bugün

kedi

kedilerle ilgili bir ilginç soru da şudur; kediler bizi ne olarak görür?
biz kedilere göre neyiz? uşak, hizmetçi gibi cevapları bir kenara bırakıp bilimsel olarak bakalım.
çoğu bilim adamına göre kediler bizi kedi zannetmekte. ancak bazı üstün niteliklere sahip olduğumuz için bize inceden hayranlık duymaktalar. bu bana ve pek çok yazara göre oldukça saçma bir teori. kediler başka bir kedi gördüklerinde yaptıkları, hem düşmanca hem dostça hiçbir hareketi insana yapmazlar. siz hiç poponuzu koklayan kedi gördünüz mü?
bununla beraber bizi bambaşka bir ırk olarak da görmedikleri kesin.
yavru kediler bizi ulu varlıklar olarak görüyorlar o kesin. ancak yetişkin kedilerin insana bakışı gariptir.
kedi sahipleri kimi zaman, kedilerinin kafalarının tepesinde dikilmiş onlara bakarak mırladığı bir anda uyanmışlardır mutlaka. evde otururken kimi zaman kedi gelip evdekileri tek tek koklar ve işine devam eder. bir diğer ilginç nokta ise şudur, pek çok insan, kendileri yemek yerken, banyo yaparken veya gene kendilerinin mutlu bir anlarında, kedilerinin durup dururken mırlamaya başladığını gözlemler.
son olarak kediler, oldukça çabuk büyür ama siz eşek kadarken aldığınız bebek kedi, en fazla iki-üç yıla sizinle yaşıt hatta sizden daha büyük hale gelir. kedi yaşı insan yaşı oranında, ilk kedi yaşı yaklaşık 20 insan yaşına tekabül eder. ondan sonraki her sene için ise cinsine göre 3 ila 5 sene eklenir. 10 yaşında bir kedi nereden baksanız 60'ına yaklaşmıştır.
sonuca bağlıyorum;
pek çok yazara göre, kediler insanları yavruları olarak görür. kendi yavruları olmasa bile, bakıma muhtaç oldukları düşündüğü küçük çocuklarız. sadece yavruları için yaptıkları davranışları bize de yaparlar.
bunların haricinde, hayır kediler, insan ırkının ayırdındadır diyenler de vardır.
ancak böyle olsa bile alakasız ama faydalı bir not: bir kedinin kıyafetiniz ve sizin farklı varlıklar olduğunuzu anlaması zaman alır. evde yavru kedi varken şortla falan gezmeyin kan içinde bırakır bacağınızı.