bugün

hz muhammed in müslümanlık öncesi dini

kuran'da bahsedildiğine göre 20'nin üzerinde ismi net olarak verilen, bunun yanında ilk insanın yaratılışından itibaren ise 120.000 den fazla peygamber milyarlarla ifade edilen dünya yaşı boyunca insanlara gönderilmiştir. tüm peygamberler esasındatevhid dini olarak anılan ve tek yaratıcı, onun elçisi ve elçinin ümmeti olarak kısaca özetlenebilecek dini yaymak için gelmişlerdir. bu dinler bazen o denli çabuk tahrifata uğratılmıştır ki tarihte baba ve oğul peygamber sıfatı kullanan insanlar vardır. son olarak hz.muhammed bu bahsettiğimiz tevhid inancını tamamlamak ve allah'ın son çağrısını yapmak üzere yeryüzündeki insanlara kendi yakın çevresinden başlayarak bu vahiyleri iletmeye çalışmıştır. inanmanın ve inanmayanın birbiriyle mücade ettiği bir dünyada şeytan'ın bile allah tarafından yaratıldığı düşünüldüğünde insanlara kısa hayat sınavı sonrasında sonsuz bir mutluluk veya sonsuz bir azap vaat edilmiştir. *ve * *

bu vaatler neticesinde insana tercih edebileceği yolu ve bu yolun sonunda olası azap ve rahmeti tam olarak yorumlayabilsin, yani kişi ölümünden sonra kendisinden hayatı ile ilgili sorular sorulduğunda ben bilmiyorum diyemesin diye akıl ve yorumlama kaabiliyeti de verilmiştir. yollar çizilmiş direksiyonu nereye kıracağı kişinin kendisine bırakılmıştır.

netice itibariyle kur'an bu verilen akıl ile yorumlandığında son hak din olarak yerini dinler ve inançlar sahnesinde almıştır. bu dinin günün birinde tahrif edilmesi ihteğine karşı allah kuran'da çağlar öncesinden bugüne ve yarına açık mesajını da iletmiştir.

"bu dinin koruyucusu ve kıyamet gününe kadar savunucusu benim" demiştir.

bu mesaj bile aslında yorumlandığında boş değildir. gaybı bilen elbette onu yaratan olacaktır. ancak bu dine saldırılar olacağını da bizzat belirtmiştir. örnek vermek gerekirse bu dine saldıranlar yeterince din bilgisine bir nedenle bir şekilde sahip olamamış insanlara, zihinsel travmalar geçirtmek için:

- hz. muhammed islam'ı getirdi, kabul, peki daha önce hangi dine inanıyordu?
- kuran sonradan kitap haline getirildi, aradaki 30-40 yıllık dönemde unutulan veya eklenen şeyler olmamış mıdır? bunu nasıl bilebiliriz?
-islam 4 kadınla evlenmeyi salık vermiş, senin 4 tane annen olsa hoş olur muydu?
-hz.muhammed 60 yaşındayken 6 veya 9 yaşındaki kızla evlenmiş, bu ahlaksızlık hatta sübyancılık değil midir?
- hz.muhammed islam'ın peygamberi ama bu mezhepler nereden çıktı? islam'a bunlar ekleme yapmamış mıdır?
.

gibi sorular sorarlar.
hatta ısrarla sol frame e bazılarınca getirilmeye çalışılan web sitelerinde (http://www.islamiyetgerce......gibi) aşağıdaki başlıklar da göze çarpmaktadır.

Firavun II.Ramses mi?
Kaptan Cousteau ve Astronot Neil Armstrong hakkındaki gerçekdışı iddialar
Fetva soruları (Islamiyet hayatımızı nasıl
kısıtlıyor?)
Yeni Fetvalar
Tatlısu müslümanları
Kuran'ın Tanrısı insan iradesini tanımıyor
Insan "ne"den yaratıldı? Yaratılış efsaneleri
Evrim Teorisi'nde yeni bulgular
Evren'in genişlemesi ve yaratılış rivayeti
Tufan efsaneleri
Marifetname (Islam'da seks öğütleri)
islamiyet'in temelindeki yalanlar
Tüm dinler masaldır
Islamiyet ve dua
Hangi dua ne zaman kaç kez?
Gericiler Kur'an'ın anlaşılmasını istemiyor
Orucun kökeni
Kurban bayramı adetinin kökeni
Domuz eti yasak olmamalı
Islamiyet'teki Islam öncesi Arap gelenekleri
Muhammed'e göre Türkler müslüman olamaz
Türkler nasıl zorla müslümanlaştırıldılar?


dedik ya, bu sorular ısrarla sorun haline getirilmeye çalışılmıştır. bundan sonra da bu şekilde olacaktır. allah-ü teala tüm diyeceklerini deyip de karşısındaki insanı yumuşatamayan insana son çağrısını da yapmıştır,
- senin dini sana, benim dinim bana
- şüphesiz ki bi onlara odunu insanlardan olan bir ateş hazırladık. *