bugün

irrasyonel

stuart sutherland'ın ilk intibaın önemini, karar mekanizmalarımızı ve dolayısı ile hayatımızı şekillendiren acayipliklerimizi, medyanın ve reklamların bizim irrasyonelliğimizi nasıl kullandığını ve sosyal psikologların ne kadar terbiyesiz evladı olabileceklerini * ve daha birçok ilginç konuyu anlattığı kitabı.

ayrıca; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak deyiminin tam olarak ne demek olduğunu anlatan okunması tavsiye olunan kitaptır.

--spoiler--
Stuart Sutherland'in ingiltere'de kült haline gelmiş ve yıllardır çok satanlar listesinde bulunan kitabı irrasyonel, yakın zamanda konuya ilişkin yapılmış pek çok psikoloji deneyinden ve gündelik yaşamdan çoğu zaman sizi şaşkınlığa sürükleyecek örnekler sunarak, irrasyonelliğin yaygınlığını ve olağanlığını gözler önüne seriyor. Yanlış gözlem, uyum gösterme ihtiyacı, yersiz tutarlılık, kanıtları gözardı etmek, hatalı neden sonuç ilişkileri kurmak ya da aşırı özgüven gibi bizi irrasyonel kararlara sürükleyen sebepleri ortaya koyuyor ve Pearl Harbour bombardımanından şampuan reklamlarına kadar pek çok farklı olayı inceleyerek, "içimizdeki düşmanın" nelere neden olabileceğini gösteriyor.
Bu kitabı okurken "Biri bunu bana çok daha önce anlatmalıydı" diyeceksiniz.
--spoiler--

http://www.idefix.com/kit...?sid=EEMDHDU233RI3V45CKVN