bugün

cocuklar duymasin daki gariplikler

iste dizideki malliklarinin listesi :

1-Dizinin ilk bölümlerinde Meltem vejetaryenken,hatta eti bile gaz maskesiyle pişirebilirken,Atv`ye geçtiği dönemlerde bir yılbaşı akşamı hindi pişirip afiyetle yemiştir.

2-Dizinin tüm bölümleri boyunca Duygunun yatak takımı,çantası,posterleri vb. değişmişken Emrenin çantası,yatak takımı,posterleri aynı kalmıştır.Hatta önlüğü bile zar zor değişmiştir.

3-Dizi TGRTdeyken banyo sağ koridordadır.Ama Atvde banyo sol koridora taşınmıştır.

4-Dizi TGRT`deyken bir bölümde bir sürpriz için ev sahiplerinin birinden saklanılması gerekmektedir.Evin hizmetçisi Gül,sol koridora saklanmışken,ev sahipleri gelince sağ koridordan çıkmıştır.

5-Dizide her gün evde temizlik yapılmaktadır.Buna rağmen Meltem`in anne ve babası eve gelme hakkını kendilerinde görebilmektedir.

6-Dizide yemek masasında duran tabakların içindeki yemekler konuldukları gibi durduğu durumda,Meltem çocuklara;Yemeğiniz bittiyse doğru ders çalışmaya/doğru yatağa diyebilmektedir.
7-Masada ne yemek olursa olsun ketçap ve mayonez mutlaka bulunmaktadır.

8-Meltem,yemek bittiğinde sofradaki tabakları mutfağa taşır.Mutfağa girer girmez kapı çalar.Selami ve Gönül gelmiştir.Onlarla beş dakika otururlar bu arada o sürede hiç mutfağa gitmez.Ancak Gönül`le birlikte çay yapmaya gittiklerinde tabakların hiçbiri mutfakta değildir.Ayrıca mutfak tertemizdir.

9-Dizinin bir bölümünde eve Muhtaç adında bir köpek alınmıştır.Ancak diğer bölümlerde Muhtaç`tan haber alınamamıştır.

10-Meltemin iş yerindeki patronu Meltemin her gün psikologa gitmesine karşı hiçbir şey demeyecek kadar ve sinir sisteminde bu kadar bozukluk olan bir elemanı iş yerinden çıkarmayacak kadar sakin bir patron olmasına karşın,zam istendiğinde küplere binmektedir.

11-Çocuklar yemek masasına ellerini yıkamadan oturur.Ancak dişleri fırçalamak zorunludur.

12-Meltem ne zaman;Bugün çocuklar erken gelecek dese ve o sırada saat kaç olursa olsun çocuklar Meltem`in bu sözü üzerine anında eve gelirler.

13-Evin bütün ışıkları açıktır.

14-Çocuklar biri erkek biri kız olmalarına karşın aynı odada aynı anda giyinip soyunabilmektedir.

15-Duygu yaşına karşın evlenmeye kalkışabilecek kadar maldır.

16-Emre gece yarısı yüksek sesle müzik çalışması yapılmayacağını bilmeyecek kadar maldır.

17-Dizide çocukların kaçıncı sınıfta oldukları ve kaç yaşında oldukları bilinememektedir.

18-Emre`ye cep telefonu alınmamasının nedeni 16 yaşında olmamasına karşın,ablası Duygu 12-13 yaşlarında görünse de cep telefonu sahibidir.

19-Halukla Meltemin kendine ait arabaları vardır.Yüksek maaşlı bir iş yerinde çalışırlar.Ancak çocukları için ikinci bir odaları yoktur.

20-Dizide Meltemin kendine ait bir arabası olduğu durumda hatta Halukun aldığı yeni bir arabası olmasına karşın yine de işe Haluk`un arabasıyla gitmektedir.

21-Dizide Haluk ve Meltem`in iş yerinde ne olarak çalıştığı belli değildir.

22-Selami olmadığında bütün işler Haluka kalır.Çünkü koskoca bir inşat holdinginde Haluktan başka aynı işi yapabilecek kimse yoktur.

23-Gönül olmadığında bütün işler Melteme kalır.Çünkü koskoca şirkette Meltemden başka o işi yapacak insan yoktur.

24-Meltemin çalıştığı şirkette patron toplantıları Meltem ve Gönülün odasında sadece Meltem,Gönül ve Engin`le yapar.Çünkü koskoca şirketin ayrı bir toplantı odası yoktur ve toplantı yapılabilecek üç kişi vardır.

25-Halukun çalıştığı iş yerinde toplantılar müdürün odasında sadece ismail bey,Haluk ile Selami ve Yaseminle yapılır.Çünkü koskoca holdingin toplantı odası yoktur ve toplantı yapılabilecek sadece 4 kişi vardır.

26-Halukun patronu Marynin sekreteri vardır ama Meltemin patronu Selçukun sekreteri yoktur.

27-Yasemin bir sekreter olduğu hâlde hiçbir telefona bakmamaktadır.Hatta şirkette telefon çalmamaktadır.

28-Halukun iş yerinde Lap-Toplar daha açılma düğmesine basılmadan kapağı açılır açılmaz çalışır.

29-Mary hanım bir sapık olan ismail Beyi genel müdür,at yarışı sevdalısı Hüseyini de çaycı yapmaya devam etmektedir.

30-Çocuklar her akşam yarınki sınava çalışır.Çünkü her gün sınav olurlar.

31-Haluk ve Meltem`in evindeki telefon asla çalmaz ve kullanılmaz.

32-Mutfak,kapısı durana kadar içeri ve dışarı doğru açılıp kapandığı hâlde ses geçirmeyecek kadar güvenli olduğu için bütün tartışmalar orada yapılır.

33-Çocuklar asla televizyon seyretmez.

34-Eminenin geldiği ilk bölümlerde Eminenin iki kızı varken,ilerleyen dönemlerde o iki kızdan haber alınamamıştır.

35-Haluk ve Selami`nin iş çantaları asla açılmaz.Sadece elde gezinir.

36-Dizinin bir bölümünde Duygu ile Emre hafta sonları sırayla basketbol ve gitar kursuna gitmektedir.Ancak ilerleyen dönemlerde böyle bir şey yoktur