bugün

dinler arası diyalog

çok büyük projenin, toplum mühendisliği departmanının dinler kolu çalışması.

"project planner"ların, kimin hangi dinden olduğuyla, hangi dinin tanrıya nasıl yaklaştığıyla gerçek bir ilgisi yoktur. ama, bu hak dinlere inananların da; tek dünya, küresel köy adıyla hedeflenmiş bütünleşmeye ve tek noktadan idareye bu kadar direnmesi de yetmiştir artık. din savaşlarının şekillendirdiği dünya dönemi o projede tamamlanmıştır, artık tanrının gerçekten "tek"leşmesi gerekmektedir. müslümanlara ayrı tanrı, yahudilere ayrı, hristiyanlara ayrı...

projenin asıl sahipleri için hangi dinin tanrısı altında birleşileceği önemli değildir aslında. ancak doğulu insanın yumuşaklığını, tevazuunu ve insana saygısını bilen projeciler, tanrılarını çoktan parayla değişmiş batıdan bunu beklemeyi ve doğulu manevi insan dini olan islamiyeti batıya giydiremeyeceklerini de bilirler.

30-40 yıldır, teknolojinin "iletişim" konusunda gösterdiği gelişimi ülkemde herkes tombul ve sevimli başbakana bağlıyor olsa da şüphelenilmeyi de hakediyor. Hiroşima ve nagazaki gibi, bir toplumun her katmanında ve her anlamda şoka sebep olacak bir "bomba" ile başlattıkları değişim rüzgarı etkisini hiç yitirmeden doğu toprakları üzerinde eserek, her türlü kültür erezyonuna sebep oluyor.

Doğu insanının yeniliğe açık kafası, ışığın doğudan yükselmesini sağlayan özelliğiydi. intikamı tanrı emri kabul eden, patolojik yaklaşımlar gösteren yahudilerin, veya tanrı ile ilgili hiçbir duygusal ve düşünsel temeli olmayan hristiyanların islamiyete geçirilmesi mümkün olmayacağından, nihai hedef "protestan"lık. (tek din olunca adı değişsin abiler. simbiyotik ve semantik açıdan boktan bir durum ortaya çıkıyor)

Yüzyıllardır süren, ama son 20 yıldır ayyuka çıkan dinler arası savaş da, bu zemini sağlamak için şarttır. "En iyi dostluklar, büyük kavgalarla başlar" (fıss)

Her topluma üç ayrı tanrı yaratmak 2 bin yıllarını aldıktan sonra, hepsini birleştirmek de, bu kadar mesenformasyon ve disenfermasyonla en fazla ne kadar vakitlerini alır ki? (ben bile görebilirim.)
güncel Önemli Başlıklar