bugün

kızlara verilebilecek doğum günü hediyeleri

belli bir kalıba oturtulmaması gereken hediyelerdir. çiçek, pofuduk oyuncak, kitap gibi fiks tarifeler çok kötü patlayabilir. bu seçimin birkaç aşamada yapılması gerekir:

1) Bütçe aralığının belirlenmesi: Şimdi bu maddeyi ilk sıraya koyduğum için tepki alabileceğimi düşünüyorum. Ama konu kesinlikle cimrilik göstermekle ilgili değildir. Duyguların kontrol edilip makul bir kararın verilmesi gerekmektedir. Örneğin, yeni tanışılan bir kızdan hoşlanmaya başlayan bir erkek, duygularını taşırarak müthiş pahalı bir hediye almayı aklından geçirebilir. Ama verilecek mesaj önemli olduğu için, aynı etkiyi verecek iki hediyeden keseye uygun olanının seçilmesi ölçülü bir ilişkiye, yüksek fiyatlı olanın seçilmesi kaptı-kaçtı tarzı ilişkiye açılacak olan bir kapıdır.

2) Hediyenin misyonunun belirlenmesi: kime, ne amaçla, ne mesaj vermek için sorularının hediye ile ilgili yanıtlanması gerekecektir. yine amaç sözcüğünün yanlış anlaşılmaması adına, hangi özel duruma istinaden verildiğini belirleme sorusu olduğunu söylemeliyim. bu şekilde, özellikle kararsız olunan bir durumda hediye konsepti sınırlandırılabilir ve daha belli noktalara yoğunlaşılabilir. Konsept belirlenirken, kızın özel zevk ve hobilerinin, aranızda geçen olayların ve espirilerin gözden geçirilmesi çok işe yarayacaktır.

3) Alternatiflerin elenme ve eklenmesi: Verilecek mesaja en uygun ve en marjinal hediyeye konuyu indirgemek gerekir. Burada eleme olduğu kadar ekleme de olabilir; değer ve nicelik olarak düşük ancak çok anlamlı bir parçayı tek başına hediye vermek yetersiz görünebilir ve bu hediyeyi tamamlayıcı bir veya birkaç yan ürün de pakete eklenebilir; kalabalık yaratmamak şartıyla tabii.

4) Doğru kararın verilmesi: Hediye verildiği an kafada canlandırılır, çevredeki insanların tepkileri göz önüne alınır ve en büyük coşkuyu yaratacağı düşünülen alternatifle yola devam edilir. Bu aşama bitiminde hediye paketlenir.

5) Not iliştirme: Etkili bir not veya yazı, kişiye verilebilecek en iyi hediyedir. Öyle ki, çok etkili bir notla vasat bir hediyeyi olduğundan çok daha fazla kabul ettirebilirsiniz. Nadiren olur ama, hediye alan kişi yazılan nota takılıp kalarak hediyesini komple unutabilir. Bu, tam on ikiden isabet anlamına gelir, artık hediyeye de pek gerek kalmamıştır. Yuh, gerek kalmadı derken, çaktırmadan geri almaktan bahsetmiyoruz tabii. yazıdaki anlamı yaşatacak simge hedayenin kendisidir zaten.

Bu adımlar sırasıyla takip edilmeli, adımlar atlanılmamalı, adımlardan herhangi birinin tam yapılması sürecin mükemmelleşmesi olarak düşünülmemelidir.