vurunca girdik o kokuya ve bir koğuşta yattık yataklar ise anlatılmaz yaşanır, sabah uyandırıldığımızda (saat 04:30) ortalık aydınlanmamış ama müthiş bir hareketlilik. akın akın insanlar akşam yatakhaneye geldiğimiz yolu geri tepiyor. öğrendik ki bingöle konvoy varmış seviniyoruz. koşarak çıkıp kahvaltı niyetine birşeyler atıştırıyoruz ve sundurma da kalan bavullarımızı alıp bingöl otobüsüne biniyoruz. lan benim birliğim cennetmiş diyerek.

yani ktm böyle bir yer . 2 defa ktm gördüm. yukarıda anlatılan yeni gelen askerlerin yaşadığı dumurlardır. hemen hepsi yaşanmıştır. elazığ ktm üzerinden askere gidenler herhangi bir hastalıklarında elazığ askeri hastanesine sevk edilirler ve hasta falan oluşlaı hiç farketmeden aynı muamelelere maruz kalırlar. yine uyarıyorum gitmeyin oraya güvenliğinizi sağlayabiliyorsanız direk birliğinize teslim olun. dede sözü dinleyin. bu *