bugün

körfez dershanesi

öss hazirlikta sinavlarina girerdim. dikkatimi cekmisti kitapcigi acan sagimdaki ve onumdeki çocuk kocaman harflerle bismillahirahmanirahim yazmisti kitapcigin boş kismina.
daha sonra kiz arkadasim ilk sene kazanamayinca körfez dershanesine yazdirildi(anne baskisi). çünkü soyle bir inanis vardir. genelde izmirde dershaneler alsancak civarinda kumelenmislerdir ve aileler cocuklarini itlik pustluk yapmasin ders calissin azcik efendi olsun, kari kiz pesinde kosmasin diyerek bu dershaneye yollarlar.
dershanenin ideolojik cizgisi bellidir. ama pek cok aile bunu sallamaz. karsi cinsle karsi karsiya gelme ihtimali cok olmadigindan lan son dersi asalim hatunlarla cafelere dolusalim olayina diger dershanelerde ki gibi sik rastlanmaz.( becerebilen azimli öss tayfasi vardir körfezde bile olsa).
yan etkileri vardir. bunyelerinde gerektiginde ogretmen gerektiginde cemaat abisi olabilecek potansiyelde badem biyikli hocalar barindirir. baskiya cok maruz kalan ogrenci de gömlegin butun dügmelerini iliklemek gibi yan etkiler ortaya cikabilir.