bugün

protein tozu

hakkında atıp tutanın oldukça fazla olduğu ek besin. öncelikle protein tozları ilaç değildirler, bunu iyi kavramak gerek. alma fikri aklınıza yattığında ve bunu çevrenizdekiler duyduğunda "oğlum alma lan kimyasal zararlı o" diyeceklerdir. neden diye sorduğunuzda ciddi bir cevap veremeyecekler "kimyasal işte yea" diye kem küm edeceklerdir. burada şu soruyu sormanız gerekiyor:
ilaçlar kimyasal değil midir?
bugün tükettiğimiz gıdalarda kimyasal yok mudur?
bu sorularınıza da tatmin edici cevaplar vermeleri mümkün değildir. protein tozunun zararı var mıdır? kontrollü bir şekilde kullanıldığında kesinlikle hayır, hayvani bir biçimde cahilce kullanıldığında evet! protein tozu denen tozlar peynir altı suyunun glutamin gibi temel aminoasitlerle zenginleştirilmiş halidir. içinde herhangi bir zararlı kimyasal yoktur. ancak ölçüyü kaçırdığınız zaman karaciğer ve böbreklerinizi oldukça yorup zarar verecektir. bunun için az kullanmak ve kullanırken karaciğeri besleyici vitamin kullanmak gereklidir:
(bkz: apikobal)
makul miktarda kullanıldığında hiçbir zararı yoktur. sıfıra yakın yağ oranı bulunan yüksek proteinli bir besin mi vücut için daha zararlıdır yoksa daha az proteini olan yağ oranı çok daha fazla yüksek bir kaşar peyniri mi şeklinde sorduğumuzda cevabınız kaşar peyniri olmalıdır.
işlevine gelelim. protein tozları antrenman sırası ve sonrasında kasların yenilenmesi ve kas kütlesinin artması için gerçekleştirilen protein sentezine hammadde sağlayan gıdalardır. yüksek protein değerleri (genelde 100 gramında 80 gram protein olur) ve barındırdıkları temel aminoasitler kas kütlesini arttırmak için biçilmiş kaftandır. glutamin gibi aminoasitler vücut geliştirme sporunun en önemli maddelerindendir. glutamin hücre yenilenmesi süresini kısaltır bu da daha çabuk kas gelişimi anlamına gelir. sonuca gelmem gerek artık. en kötü ihtimalle şunu bilin:
protein tozları ilaç değil ek besinlerdir ve dünya, avrupa ve türkiye vücut geliştirme federasyonları tarafından önerilen sporcu gıdalarındandır. dozunda kullanıldığında asla zararı olmadığı gibi kas yenilenmesini hızlandırır. bunun dışında sıkça merak edilen bir soru var: cinsel isteği arttırıyor mu? evet oldukça arttırıyor. abazalık katsayınız ve mastürbasyon sayınızda bir süre sonra oldukça yüksek bir artış göreceksiniz. özellikle squat hareketleri de çalışıyorsanız patlamaya hazır bir boğa gibi olacaksınız.
güncel Önemli Başlıklar