bugün

babalara düşen görevler

ailede baba sıfatına sahip olan kişinin isteyerek veya istemeyerek yaptığı şeylerdir. bu gibi görevler genelde ailedeki huzuru korumak içindir. tabi bazen daha basit amaçlı görevlerde olabilir. genelde bir suç işlenir ve bunun bedelini baba öder. *

---alıntı---
1) Baba, ailede otoriteyi temsil eder. Ailenin sevk ve idaresi baba tarafından yapılır. Ailede çocukların neleri yapıp, neler den sakınacakları baba tarafından öğretilir. Babanın bu rolü çocuk eğitimi açısından çok önemlidir. Bu otorite ne çok fazla ve ne de az olmalıdır. Fazla baskı gelişmeyi önler.
2) Babanın davranışları ile çocuk çok şeyler kavrar. Baba otoritesi ile çocuk hürriyetin anlamını anlar, değerini öğrenir. Baba otoritesi aynı zamanda toplumun kurallarını temsil eder. Bir takım yasaklar koyar, çocuk bu yasaklara karşı hareketlerini düzenler. Böylece hem hürriyeti, hem de yasakları tanımış olur. ikisi arasındaki farkı öğrenir. Karşılaştırma yapma imkânı bulur. Kısıtlandığı hallerde hürriyetin değerini kavrar.
3) Babanın otorite sahibi olması onun kırıcı ya da tahakküm edici olmasını gerektirmez. iyi bir baba çocuklara sevgi gösterirken, öte taraftan eğitim için lâzım olan sertliği de gösterir. Bu davranışların dozu çok önemlidir. Bir ilâç gibidir; dozu aşırıya kaçan ilâç hastaya şifa olmadığı gibi çocuğa karşı hareketlerimizde aşırıya varan sert tutumlar ileride daha büyük problemlerle bizi karşı karşıya getirir.
4) Baba otoritesi fazla olduğu zaman özellikle hassas yapılı çocuklar bundan zarar görebilir. Hassas ruhlu çocuklar genellikle her şeyi düşünebilen, üstün zekâlı ve duygulu çocuklardır. Baskılardan dolayı bunlar genelde içe dönük bir kişilik geliştirmişlerdir. Bu nedenle onlar daha çok yardıma muhtaçtırlar. Bu çocuklar sert otoriteye sahip babanın davranışlarını unutmazlar, onları yıllarca hatırlarlar. Babaların bu şekilde hareketleri kişiliğin oturduğu ergenlik çağında tehlikelidir.
5) Baba, çocuğun her yaştaki ilgi ve ihtiyaçlarını bilmeli ve hareket ve tutumlarını buna göre ayarlamalıdır. Bu sebeplerden dolayı baba bilimsel bir eğitime sahip olmalıdır. Böyle bir eğitimden yoksunsa çocuğun hareketlerini kendi çocukluk davranışları ile karşılaştırmaya çalışmalıdır.
6) Baba, çocuğun eğitiminden ve yetiştirilmesinden birinci derecede sorumlu bir kişidir. Baba, her şeyden önce çocuğun büyüme, gelişme ve kişilik kazanmasında önemli görevleri olduğunu bilmelidir.
7) Baba, gerektiğinde çocuğuyla ilgilenmeli, onunla müzeye, tiyatroya, sinemaya, balık tutmaya giden bir arkadaş olmalıdır. Gerektiğinde çocuğuna yapabileceği basit görevler vererek, on da kendine güven ve sorumluluk duygularının gelişmesine katkıda bulunmalıdır.
8) Baba, çocuğunun sorularını bıkıp usanmadan cevaplandıran, onunla sohbet eden bir arkadaş olmalıdır. Babanın çocuğuyla ortak faaliyetlerde bulunması, boş zamanını birlikte değerlendirmesi sayesinde çocukla baba birbirlerini daha yakın dan tanıma ve daha fazla yakınlaşma fırsatını bulacaklardır. Baba ve çocukta karşılıklı olarak sevgi ve saygı ancak bu şekilde
---alıntı---

---kendi incilerim---
(bkz: ailenin finansal işlerinden sorumlu baba)
(bkz: ailenin direği olarak baba)
(bkz: karpuz kesmekten sorumlu baba)
(bkz: tecrübelerinden faydalanılan baba)
(bkz: bir hata telafici olarak baba)
(bkz: kontör tedarikçisi olarak baba)
(bkz: teknik eleman olarak baba)
(bkz: mangal sorumlusu olarak baba)
---kendi incilerim---

---bunları yazmasam olmazdı---*
(bkz: askerligi yap gelince kerhane acariz diyen baba)
(bkz: ölürken porno arşivini çocuğuna miras bırakan baba)
(bkz: baba bana kari bul lan)
(bkz: baba bank)
(bkz: baba beni karıya gönder)
(bkz: baba hayata acilan kapidir)
(bkz: baba yaz okulunu kazandım)
(bkz: bebek bezi yerine orkid alan heyecanli baba)
(bkz: her aksam karpuzla eve gelen baba)
(bkz: her seyi tamir edebilecegini sanan baba modeli)
(bkz: kizinin ilk reglinde aglayan baba)
(bkz: klavyede aradigi tusun olmadigini iddia eden baba)
---bunları yazmasam olmazdı--- *

---son olarak---*
(bkz: baba büyüksün)
(bkz: baba sana teşekkür ederim)
---son olarak---