bugün

maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisi teorisi

insanlık tarihinin en büyük global sıkıntılarıyla uğraşan bir dünyada, bireyden topluma "iyi"leşmenin kilit noktalarından birisi olduğunu düşündüğüm teori.

bu teoriyi yukarıda gayet güzel anlatmış bir sürü entry. ekleyerek devam etmek istiyorum;

bu yazıyı okuyan herkesin mutlaka ihtiyaçları var. ve bu ihtiyaçlarkarşılandıkça piramidin bir üst seviyesinden yeni ihtiaçlar üretiyoruz kendimize. ev telefonundan cep telefonuna geçiş, kağıttan internete geçiş vb...

ve/fakat tam bu noktada çapraşık insan modeli ortaya çıkıyor. piramidin alt katlarında ki ihtiyaçları hiçbir zaman hissetmemiş olan insan, bir şekilde yarım kalıyor. yani hayatta kalma mücadelesi vermeden geçirilen bir çocukluk, ergenlik ve gençlik eksik insan üretimini hızlandırıyor.

medya ve dünyayı yöneten şirketler tarafından doğal olmayan ölümlerin sıradanlaştırılması ve hatta özendirilmesi, bu ihtiyaçlarını hiçbir zaman kendileri karşılamamış olan bireyleri yakalayıveriyor.

global veya bölgesel felaketler-krizler-savaşlar/soykırımlar karşısında tepkisiz, kendini düşünen bir toplum yaratıldı hatta halen geliştiriliyor.

çözüm nedir peki?

kimine göre 21 aralık 2012'de bilinç düzeyimiz dokuzunca düzeye ulaşacak...

kimine göre mesih gelecek...

kimine göre...

yaşayın olm hayatınızı, sevişin, için falan, yormayın böyle şeylere kafanızı.